windcatcher pisze:Ejjjjjj, nie piszcie takich rzeczy o nowym aligniei to jeszcze oficjalnie...
Planowałem przerzucić na niego elektronikę jak rozwiodę się z chasem a tym czasem tu też kłopoty...
MASA pisze:po prostu masz taki styl latania że Ci to wystarcza....
windcatcher pisze:Oj tam edytujecieTrzymam za Was kciuki. Nowy Align musi latać dobrze
Wtedy nie było dobrze. Wtedy było tragicznie. Jeżeli moje obecne "dobrze" odnosisz do tamtego to rozumie Twoje zdanie o ogonie i jako update mogę dodać, że obecnie model zachowuje się zupełnie inaczej. Spotkamy się to sobie polatasz.Jazz pisze:Mialem okazje sie przeleciec - przed lotem uslyszalem ze jest juz dobrze.
Po czym model przy szarpnieciu katami robil ze 20 cm ogonem w prawo - nie zadenjakis skomplikowany manewr czy figura, zwykle ruszanie lewym drazkiem gora/dol.
Przy czym na pewno nie bylo tam dużych katow.
Podałem , że przy niekorzystym układzie wiatru z domieszką czegoś jeszcze czasem się zdaży minimalna drgawka. Wynika to pewnie z tego, że jest wygainowany do granic (przez niskie ratio - jak najbardziej się z tym zgadzam). Ale nie robił bym z tego stwierdzenia, że model się trzęsie jak skręca w lewo czy cuśJazz pisze:Natomiast jednym z ostatnich wpisow podales ze jest dobrze, z wyjatkiem gdy skrecasz w ktoras strone w ósemce etc, bo wtedy sie wzbudza etc.
I z tym się jak najbardziej zgadzam. Nie zgadzam się z tym, że ogon trzyma ch****o w tym trexie. Zgadzam się natomiast w pełni, że Align mocno spieprzył sprawę robiąc ogon, przy którym trzeba się tyle narzeźbić, żeby działał poprawnie (i tak nie urywając przy tym dupy, bo to - z tych co widziałem - potafi tylko Goblin).Jazz pisze:Lasiek swietnie podsumowal - slabe ratio jest poprostu ciezko skompensowac w jakikolwiek sposob - oczywiscie mozna pokombinowac prekompensacja i wieloma parametrami ktore oferuje fbl. Niech zwieksza ratioi problemy sie same rozwiaza ...
Jazz pisze:No właśnie - ale wkurwia mnei to bo nie jest to cos co powinni usłyszeć od klientów.
Maja długie doświadczenie w robieniu modeli, maja dobrych pilotów teamowych, wiedzą co robi konkurencja.
I co ? i robie ledwie ponad 3 ratio ? naprawdę szkoda, bo zrobili tani i dobry , lekki model.
Nie mogli tego przewidzieć ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość