Artz pisze:Brain2 możliwa podłączenie dwóch satelit Spektrum, to dobre rozwiązanie, czy lepiej jednak użyć oddzielnego odbiornika Spektrum, jeżeli to drugie, to czy wystarczy mi odbiornik 6kanałowy? Według tego schematu potrzebuję minimum 7 kanałów?
Artz pisze:Dziękuję, ale czy jest sensu aby używać odbiornika dodatkowego, a zamiast tego podłączyć dwie satelity do samego Brania?
Artz pisze:Ale tak samo może zepsuć się wtyczka i kabel między satelitą a odbiornikiem
mwx pisze:Wyjmuj wtyczki pensetą chwytając za obudowę, obchodź się z kabelkami jak z jajem to nie będzie źle.
https://youtu.be/6wMaI8JZTu8Artz pisze:Dziękuję, teraz jest ok, brain widzi moją przepustnicę pracującą o 0-100%.
Ale nadal nie mogę skalibrować gazu. Gdy włączę zasilanie, silnik zapika gotować i kręci się ale dopiero od 41% thro. Gdy próbuję go kalibrować, czyli zasilanie z thro na 100% to silnik pika cały czas, a gdy zjadę thro do 0 jakby tego nie zauważył, pika dalej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość