Wtam Wszystkich.

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Dalvision
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: Dalvision » 25 paź 2010, o 20:46

Witajcie
Właśnie do Was dołączyłem.
Latam dla pieniędzy.
Mam DRONA. Draganfly X6
Więcej o mnie w Njusach (temat przeniesiony tutaj)
A moja robota między innymi na http://www.dalvision.pl
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 25 paź 2010, o 22:01

Witaj :)
ile dronów przetestowałeś zanim stanęło na Draganfly X6?
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Dalvision

Postautor: Dalvision » 26 paź 2010, o 11:18

Testowałem wszystko co mogłem. Warunkiem wyjściowym było poszukiwanie ,, Latającej Platformy do profesjonalnego robienia zdjęć i filmów z powietrza.
Samo latanie nie było celem. Nie jestem w te klocki tak dobry jak niektórzy z Was. Czym mniej latania a więcej stabilizacji i auto-pilota tym lepiej. Takie miałem kryteria.
Z tych wariatów ,,multi-copterów'' oblatałem też niemiecki MICRODRONE MD200 i MD400 .Teraz mają MD 1000 ale jest ogromny i nie poręczny. Oczywiście latałem też wszystkim z katalogu DRAGANFLY .
Żaden klasyczny ,,Czoper" nie był tak stabilny. Wymagał specjalnego tłumienia wibracji kamer = waga = udźwig = rozmiar helikoptera = problemy.
Nie bez znaczenia dla mnie była prosta i skuteczna stabilizacja ,, Zawiesia Urządzeń Podwieszanych" aparatów i kamer.
Po doświadczeniach z AEROSTATAMI ( balonami helowymi na uwięzi ) z którymi też walczyłem o zdjęcia i filmy z powietrza , wiedziałem że prostota , szybkość ,,gotowości do lotu i stabilność na wysokości ok. 30 - 50 - 100 m jest warunkiem do wykonywania takich usług za pieniądze.
Akrobacje wyglądają dobrze tylko z ziemi !
Dla zdjęć z powietrza najlepszy był by statyw wbity w niebo. ;)
Awatar użytkownika
Max S
Domownik forum...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Max S » 26 paź 2010, o 12:09

Mozesz umiescic jakies zdjecia tej video/zdjeciowej maszyny ?
chetnie bym zobaczyl :)
Maciek

TDR, T-Rex 800, 600-12s, 500
Flasher 500, CopterX 450, HK450, Kalt SB30
Futaba 12ZH, 10CH
Dalvision

Postautor: Dalvision » 26 paź 2010, o 15:16

Jasne !

Możesz wejść na moją stronę www.dalvision.pl i w zakładce filmy zobaczysz jakieś tam trzy zajawki jak On pracuje.
Jeśli Ci mało to wejdż na stronę producenta www.draganfly.com oraz z produktów wybierz X6 , potem wybieraj co chcesz, filmy instruktażowe o nim , zrobione przez X6 i tak dalej.
Ich najnowszy model to X8 ale jeszcze nie jest w sprzedaży. Ja już miałem szansę nim polatać :D :D :D
Lata tak samo tylko nosi większe kamery i ma silniejszą ( cięższą ) stabilizację antywstrząsową.

Sławek
Draganfly X6
Awatar użytkownika
AndMax
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 6 razy
Kontaktowanie:

Postautor: AndMax » 26 paź 2010, o 20:30

Pozdrawiam
Uwielbiam wszystko... tak jak Ty, co stabilizuje i ułatwia lot. Szczególnie kiedy w powietrzu „wisi” sporo kasy. :thumb:
Pozdrawiam Andrzej

Wróć do „Witajcie, to ja!”