Witajcie :)

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
cosmo
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: cosmo » 8 maja 2012, o 06:38

Swoja przygodę z heli zacząłem jakiś miesiąc temu, kiedy w ręce wpadł mi T-series t-23 http://www.model-king.com/Product/MJX/T23/T23-1.jpg Nie latał on za dobrze to postanowiłem kupić na sam początek t-rex 100X V2. Dziś powinien do mnie przyjść - zobaczymy co z tego będzie. Moje marzenie to T-Rex 450 :) Nie mogę jak na razie przestać oglądać filmów na YouTube z nim w roli głównej ;) Przeraża mnie jedynie jak go zmontować po kupnie - na tą chwile dla mnie to czarna magia. Myślę, że do czasu jego kupna posiądę wiedzę techniczną i jak i opanuje po części sztukę pilotażu.

pozdrawiam,
Maciej
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 8 maja 2012, o 06:55

Witaj!

T-rex 100 możesz podłączyć do symka i z tego korzystaj. Wiedza i umiejętności rzecz nabyta, przyjdzie z czasem. No i wszystko na spokojnie, to hobby na lata...
Piotrek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 8 maja 2012, o 08:33

Cześć!

Na wszystkie pytania odpowiedzi znajdziesz u nas :)
cosmo

Postautor: cosmo » 8 maja 2012, o 09:56

Jeśli chodzi o symulator to właśnie między innymi tym się sugerowałem przy wyborze tego modelu. A gdy czegoś nie będę wiedział to na pewno zapytam :)
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 8 maja 2012, o 10:26

Witaj i milego pobytu na forum.
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: stuf » 8 maja 2012, o 15:52

cosmo pisze:Swoja przygodę z heli zacząłem jakiś miesiąc temu, kiedy w ręce wpadł mi T-series t-23 http://www.model-king.com/Product/MJX/T23/T23-1.jpg Nie latał on za dobrze to postanowiłem kupić na sam początek t-rex 100X V2. Dziś powinien do mnie przyjść - zobaczymy co z tego będzie. Moje marzenie to T-Rex 450 :) Nie mogę jak na razie przestać oglądać filmów na YouTube z nim w roli głównej ;) Przeraża mnie jedynie jak go zmontować po kupnie - na tą chwile dla mnie to czarna magia. Myślę, że do czasu jego kupna posiądę wiedzę techniczną i jak i opanuje po części sztukę pilotażu.

pozdrawiam,
Maciej

Cześć.
Także zaczynałem od t-23
Szmelc niesamowity aczkolwiek po kilku modyfikacjach (np: podwozie od t-rex 500) jako tako się sprawdza i miło mi nim polatać po treningu 500-ą.. odprężam się i zero stresu.
Co do składania heli miałem takie samo podejście ale jest tu tylu kolegów z olbrzymią wiedzą że z pewnością Ci pomogą w każdym calu o ile to będzie potrzebne... mi się przydało parę wskazówek aczkolwiek instrukcja jest bardzo przejrzysta i trzeba się starać by coś spartolić. Ważne by skręcać powoli i bez stresu. Btw: pomyśl min. nad 500 bo 450 jest malutka.. 500 ledwo widać na nieboskłonie.
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
cosmo

Postautor: cosmo » 10 maja 2012, o 06:57

Wczoraj odpaliłem symka HELI-X 4 z kontrolerem od t-rexa i nawet nie zdawałem sobie sprawy jaka to ciężka sztuka do opanowania. Dotychczas T-23 było łatwo ale T-Rex 100 poczeka sobie na półce aż nauczę się porządnie latać bo rozbije go za szybko. Śmiało mogę powiedzieć, że jestem na etapie 5 sekundowego lotu i zderzenie z ziemią - ale jak to mówią trening czyni mistrza ;)
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: stuf » 10 maja 2012, o 07:17

Mała porada dnia:
Zacznij od zawisów ogonem do siebie - jak to opanujesz do perfekcji, zawis dziobem do siebie a następnie bokami modelu. Po tym zabiegu trenuj lot postępowy.
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła

Wróć do „Witajcie, to ja!”