SeKLeS pisze:Oj banialuki opowiadacie. Wierzyć mi się nie chce, że nie bawiliście się próby logowania przechylonego modelu! Do pewnego stopnia, nie ma to kompletnie znaczenia/wpływu na lot i autolevel. Po przekroczeniu pewnej granicy, system się nie zaloguje.
SeKLeS pisze:Spoko Krzysiu, napisałem, że się nie zaloguje, bo podchodzę zero jedynkowo
aikus pisze:Ale jaki tak naprawde ma wplyw przechylenie modelu przy inicjalizacji na dokladnosc poziomowania autolevela.
MacGyverek pisze:Tak sorki mój błąd. Do przodu będzie uciekał.
Radziaf pisze:Koledzy, przeglądając to forum często napotykałem się z problemami konfiguracyjnymi Braina, w większości banalnymi, wynikającymi z bariery językowej lub niewiedzy (niestety przyznać muszę, że i lenie się trafiały...).
Tak więc, chcąc bliżej poznać ten system bez zawracania innym dupy i oszczędzić "dziwnych pytań" od innych początkujących... poświęciłem kilka wieczorów i przetłumaczyłem to oprogramowanie wedle posiadanej wiedzy i znajomości języka.
Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany za jakieś babole w tłumaczeniu, lecz Ci bardziej doświadczeni z tymi systemami wspomogą swoją wiedzą ten projekcik![]()
Radziaf pisze:Jestem świadomy tych niedoróbek, pewne określenia i dla mnie kupy się nie trzymają, więc każda rzeczowa pomoc w tłumaczeniu jest mile widziana.
Edit: uwagi do tłumaczenia podeślij w takiej formie, abym mógł się połapać i wprowadzić korekty we właściwych miejscach. Listy zmian wprowadzanych w oprogramowaniu jeszcze nie doszlifowałem, ale to jest detal
miruuu pisze:Czy w Brainie ustawia się failsafe czy tylko w odbiorniku? Pytam bo ustawiam w odbiorniku, ale mam wrażenie, że nie działa.
Taki przykład: w failsafe mam ustawione, że kąty powinny być zerowe a po wyłączeniu nadajnika z kątami nic się nie dzieje.
Być może coś pomieszałem w ustawianiach graupnera... Sam już nie wiem..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość