Gmeracz pisze: 4. Rewersy dla MT 325: kanały 1 i 5 norm, 2, 3, 4 ,6 rewers
Nie wiem co i jak poustawiałeś, ale ja mam 1, 3 i 4 na REV (możliwe że masz odwrotnie funkcję SWASH o której dalej mowa)
chodziło mi wszystko prawidłowo ale w SWASH miałem AIL i ELE na "+", a PIT na "-" no i rewersy jak wyżej. Czy miało to jakiś wpływ na ustawienia innych parametrów?
Gmeracz pisze:No i sprawdź ustawienia w PARAMETR - CH5 - E, CH7 - B. Co to daje? że B zmienia tryb HH/Normal a 3-pozycyjny E zmienia przypisane ustawienia czułości dla norm/idle1/idle2. Te ustawienia zmieniasz w menu GYRO - UP (maks od siebie dla normala, ja mam A 50%), CT (środek dla idle1 - A 47%) i DN (maks do siebie dla idle2 - 45%). Jak widzisz wszystkie wartości są takie, że żyro pracuje w HH cały czas. I tak ma być
Tutaj coś nie tak, bo CH5-kanał 5 to czułość gyra a przeł.E miał sterować trybami lotu norm/idyl1/idyl2, z kolei CH7 -kanał 7 mam zasilenie z ubeca?
Z tego powodu jak w zakładce gyro miałem ustawione GYRO-ON, SW-B to brakowało do ustawienia tego środkowego CT . co więcej to moje ustawienie wziąłem z Twojego "FUTABA 7c
-PRZYGOTOWANIE DO OBSŁUGI heli " pkt.2.7 Aktywacja przełącznikiem"B" trybu rate/HH żyroskopu. ".... aktywujemy GYRO, zmieniamy przełącznik z "E" na "B" i zmieniamy MODE na GY........."(tak ustawiłem) jak to rozumieć?
I jeszcze ciekawostka: w instrukcji apki napisano: " tryb pracy przełącza się poprzez zmianę znaku stojącego przy wartości czułości.Wartości ujemne oznaczają normalny tryb pracy, a dodatnie-tryb AVCS". Tylko "dzwonki gumowe" nie napisali jak kręcić kółkiem zeby to uzyskać.
Teraz to i żyro zaczęło "gadać" i diodka mruga jak należy. Jeszcze przećwiczę zapamiętywanie neutrum. Chyba życia nie starczy mi aby to wszystko ogarnąć.

Tyle na dziś cdn.