redb pisze:Chodzi głównie o to jaki macie stosunek godzin przelatanych na symku do tych w realu. Czy wraz ze wzrostem umiejętności w realu maleje liczba godzin na symulatorze?
symulator Phoenix RC lub RealFlight, posiadam ten pierwszy i jest bardzo dobry. Apka ta którą masz jest ok.bemol77 pisze:...jaki symulator i jaką apke do tego symulatora kupić (taki co by na prawdę się przydał na dłużej)
Bez przesady. Według powszechnej opinii Lama V3/V4 to najtańszy i najlepszy sposób na spróbowanie czy heli to jest co nas kreci. Sam zaczynałem od V3 a twój wynalazek to lekka mutacja tej konstrukcji dodatkowo zabudowana na coś na styl makiety. Jest OK. Pozwala na pierwsze wejście w mechanikę i pilotaż heli RC po minimalnych kosztach a przede wszystkim na opanowanie orientacji przestrzennej w sterowaniu modelem. Można się tego nauczyć na symulatorze lub jedno-wirnikowcu ale to co masz tez jest dobre. Ciesz się nim i ćwicz! Spróbuj wykonać piro-ósemkębemol77 pisze:widzę po waszych opiniach że na sprzedawce nie mogę liczyć
no tutaj to już dosyć mocno nagiął czasoprzestrzeń i rzeczywistość ale mogłeś trafić duuuużo gorzej - czytaj Symabemol77 pisze:(mówił mi że mój model będzie na lata a po tuningu w jakimś extreme będzie latał jak myśliwiec)dałem się nabić w butelkę
jedrus pisze:A ja bym Ci na początek polecał darmowego Heli-X'a z apką E-sky. Jak Cię wciągnie to tak jak piszą Koledzy - Phoenix, RealFlight lub AeroFly.. lub upgrade Heli-X'a z 50 EUR![]()
http://www.heli-x.net/index_e.shtml
AdamskY pisze:ja używam RealFlight G4 i AeroFly Professional z apka E-sky 0406A na kablu za 10$ z Hong Kong´u
więcej info na pm
tu masz przykłady moich video z symulatorów
mediax pisze:AdamskY pisze:ja używam RealFlight G4 i AeroFly Professional z apka E-sky 0406A na kablu za 10$ z Hong Kong´u
więcej info na pm
tu masz przykłady moich video z symulatorów
Też jestem już posiadaczem Real Flight Simulator i mam tego apka E-sky ale nr 0678 pod USB i wszystko działa bez zarzutu poza jedną sprawą.
Samolotami mogę latać bez problemu natomiast helikami już nie ponieważ po wybraniu dowolnego helika jest włączony ten pstryczek blokujący obroty a ta apka ma tak jakby tylko 4 kanały. Próbowałem ustawić wyłączenie go pod regulację kierunku ogona i obroty działały i startował tylko obracało go wkółko...
Jest jakiś sposób aby tą blokadę apki wyłączyć w RealFlight ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość