MSH Brain 2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
Piotr_T
Elita forum...
Posty: 1158
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 76 razy

Postautor: Piotr_T » 1 cze 2022, o 15:55

Dzięki za wskazówki. Postaram się dziś podłączyć dziada do komputera i sprawdzić logi. A dużego kondzioła ZTCW w układzie to nie mam.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - XL Power 550, Protos Mini 325 3S, OMP Hobby M2 EXP
Skrzydła - Zeta Wing-Wing Z-84 2S, LIDL EDF 2S
4-Śmigła - Xiaomi Fimi A3
Koła - WLT A979
FlySky FS-I6X, Eachine EV-800D
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1099
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 51 razy

Postautor: Adam12 » 1 cze 2022, o 18:16

Mnie tak strzelało serwo jak się uwalił pin od silnika wewnątrz serwa. 99,99% działało dobrze, czasem walnęło gdzieś na max o ile pamiętam.
Gaui X3; XL Power 380; Skylark; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 1 cze 2022, o 20:41

TO by raczej wskazywało na pin od potencjometru... ale to chyba nei ten przypadek tak czy siak...
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.
Awatar użytkownika
Piotr_T
Elita forum...
Posty: 1158
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 76 razy

Postautor: Piotr_T » 1 cze 2022, o 22:12

No i w logach nic nie widać. Oczywiście dziś problem nie wystąpił. Cóż, pozostaje latać, obserwować ;). Uszkodzone serwo? - nie sądzę, bo objaw jeśli już, to pojawia się tylko i wyłącznie podczas inicjowania Braina, nigdy później, podczas normalnej pracy.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - XL Power 550, Protos Mini 325 3S, OMP Hobby M2 EXP
Skrzydła - Zeta Wing-Wing Z-84 2S, LIDL EDF 2S
4-Śmigła - Xiaomi Fimi A3
Koła - WLT A979
FlySky FS-I6X, Eachine EV-800D
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 1 cze 2022, o 22:45

No to tak jak mówił Majki.
Latać obserwować, loty nagrywać :)
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 1 cze 2022, o 22:46

Kurde.... tak serio to może zmierz napięcia podczas np. ruchania serwami...
Może nawet oscyloskop podłącz (spoko, że nie masz - wiesz, że tak naprawdę to masz, tylko musisz sobie zrobić.. JAk masz kompa z kartą dźwiękową i wejściem mikrofonowym to .... praktycznie masz oscyloskop! Nie najlepszy na świecie, ale bardzo wystarczający do takich celów)...
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość