Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Posty: 2203
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 206 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 22 cze 2019, o 19:44

Odświeżam temat.
Wszystkie pliki są do pobrania tu: https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/

Aktywny serwer do polatania on-line tu: https://www.flugsimulatoren.ch/
Trza pobrać instalkę VPN i skonfigurować serwer. Wszystko jest opisane na podanej stronie.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Osa
Elita forum...
Posty: 585
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: Osa » 9 sie 2020, o 10:20

Można jakoś obejrzeć zapisane nagrania poza symulatorem?
Mam jeden plik z rozszerzeniem .rec
OMP M1/E-SKY Honey Bee King II FBL/ Taranis Q X7
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1034
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Adam12 » 22 wrz 2021, o 14:11

Taka sytuacja: na dwóch kompach położony ten sam Phoenix. Na jednym nadajnik jest widziany prawidłowo, wszystko hula elegancko. Na drugim nie widać kanału thro, a reszta wariuje, niby coś tam kierunki widać, ale w totalnych drganiach. Dongiel bezprzewodowy ten sam. Wina sterowników dongla czy jak ?
Gaui X3; XL Power 380; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 5856
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 466 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 24 wrz 2021, o 11:45

kalibrowałeś kontroler w windowsie?
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1034
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Adam12 » 24 wrz 2021, o 12:35

mwx pisze:kalibrowałeś kontroler w windowsie?

Nie. Nawet pojęcia nie mam gdzie to jest. Nigdy nie musiałem.
Gaui X3; XL Power 380; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1034
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Adam12 » 24 wrz 2021, o 20:31

Kicha. Mam Win 7 na obu kompach. Na 64bit nie działa, na 32bit działa.

Phoenixa widzi jako "nieokreślone urządzenie" (kontroler gier zgodny z HID) na obu kompach. Ale tylko na jednym chodzi OK. Na drugim widzi kanał 4 i 6. 2,3,5 skaczą jak chcą 1 cisza. Do zmiany tylko sterownik. Zresztą bez sensu bo wraca ten sam.
RF widzi jako "kontroler gier" i faktycznie tam jest kalibracja.
Gaui X3; XL Power 380; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 5856
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 466 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 25 wrz 2021, o 00:52

Jeśli widzi go jako kontroler gier to powinno dać się skalibrować w windowsie.
Awatar użytkownika
oki188
Elita forum...
Posty: 574
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: oki188 » 29 wrz 2021, o 07:02

Skalibrowac w Windows potem w Phoenix oraz przypisać kanały i ma działać
T-Rex 550X BEASTX-Pro // T-Rex 470LM BEASTX-Pro // OMP M2 // Spektrum DX9 Black
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1034
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Adam12 » 29 wrz 2021, o 12:22

Ale w Windowsie NIE MA opcji kalibracji. Widzi sterownik w kategorii "nieokreślone urządzenie" na obu kompach. Nie ma tego sterownika w kategorii "kontrolery gier". Albo wina 64bit vs 32 bit albo cholera wie. Grunt, że temat ominąłem położeniem sprzętów i mam na TV jak chciałem :)
Gaui X3; XL Power 380; Spektrum DX8

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość