Makieta Augusta Coard 109

Miło patrzeć, trudniej zrobić...
Awatar użytkownika
Andzisan
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy

Postautor: Andzisan » 3 gru 2024, o 10:55

Witam kolegów szukam podwozia chowanego do makiety 450 Agusta Coard używki w dobrym stanie
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: HeliBoomer » 3 gru 2024, o 23:56

Kolega to wogóle lata? wisi we wszystkich kierunkach? potrafi zrobić ósemki w obydwu kierunkach i we wszystkich orientacjach? Widze że z jednej strony elementarne pytania o zyx-a, banalne pytania o radio i tym podobne a z drugiej o podwozie makietowe i jakoś mi się to nie spina..

nnie chcę byc wredny, ale moze warto by sie było skoncentrowac na podstawach przed tak czaso, praco oraz kosztochłonnym modelu?
...bo cały urok latania heli polega na tym że jest to trudne...
Awatar użytkownika
Andzisan

Postautor: Andzisan » 4 gru 2024, o 14:50

Może i nie spina się to tak jest jak się kupuje makietę używkę a latam od ponad 20 lat i nie rozumiem sugesti
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 5 gru 2024, o 16:21

Andzisan pisze:Może i nie spina się to tak jest jak się kupuje makietę używkę a latam od ponad 20 lat i nie rozumiem sugesti

nie zrozumiałes mnie, totalnie mnie nie zrozumiałeś, bo co widze ja:
- brak podstawowej wiedzy z dziedziny heli - pytania o flymentor gdy naprawdę każdy kto cokolwiek lata, a tym bardziej ktoś z 20 letnim stażem powinien wiedziec że to kupa)
- brak podstawowej wiedzy z zakresu elektroniki (zakładanie kolejnego tematu o ZYX-ie gdy w poprzednim padły odpowiedzi które były zbyt trudne)
- brak podstawowej wiedzy o radiach i sposobie ich podłaczenia/ustawień/użytkowania (temat o podłaczenie i ustawienia zyxa z radia)
- pytania zadawane na FB wyglądające jak te które powinny zaczynać się od "hej, jestem początkujący..."
- dziwny pomysł na prosiaka 500 i to na pręcie którym mozna sobie (lub co gorsza komus) odebrać życie
- ogólne niezdecydowanie i szukanie swojej drogi

Stary, Ty jak to ująłeś 2 noce szukałeś softu do zyxa, każdy z elementarną wiedzą wie ze zyxa zrobił tarot więc znalezienie tego pliku zajmuje max 2 minuty..(co uczyniłem i wkleiłem Ci gotowca w temacie w którym o to pytałeś)

i nagle wyskakujesz z tematem makiety, makiety 4 łopatowej z chowanym podwoziem ...

i teraz żebyśmy sie dobrze zrozumieli, ja nie szukam ani zwady ani kłótni, po prostu mówie jak to wygląda. A robie to tylko po to zeby uchronić Cie przed (w najlepszym wypadku) stratami czasu, nerwów i pieniedzy..

Sam wróciłem do heli po kilkunastu latach ale odnalazłem się w technikaliach w ciagu kilku dni (gorzej z samym lataniem, tu walka trwa) ale technikalia "jako tako" ogarnałem bo cos tam wiem, coś pamietam, cos innego zwyczajnie rozumiem jak działa więc nie dziw się że nie skleja mi się z jednej strony "latam od 20 lat" a z drugiej brak elementarnej wiedzy..
Gdy to czytam to mam wrażenie że to trochę jak ja bym powiedział że jestem pianistą od 20 lat bo 20 lat temu nauczyłem się brzdąkać 5 melodyjek jednym palcem..

podkreslam to jeszcze raz, nie jest to w żaden sposób atak a jedynie chęć pomocy...

Więc pytam ponownie: czy Ty potrafisz zrobił płaskie (bez mocnego zawijania na łukach), jednostajne i płynne ósemki we wszystkich orientacjach? Ogonem do siebie cała ósemka, nosem do siebie cała ósemka oraz obydwoma bokami do siebie całe ósemki?

Bo jeśli nie to polecam symulator przez zimę oraz coś mniejszego, lżejszego o mniejszej energii oraz z mniejszymi żyletkami kręcącymi sie kilka tysięcy obr/min w ramach ... przypomnienia sobie ;)
Awatar użytkownika
Andzisan

Postautor: Andzisan » 5 gru 2024, o 21:59

Więc tak to ostatni mój post szkoda mych nerw i obrażania mnie kolega może robić ósemki co tam chcę a z taką wiedzą proszę napisać książkę o Heli rc napewno znajdą się chętni do czytania .......
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 5 gru 2024, o 22:30

Andzisan pisze:Więc tak to ostatni mój post szkoda mych nerw i obrażania mnie kolega może robić ósemki co tam chcę a z taką wiedzą proszę napisać książkę o Heli rc napewno znajdą się chętni do czytania .......

ja nie wiem, cos dzisiaj wisi w powietrzu chyba, albo ja piszę po chińsku...

w kazdym razie naprawdę chciałem dobrze. :wall2:

Wróć do „Makiety”