nozone pisze:Bec zaprogramowany ale po bezpośrednim podpieciu do odbiornika. Jak go podepne przez system nie reaguje.
nozone pisze:Jedno co zauważyłem to świeci się czerwona dioda systemu gpro. Czy nie powinna być zielona?
nozone pisze:Czy odbiornik R2008sb futaby trzeba przełączyć w tryb b. żeby korzystać z S.BUS?
nozone pisze:obudowa dotyka boków... Brain jest zamontowany na żelowym padzie. Poradźcie coś.
dismalK pisze:Autolevel - inaczej: funkcja ratunku (Panic) ma największa zaletę taką, że "stawia" helika zawsze do poziomu (do pozycji z jakiej startuje) Przydatne podczas wychodzenia z tarapatów, w sytuacji kiedy jest ogromna szansa na to, że nie opanujemy modelu i będzie kret. Pstryk, jeden przycisk i można "puścić" wszystkie heble, a helik sam przyjmie pozycję zawisu. Najładniej wygląda to gdy latamy na "plecach" płozami do góry, po 1 sekundzie helik jest z powrotem w pozycji zawisu.
Do normalnych lotów autolewelu się nie używa bo po co?- To Ty masz latać i sterować a nie system
i chyba lepiej się od razu uczyć bez żadnych udziwnień. Autolewel tylko w trudnych sytuacjach przedkretowych
![]()
Latam na defaultowych ustawieniach braina. Póki co zwiększyłem tylko Expo na cyklice i ogonie w brainie, bo fabrycznie miałem na -20 i heli reagował ospale na ruchy drążków. W porównaniu z 3GX, brain jest mniej... nerwowy, heli jest bardziej przewidywalny i łatwiejszy do opanowania.
pkali pisze:Do tego nie stawia helika do pozycji, z której startuje tylko jaka jest w brainie skonfigurowana.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość