Postautor: Piotr_T » 18 paź 2020, o 15:39
No to mam ci je. Dziś znalazłem chwilę na naładowanie akumulatora i sparowanie z moim Fimi. Nie latałem (pogoda słaba), ale pooglądałem sobie trochę świat za oknem z użyciem gogli i drona i z całą odpowiedzialnością mogę potwierdzić, że jak na sprzęt typowo budżetowy mają bardzo dobry obraz - ekran jest duży i jasny, ostrość i kontrast OK, mimo obserwowania ekranu przez soczewkę zniekształcenia geometrii obrazu nie są duże, kolory są OK (choć ma to tu znaczenie drugorzędne). Nie męczą wzroku, nie ma efektu obserwowania znaczka pocztowego, a z drugiej strony obraz nie jest na tyle duży, żeby trzeba było "latać" wzrokiem po ekranie aby ogarnąć całość. Na razie jestem zadowolony, mam nadzieję, że tegoroczna aura pozwoli mi jeszcze na próby w locie, w tym testy zasięgu. Na razie zapowiada się, że nie będzie źle - zostawiłem drona w mieszkaniu i poszedłem na klatkę schodową i "śnieg" na ekranie szybciej pojawił się na wyświetlaczu apki, niż w goglach, a na apce odlatywałem na 500 - 700 m bez straty sygnału wideo. Za 350 zł (promka w BG
) - bardzo dobry zakup.
Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - XL Power 550, Protos Mini 325 3S, SAB Mini Comet 280
Skrzydła - Zeta Wing-Wing Z-84 2S, LIDL EDF 2S, Multiplex Heron 2400 3S
FlySky FS-I6X