Cześć wszystkim forumowiczom. Mam na imię Grzesiek i od niedawna zacząłem latać na Regułach.
Moje pierwsze spotkanie z RC heli miało miejsce jakieś 12 lat temu w Szczecinie. Kolega z pracy przyniósł model Syma S026G Chinook do biura, polatałem chwilę i złapałem bakcyla. W krótkim czasie nabyłem taki sam model, później był E-SKY Lama V4 i w końcu Blade mCP X. Nigdy nie zapomnę tej chwili kiedy pierwszy raz udało mi się obrócić model na plecy. Później złożyłem Align T-REX 450, jeszcze z flybarem, którego szybko przerobiłem na flybarless. Ostatnim modelem był Align T-REX 600.
Po około roku latania sprzedałem modele znajomemu i zrobiłem przerwę w hobby na 10 lat. W pogoni za lepszą pracą zawędrowałem do Warszawy gdzie od około roku ponownie latam helikami. Zacząłem od symulatora AccuRC2 i z sentymentu Blade mCPX v2. Któregoś dnia natrafiłem w Internecie na filmiki z Goosky S1 więc mCPX poszedł w odstawkę i zacząłem latać Goosky S1, S2 i RS4. Ponieważ 12 lat temu jeden modelarz w Szczecinie latał Goblinem, który zrobił na mnie ogromne wrażenie, więc moim ostatnim nabytkiem jest Goblin 700 RAW.
Na koniec chciałem podziękować wszystkim, którzy dzielą się wiedzą na forum.