T-Rex 470L

Align po nowemu...
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 239 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 27 lis 2016, o 16:49

Gówniany ten Twój model Miruuu ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 16:54

Juz go miałem wystawić jako zaje**sty. Wszystko zepsules. Dzięki Piotr.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 16:54

:D
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 239 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 27 lis 2016, o 17:03

Powiem Ci więcej. Nie tylko model masz gówniany, ale i nie potrafisz go ustawić.
I to dobrze. Tak ma być.
Dzięki temu całkiem przez przypadek ogon Ci pracuje naprawdę fajnie.
Gdybyś potrafił, to pewnie by się to nie udało :wall2:
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 27 lis 2016, o 17:36

Już się was nie chce czytać..caly czas o ogonie :p. Musicie znaleźć 3 użytkownika wtedy się dowiecie czy model ma do d... ogon czy Masa źle zlozyl model. :) :)
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 17:45

Oj tam. Ustalmy oficjalnie - ogon w t380 to ZŁO. z mojej strony wsio w temacie :)
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:14

:twisted: Mirru - generalnie specjalnie żeby sprawdzić przełożyłem braina - i ustawiłem go na niemalże identycznych parametrach jak Ty

przy takim ustawieniu PID-ów nie ma mowy o tym żeby ogon był precyzyjny
to nie jest kwestia szczęścia / albo pecha
po prostu masz taki styl latania że Ci to wystarcza....
Mi i wielu ludziom nie ... problem w tym że Ty będziesz zadowolony bo nie chcesz inaczej
a Ci którzy chcą nie mogą ustawić inaczej - co niestety na tle innych modeli wypada gorzej ... bo tam po prostu się da.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, o 19:16 przez MASA, łącznie zmieniany 1 raz.
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 156 razy

Postautor: windcatcher » 27 lis 2016, o 19:15

Ejjjjjj, nie piszcie takich rzeczy o nowym alignie ;) i to jeszcze oficjalnie...
Planowałem przerzucić na niego elektronikę jeśli kiedyś rozwiodę się z chasem a tym czasem tu też kłopoty... :)
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, o 19:18 przez windcatcher, łącznie zmieniany 1 raz.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:17

windcatcher pisze:Ejjjjjj, nie piszcie takich rzeczy o nowym alignie ;) i to jeszcze oficjalnie...
Planowałem przerzucić na niego elektronikę jak rozwiodę się z chasem a tym czasem tu też kłopoty... :)

A co mam napisać - że jest dobry na początek jako pierwszy model ?
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 19:21

MASA pisze:po prostu masz taki styl latania że Ci to wystarcza....

Troche daleko idące wnioski biorąc pod uwagę, że nie widziałeś jak nim latam. Podobnie nie widział Jazz, a wiecie o nim więcej ode mnie :)
Sorry. Mówiłem, że już wszystko z mojej strony i skłamałem ;) Teraz już na prawdę.

PS. Co Wy tak namiętnie edytujecie? ;)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 156 razy

Postautor: windcatcher » 27 lis 2016, o 19:25

Oj tam edytujecie :) Trzymam za Was kciuki. Nowy Align musi latać dobrze :)
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:27

@mirru
OK - masz rację to jedyna niewiadoma / dopóki nie miałem w ręku nie powinienem wyrokować

tylko trochę trudno przyjąć cos takiego ... takie same ustawienia FBL a modele mają mieć diametralnie różne właściwości w locie ?
ostatnim razem w naszej "modelarni" popełniliśmy dwie następne G380 - dla piotra i dla mareckiego .... jakoś latają identycznie na tych samych pidach w Brain- ach co więcej latają identycznie z moim który ma braina v1 ... trochę trudno w to uwierzyć
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:30

windcatcher pisze:Oj tam edytujecie :) Trzymam za Was kciuki. Nowy Align musi latać dobrze :)

spoko narobią upgrade-ów w końcu będzie :D
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 27 lis 2016, o 19:37

Mialem okazje sie przeleciec - przed lotem uslyszalem ze jest juz dobrze.
Po czym model przy szarpnieciu katami robil ze 20 cm ogonem w prawo - nie zaden jakis skomplikowany manewr czy figura, zwykle ruszanie lewym drazkiem gora/dol.
Przy czym na pewno nie bylo tam duzych katow.
Pewnie pozniej tam podciagnales cos, ale nie mialem okazji juz tego zweryfikowac, i chetnie przekonam sie jak to obecnie wyglada.
Natomiast jednym z ostatnich wpisow podales ze jest dobrze, z wyjatkiem gdy skrecasz w ktoras strone w ósemce etc, bo wtedy sie wzbudza etc.
Przeciez nikt tu nie ma na nazwisko align, czy msh czy sab etc - jak jest problem z czyms nie ma sensu bronic tego za wszelka cene.
Nawet jesli ogon bedzie slabym elementem ktory wymaga pracy aby dzialal poprawnie to nadal niezaprzeczalna zaleta bedzie cena modelu i czesci.

Lasiek swietnie podsumowal - slabe ratio jest poprostu ciezko skompensowac w jakikolwiek sposob - oczywiscie mozna pokombinowac prekompensacja i wieloma parametrami ktore oferuje fbl.
Niech zwieksza ratio to problemy sie same rozwiaza ...
Sam mocno rozwazalem zakup tego modelu, ale po locie nim oraz podczas czytania perypetii z nim zwiazanych (nie tylko tutaj,ale teaz na healifreaku) dalem sobie spokoj, bo nie chce mi sie bawic w rozwiazywanie problemu niskiego ratio ogona - kazdy ma swoja definicje "fajnie pracuje".
Podobnie jak sa zapewne osoby dla ktorych chase to zaje**sty jakosciowo model.

EDIT : mam wrażenie że najlepiej miziać się nawzajem piórkiem po jajach i powtarzać sobie jak to wszystko jest zajebiste -model , ustawienia.
Nie daj boże nic nie napisac nic o produkcie, bo nie daj boże ktoś sie obrazi, bo trzeba cmokac i się zachwycać, bo przeciez nowy, tani, no i kupiony przez kogoś już.
Chyba niektórym by sie przydało troche dystansu do zabawek które kupują.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, o 19:51 przez Jazz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 19:50

Jazz pisze:Mialem okazje sie przeleciec - przed lotem uslyszalem ze jest juz dobrze.
Po czym model przy szarpnieciu katami robil ze 20 cm ogonem w prawo - nie zadenjakis skomplikowany manewr czy figura, zwykle ruszanie lewym drazkiem gora/dol.
Przy czym na pewno nie bylo tam dużych katow.
Wtedy nie było dobrze. Wtedy było tragicznie. Jeżeli moje obecne "dobrze" odnosisz do tamtego to rozumie Twoje zdanie o ogonie i jako update mogę dodać, że obecnie model zachowuje się zupełnie inaczej. Spotkamy się to sobie polatasz.

Jazz pisze:Natomiast jednym z ostatnich wpisow podales ze jest dobrze, z wyjatkiem gdy skrecasz w ktoras strone w ósemce etc, bo wtedy sie wzbudza etc.
Podałem , że przy niekorzystym układzie wiatru z domieszką czegoś jeszcze czasem się zdaży minimalna drgawka. Wynika to pewnie z tego, że jest wygainowany do granic (przez niskie ratio - jak najbardziej się z tym zgadzam). Ale nie robił bym z tego stwierdzenia, że model się trzęsie jak skręca w lewo czy cuś :masakra: Jeśli tak to zrozumiałeś, to już masz sprostowanie.

Jazz pisze:Lasiek swietnie podsumowal - slabe ratio jest poprostu ciezko skompensowac w jakikolwiek sposob - oczywiscie mozna pokombinowac prekompensacja i wieloma parametrami ktore oferuje fbl. Niech zwieksza ratioi problemy sie same rozwiaza ...
I z tym się jak najbardziej zgadzam. Nie zgadzam się z tym, że ogon trzyma ch****o w tym trexie. Zgadzam się natomiast w pełni, że Align mocno spieprzył sprawę robiąc ogon, przy którym trzeba się tyle narzeźbić, żeby działał poprawnie (i tak nie urywając przy tym dupy, bo to - z tych co widziałem - potafi tylko Goblin).

Wałeczek i łopatki na pewno troche pomogą trexowi, ale tak jak napisałeś - zmienili by ratio i poleciałby ładnie na domyślnych...
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 27 lis 2016, o 19:53

No właśnie - ale wkurwia mnei to bo nie jest to cos co powinni usłyszeć od klientów.
Maja długie doświadczenie w robieniu modeli, maja dobrych pilotów teamowych, wiedzą co robi konkurencja.
I co ? i robie ledwie ponad 3 ratio ? naprawdę szkoda, bo zrobili tani i dobry , lekki model.
Nie mogli tego przewidzieć ?
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:57

Panowie! pace pace ( hi hi aż dziwne że to ja napisałem )
po cholerę udowaniamy sobie oczywiste oczywistości
pomyślcie, że młody gość wpadł na pomysł kupienia hlika - bo zobaczył gdzieś reklamę 470 tki :D
potem zapytał jakiegoś dziadka i ten mu powiedział że tak tak rex jest OK dobra firma...
sprawdził w necie - dobry model na początek w sumie koszty niewielkie w porównaniu do innych
a potem chciał coś wyguglać w necie i trafił na ten wątek .... ?
co on z tego zrozumiał ...
edyta
a w ogóle to w czwartek piątek jestem w wawie - to może jakieś piwko / każdy powie co go wkurwia / damy sobie po razie za tego t rexa i będzie spokow
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, o 19:59 przez MASA, łącznie zmieniany 2 razy.
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 27 lis 2016, o 19:57

Jazz pisze:No właśnie - ale wkurwia mnei to bo nie jest to cos co powinni usłyszeć od klientów.
Maja długie doświadczenie w robieniu modeli, maja dobrych pilotów teamowych, wiedzą co robi konkurencja.
I co ? i robie ledwie ponad 3 ratio ? naprawdę szkoda, bo zrobili tani i dobry , lekki model.
Nie mogli tego przewidzieć ?

nie mogli bo tego nie zrobili - a raczej zrobili tylko na pałę
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 27 lis 2016, o 20:00

Ze align potrafi zrobic dobry , tani i lekki model, w zestawie combo .
Ze zrobil trexa 150x ktory jest kapitalny i bije wszelkie łajno płynące z banggooda/aliexpres itd.
Ale w tym przypadku zapomnieli o ogonie i ratio, oraz zapomnieli ze teraz duzo ludzi preferuje governor w reglu i nie kalibrujacy sie wraz z kazdym podpieciem baterii, ale raz ustawiony i koniec.
I tyle.
I mam prawo sie wkurwić , bo gdyby poprawili te dwie rzeczy i udostępnili wersje kit (sam kit, bez zadnej elektroniki), bez zwyczajowego wciskania albo zestaw , albo nic to bym chetnie kupil.
A tak musialem przeplacic za Protosa 380, gdzie makaroniarze biora kase zanie wiadomo co.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 27 lis 2016, o 20:04

Nie jestem mistrzem w tworzeniu teorii spiskowych, ale biorąc pod uwagę ich liczne upgrady, wcale bym się nie zdziwił gdyby możliwość zwiększenia ratio pojawiła się na święta pod postacią jakiejś blink blink alu zębatki czy cuś. Teoretycznie mogliby to zrobić od razu... ale wtedy nie sprzedaliby drugiego kompletu łopatek... :masakra: Takie myśli mi krążą po głowie widząc ich upgrady chwilę po premierze modelu...

Z tym governorem też spieprzyli.

Wróć do „Align - nowa seria”