Cześć wszystkim,
w sumie nie jestem taki totalnie świeży

ale przez ostatnie lata byłem uśpionym "krypto-modelarzem" i postanowiłem wrócić do hobby po dużej przerwie

W swojej karierze głównie rozpocząłem naukę latania na 450 (długo to nie potrwało, w sumie nic nie umiem

), potem bawiłem się quadcopterkami i elektroniką z tym związaną. Teraz mam zamiar wrócić do heli i je w końcu opanować, być może dorzucić do tego jakiś motoszybowiec

Dużo się zmieniło, wiele miejsc, forów i sklepów poznikało od czasu kiedy się tym ostatnio bawiłem (jakies 5-7lat temu) :c mam nadzieję że pomożecie mi wrócić do tego hobby i poradzicie co teraz jest na topie

pewnie większość sprzętu będzie do wymiany, na razie wygrzebałem moj dawny ALZRC 450 PRO (instalacja 3S / Tarot ZYX / 3x DS215MG / na ogonie DS8910A+), apka to Sanwa RDS8000 - nada się to na coś jeszcze czy trzeba przyinwestować? Myślałem o dokupieniu Spektrum DX9 DSMX i MSH Brain 2 BT i polataniu na razie na starym moelu z nowym FBL i radiem, potem ewentualna zmiana modelu - pytanie jak z dostępem do części 450 PRO?
PS. W sumie od jakiegoś czasu mieszkam we Wrocławiu, ciekawe czy ktoś tu w miare regularnie lata? I gdzie? W tym jestem totalnie zielony :c
Pozdrawiam,
Tomek