Jazz pisze:Miałem juz model gdzie taki problem był, i niestety zmiana łopatek niewiele dała - ale chętnie zobaczę efekt modyfikacji.
Z ciekawości - z którym miałes takie przejścia? Oxy 3 czy coś innego?
Jazz pisze:W sensie jak będzie działał ogon przy szarpnięciach, zmianach gwałtownych kątów, przy większych prędkościach i zmianach kierunków lotów.
Mam nadzieje, że w najbliższy weekend się nie miniemy i sam ocenisz pod swoim kątem. Z szarpnięciami kątami sobie radzi lepiej niż mój miniak i odrobinę gorzej niż mój Goblin, dlatego w moim odczuciu mieści się w moich oczekiwaniach i uznaje, że jest po prostu ok. Natomiast zdecydowanie lepiej niż miniak radzi sobie np. z flipami i i tictockami. Niezależnie czy robiłem tictocki bardziej tarczą czy bardziej kątami ogon trzyma zawsze bardzo ładnie. To dla mnie ma zdecydowanie większe znaczenie niż to czy utrzyma idealnie pozycje gdy rozpędzę go na max ujemnych kątach w dół i nagle dam max dodatnie kąty - bo latając nie robię tego nigdy poza sytuacją gdy chce po prostu sprawdzić jak się wtedy zachowa

Jazz pisze:Nie neguję tego że dużą zaletą jest cena części i masa własna, ale jesli na tym się kończy to i tak slabo.
Dodatkowo wciskanie combo bez opcji samego kita to dla mnie mega porażka - to juz nie te czasy gdzie albo kupowałeś combo aligna, albo cos z HK.
Teraz jest bardzo duża konkurencja .
A Align co ? albo kupujesz combo , albo masz kit w wersji plastik fantastik z silnikiem i reglem (btw tonowa definicja jak dla mnie wersji "kit")
Z czego własnie regla szczególnie bym nie chciał.
Fakt, cena moim zdaniem jest bardzo dobra.
Jeśli chodzi o sprzedaż tylko combosa również uważam to za porażkę. Przypuszczam, że to podobny chwyt marketingowo-sprzedażowy jak Protosy 380 sprzedawane razem z brainem. Gdyby nie to, że Adam zgodził się sprzedać combo z wyjętym FBLem, zdecydowanie bym go nie kupił.
Natomiast jeśli chodzi o pozostałą elektronikę... Hmm.. Powiem tak. Nie podoba mi się, że kupując nie miałem mozliwości doboru własnej elektroniki, ale moge się pocieszyć, że do tej, która jest, nie mam zastrzeżeń.
Jazz pisze:Wizualnie słabo sie prezentuje, ale to tez efekt tego ze jest relatywnie tani - coś za coś, i gdyby latał przynamniej tak jak mini protos to byłoby całkiem nieżle.
Ocena wizualna - pojęcie względne. Mi się od początku nie podobał kształt kabinki. Obecnie... przyzwyczaiłem się - to chyba najtrafniejsze określenie...
MASA pisze:myślę że to była ironia z tym wrażeniem...
Dlaczego?
MASA pisze:Co do regulatora to umówmy się, że to że poddaję go jeszcze próbom i że rozgryzłem jak się go konfiguruje to w pełni się mieści w definicji słowa hobby
A co się z nim dzieje? Od kiedy przestałem zmieniać idle w locie nie miałem z nim już żadnych problemów. Ale od tego czasu zrobiłem nim dopieor ok 40 lotów więc zbyt wcześnie na konkretne wnioski z mojej strony...