Po dłuższej przerwie kupiłem sobie mały, marketowy helikopterek. Dzięki doświadczeniu z wcześniejszych lataczy, opanowałem dość szybko te małe ustrojstwo, nie mam problemów z wystartowanie czy lądowaniem w różnych miejscach, nawet umiem go czasami "odkleić" od ściany, nic też jeszcze nie uszkodziłem w nim, a to bardzo ważne

Teraz chciałbym sobie kupić coś na początek mojej półprofesjonalnej przygody z lotnictwem.Jakiekolwiek doświadczenie mam, wiem że helikoptery RC to delikatny sprzęt i najpierw trzeba ogarnąć trochę symulatora, cośtam też polatałem 3-kanałowymi mikrusami. Widzę, że dla niedoświadczonych pilotów wszyscy polecają na start Lamę ale tak się zastanawiam czy nie lepiej jest w mojej sytuacji kupić już coś 6CH(nie mówię też o jakimś profesjonalnym sprzęcie) - nie chciałbym za chwilę wymieniać Lamy na kolejny sprzęt. Na Allegro znalazłem takie coś E-sky
http://allegro.pl/helikopter-zdalnie-st ... 80888.html
Czy ja dam radę tym latać? Czy to się w ogóle nadaje do polatania dla amatora? Czy jest tu ktoś z okolic Ełku? Na zaś dzięki za wszelaką pomoc.