Od dłuższego czasu kusi mnie NX4, ale nie chcę się wpakować w zabytka bez dostępu do części

kudzu pisze:Zapytałem się nie bez powodu o plastikowe Aligna, bo spodziewałem się, że dzięki lepszej jakości mogą konkurować z aluminiowymi, np precyzją (czyt. luzami).
oki188 pisze:kudzu pisze:Zapytałem się nie bez powodu o plastikowe Aligna, bo spodziewałem się, że dzięki lepszej jakości mogą konkurować z aluminiowymi, np precyzją (czyt. luzami).
Plastiki Aligna są dobrej jakości znam parę osób latających na nich i nikomu jeszcze nie odleciało okucie jak to ma miejsce wielkorotnie w innej marce.
kurc pisze:Mój pierwszy Trex450L był z platsikowymi okuciami głównymi, które przy kretach regularnie łamałem. Podobnie było z ramionami DFC. Od czasu wymiany na metalowe mam spokój. Wg mnie kupowanie plastików jest nieopłacalne, szczgólnie na początku, gdy się dużo kretuje.
PiotrS pisze:To zależy. Są modele, które mają okucia plastikowe nie do zniszczenia.
Plastik ma tą zaletę, że się nie wygina przy kracie, a w aluminiowych okuciach mogą się ramionka pokrzywić.
Don Mirson pisze:Taaa, ale "słyszałem" jest słabym wyznacznikiem bo opierasz teorie na przykładach...
Idąc tym tropem to ja akurat słyszałem
Ale co tu będę dyskutował z kłamcomówcą - twoje łapy jako pierwsze w Polsce trzymały pudełko z x360 i było to jeszcze przed pojawieniem się ich w sklepach
dawo pisze:Oj Mirku... Jad wypływa z twoich ust.
redb pisze:Ja w każdym razie latam nadal na plastiku i nie myślę tego zmieniać. Zbyt wiele kretów mnie jeszcze czeka żeby taki zakup był opłacalny
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość