Tutaj mozna poczytac i pobrac potrzebny soft https://github.com/rotorflight/rotorflight
Współpracuje z kontrolerami na STM32F7 albo STM32F4. Dla mnie mega ciekawy projekt. Tutaj zamontowany w 700. Nie mam pytan

lopez pisze:To do pomiaru prądu i napięcia. regla nie ma. Skleciłem z tego, co znalazlem w szufladzie, jak ta eksperymentalna konstrukcja sie sprawdzi, to moze jakos zabuduje i poukladam ladniej te kable. Kontroler sie miesci w obudowe po leciwych CC3D
Carson pisze:lopez pisze:To do pomiaru prądu i napięcia. regla nie ma. Skleciłem z tego, co znalazlem w szufladzie, jak ta eksperymentalna konstrukcja sie sprawdzi, to moze jakos zabuduje i poukladam ladniej te kable. Kontroler sie miesci w obudowe po leciwych CC3D
latasz nadal na tym kontrolerze? jak wrazenia?mozesz napisac jak sie sprawdzal pomiar napiecia i prądu (dokladnosc pomiaru)
lopez pisze:Rozwija sie, jak najbardziej. Pracują teraz nad wersją 2, bazujacą na BF 4.3. Jest grupa na discordzie, tam można śledzić na bieżąco ciekawe dyskusje, także o fizyceCo miesiąc udostepniane są snapshoty, które co odważniejsi mogą już testować
Jeśli chodzi o pomiar napięcia i prądu, to nie skupiałem się nad tym za bardzo, zależało mi, aby mieć ogólny podgląd na wykresach i wyniki były zupełnie zadowalające. Pomiar napięcia jest troche zaszumiony ale jak dla mnie, dość dokładny. Pomiar prądu mógł być u mnie obarczony większym błędem, bo kontroler mial limit 36A wiec dolutowywałem dodatkowy rezystor i kalibrowałem ręcznie. Najlepiej, jak sam ocenisz wykres z załącznika.
Carson pisze:No swietnie to wyglada wg mnie - korelacja pitcha z obrotami i prądem. Chyba potestuje na wiosne w x360, w nim nie mam braina i troche mnie znudzilo latanie tymi mniejszymi, wiec moze posluzyc za maszyne do testow.
Carson pisze:Na fb na grupie rc heli hangout ktos pisal, ze lata na tym w 700 mostro (takze albo pilot glupi albo uznal ze mozna mu ufac)
Carson pisze:Ten informacje mozna wysylac do nadajnika czy sa do odczytu tylko na kompie z zapisanych logow FC?
Carson pisze:Tutaj jest gotowiec do 60A gdybys chcial. Mysle, ze jest to do spiecia
https://pl.aliexpress.com/item/32884464888.html
lopez pisze:A tak prawde mówiąc, ustawienie tego, zeby dobrze latał bez logów, jest praktycznie niemożliwe, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienie filtrów.
mwx pisze:lopez pisze:A tak prawde mówiąc, ustawienie tego, zeby dobrze latał bez logów, jest praktycznie niemożliwe, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienie filtrów.
Brzmi jak zabawa dla kogoś kto ma o wiele za dużo wolnego czasu
Z tego co widzę kosztuje tyle co używany "komercyjny" FBL a to miało być po taniości
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość