To właśnie to co chciałem zrobić, ale nie zrobiło się...Artja pisze:Chciałbym mieć możliwość ustawienia kanałów przy FS tak jak w pełnym odbiorniku np: gaz na zero, awionika w neutrum i włączony autolevel.
Artja pisze:Chciałbym mieć możliwość ustawienia kanałów przy FS tak jak w pełnym odbiorniku np: gaz na zero, awionika w neutrum i włączony autolevel. Poza tym w spalinie w niektórych konfiguracjach "gaz na zero" to są wolne obroty a nie gaszenie silnika...
Dodam jeszcze, że w gasserze mam zewnętrzny kill switch z własną obsługą failsafe, zamontowany na zapłonie CDI i sterowany z kanału. W Brainie to jest kanał AUX, więc nie zadziała failsafe na switchu, bo wartości tego kanału da się zmieniać tylko z radia - przy włączonym zapłonie Brain będzie trzymał tą wartość nawet po utracie linku. W efekcie silnik nie zgaśnie, lecz tylko zejdzie na niskie obroty, a potem to już mogą się dziać różne cuda...
MASA pisze:ale czemu ? co byś chciał żeby robił Back to Home?
Damdodo pisze:Ale tak na poważnie gdyby potrafił wrócić do punktu startu![]()
Artja pisze:Chciałbym mieć możliwość ustawienia kanałów przy FS tak jak w pełnym odbiorniku np: gaz na zero, awionika w neutrum i włączony autolevel.
Bartekgazior pisze:W FrSky ustawiłem właśnie tak jak piszesz. Tzn, po utracie linku (lub wyłączeniu nadajnika) włącza się AL, skok łopat lekko na minus i silnik na bieg jałowy. Oczywiście można też włączyć "z hebla" normalnie, z tym, że hold silnika i AL mam osobno.
Artja pisze:Mowa była o konfiguracji Brain + satelitka jedna lub dwie. Zawsze można dać pełny odbiornik, wtedy na Spektrum też jest failsafe na kanałach takie jakie się chce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość