Siemano!
Chodzi za mną taki oto zasilacz: https://profimodel.cz/pl/stabilizovane- ... gPEALw_wcB ktoś ma? Używa? Jak to się sprawuje? Głośny?
Nie chcę się bawić w zasilacze serwerowe, chcę jakiś fajny zasilacz modelarski. Ten ma 600W (jest jeszcze tańsza wersja 400W), na moje potrzeby powinien w zupełności wystarczyć. Nigdy nie ładuję wielu pakietów naraz przez płytkę, ale np. wpinam do jednego zasilacza dwie dwukanałowe ładowarki i razem ładuję sobie i tak 4 lipole, więc jest git.
No chyba, że ktoś poleca coś innego? Ten temat chciałem poświęcić temu iSDT, ale jak coś to moje kryteria to:
- zasilacz "modelarski" a nie serwerowy, estetyczna obudowa
- zasilacz podłączany do sieci kablem jak komputerowy (możliwość łatwego odpięcia od strony zasilacza i zabrania go z innym kablem na wyjazd)
- napięcie 12-24V (jeśli nieregulowane, to wolałbym 24V z racji dużej ilości pakietów 6S)
- możliwie cicha praca (jeśli ma być wentylator, to fajnie jakby był w miarę dostępnych rozmiarów i prosty do wymiany jak zacznie pierdzieć)
- wolę coś nowego ze sklepu w PL (gwarancja), ale jak coś będzie ciekawego zagranico to zawsze można zaryzykować
- włącznik główny (żeby po naładowaniu nie trzeba było odpinać kabla za każdym razem)
- wyjście do ładowarki bez znaczenia jakie, dorobię sobie własną wiązkę kabli wedle potrzeby
- wyświetlacz (napięcie itp.) może być, ale nie musi. Ale chociaż jakaś lampka żeby była że włączony (chociaż w sumie też nie musi - wszak będzie widać, że ładowarki są zasilone)
- bajerki typu wyjscie USB: wiadomo gadżety zawsze mile widziane, ale umierać za to nie będę.