W końcu się udało. Chciałem popracować nad koparką w tym samym czasie co nad wozem strażackim jak pamiętacie, ale się nie udało W zeszłym sezonie w ogóle nie ruszyłem nic z modelarstwa redukcyjnego. Ale w tym roku za to się udało, i to udało się też zrobić od razu 2 modele na raz W kolejnym wątku opiszę też małego Messerschmitta nad którym pracowałem. Ale dość już o tym, przejdźmy do prezentacji
Model w skali 1:35, produkcji Hasegawa. Do malowania głównie użyłem farb Mr Hobby i aerografu, ale jakieś pierdółki też malowane były pędzelkiem i Humbrolem/Tamiyą. Efekty chippingowe i weathering od Vallejo + pigment od Ammo of Mig.
Sama diorama - prosty klocek ze styropianu z Castoramy, sztuczna ziemia, sztuczna trawa i trochę gadżetów w tej samej skali (udało mi się gdzieś kupić palety drewniane, butelki i baniaczki na benzynę). Całość prezentuje się o tak:
Białe ścianki dioramy już zostały poprawione, wyglądają nieco bardziej realistycznie, ale jeszcze nie mam fotek. Pewnie jeszcze zrobię kilka drobnych poprawek, wrzucę wtedy tutaj jeszcze fotkę "ostateczną"
Więcej fotek w dużej rozdziałce + parę fotek z powstawania jest na mojej stronce.