Postautor: aikus » 2 lip 2024, o 15:27
No nie no chłopie, w ten sposób rozumując zaraz dojdziemy do tego, że w sumie ruchów jest nie wiadomo ile i nie wiadomo jakich, bo jak zaczniesz poruszać modelem i / lub drążkami względnie po prostu latać to serwa ruszają się cały czas.
Pierwszy ruch następuje w chwili podłączenia pakietu - praktycznie natychmiast.
I nie ma on absolutnie żadnego znaczenia.
I ten ruch jest łatwo odróżnić od pozostałych, bo po nim następuje kilkusekundowa cisza co doskonale widać na Twoim filmie.
Nie mam aktualnie dźwięku, ale bardzo możliwe, że w tym czasie uzbraja się regiel - jest to niezależne od serw.
Następnie, w chwili kiedy Brain się zdecyduje zalogować (jedynka - szybciej, dwójka wolniej), brain wykonuje 5 ruchów serwami w idealnie równych odstępach czasu.
Wiadomo, że na końcu musi być taki ruch który ustawia je w pozycji "wyjściowej" - w przeciwnym razie jak by to niby miało być?!?!?
Wykonuje ileś tam ruchów i zostawia tarcze jak bądź??! No chyba żart....
Wiec ruchów jest pięć - koniec kropka.
Ustawienie drążka skoku w takim położeniu, żeby było ono tożsame z ostatnim z czterech "zasadniczych" ruchów, jest ... prawie nie możliwe, co również widać na Twoim filmie - mimo, że bardzo się starałeś nie udało Ci się to.
Gdyby ten ostatni następował po jakimś dłuższym czasie - OK, byłaby jasność tak samo jak z tym PIERWSZYM PIERWSZYM, zaraz po włączeniu pakietu.
Ale nie jest.
Dobrze, tak wiem, żę to nie ma wielkiego znaczenia, bo nie da się nie odróżnić 4 czy 5 czy 6 ruchów od 13 albo od bujania tarczą na boki - tak, zgadza się.
natomiast chyba warto być ścisłym i precyzyjnym jak się coś opisuje, co?
Zwłaszcza jak już ktoś zwróci na to uwagę...
Tak się składa, że ja akurat ten etap odpalania modelu sprawdzam uchem, dlatego nawet nie byłem pewien ile jest ruchów w górę a ile w dół, byłem natomiast w 100% pewien, że jest ich pięć normalnie, a chyba z 15 jak jest błąd AL.
Z błędem AL dużo się nie pomyliłem, ale tego błędu nie słyszy się czesto.
Natomiast mając na koncie bez przesady grube tysiące uzbrojeń Braina, człowiek raczej nie ma problemu z poprawnym zapamiętaniem sekwencji dźwięków jakie to wydaje.
A istotnych dźwięków ... jeśli chodzi o Braina jest do kurvvy nędzy pięć...
Swoją drogą, mimo wszystko prawdopodobieństwo ustawienia drążka w pozycji zgodnej z 4 ruchem ... nie jest zerowe. Jest bardzo małe, ale nie jest zerowe.
.... i tak, nadal nie ma to wielkiego znaczenia, ale ... dużo sensowniej ma to zrobione V-bar, który wykonuje dwa ruchy.
I tu już głowy nie dam, ale wydaje mi się, żę obydwa są w pełni diagnostyczne.
Powrót serw do ustawienia zgodnego z drążkami odbywa się chwilę później płynnie.
... no ale to już tak zupełnie na marginesie.