Witam Serdecznie

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
Ben
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz

Postautor: Ben » 2 cze 2014, o 07:37

Witaj Ryszard. Jako już nie za długo emeryt, oraz wieloletni modelarz (z przerwą na obowiązki rodzinno zawodowe), mogę Ci zasugerować kilka rad. Sam popełniłem kilka błędów co się objawiło zubożeniem kieszeni :(
- po pierwsze primo, nie kupuj aparatury jak to się mawia NA RAZIE. Lepiej kupić t/zw rozwojową.
- postaraj się "namierzyć" jakichś modelarzy w okolicy mogą być bardzo pomocni
- bardzo dużo czytaj, lecz informacje staraj się przesiewać przez gęste sito, lub konsultować z kimś bardziej doświadczonym i nie teoretycznie ale praktycznie.

Jeżeli nosisz się z zamiarem filmowania to oczywiście multiwirnikowiec, jednak jest to spore wyzwanie. Wiele elektroniki na małej przestrzeni. Możliwość zakłócania się na wzajem, wymaga przemyślanego i starannego zaprojektowania oraz wykonania. Kontroler też nie może być najprostszy lecz taki, który w razie "W" umożliwi powrót "drona" na miejsce startu i automatyczne wylądowanie. Koszty takiego przedsięwzięcia nie są małe, ale satysfakcja z tej zabawy ... bezcenna. Sam to przerabiałem i nadal przerabiam z wielką przyjemnością

Życzę dużo samozaparcia i wielu sukcesów :!:
Pozdrawiam
Benon.

Wróć do „Witajcie, to ja!”