już w przeszłości troszkę grzebałem w helikach tj. ALZrc x360 i XLProtos380. Pierwszego ubiłem po kilku lotach a drugiego nie dokończyłem. Mimo wszystko było miło a nawet extra. Troszkę mnie kusi powrót, więc kto wie jak się zamysł mój potoczy.
W związku z powyższym mam kilka niuansów:
- nie wiem jaki model w klasie 300-500 elektryk mógłbym sobie spokojnie kupić by w przyszłości nie mieć problemów z częściami czy szukaniem porad; co jest teraz "na czasie" i gdzie w ogóle kupujecie części (pytam o polski sklep, który będzie miał i model i części na bieżąco)...
- czy jest Ktoś na forum kto ma nadajnik Futaba T18SZ lub zbieżny i lata heli...pytam by wiedzieć czy znajdę Kogoś uprzejmego do pomocy przy parowaniu, bindowaniu brainowaniu (itp.)
- za moich czasów gdy wdepnąłem w heli istniał Flybarless System MSH Brain ...czy nadal istnieje jako równie popularny czy inny system jest teraz dominujący ?
- poza tym zawiesza mi się czasami to forum, ale zakładam, ze to jakiś systemowy błąd lub kolejna moja niewiedza
- tak zerknąłem i widzę, że wpisów mało, ale forum daje radę bo i wartość wpisów jest bezcenna
Proszę o info, jeśli macie czas i chęci.
Z góry THX
Roland