hofman

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
hofman
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: hofman » 17 lis 2010, o 08:56

:ugeek: witam wszystkich Forumowiczów.
Zaczynało mi was brakować, śledzę od jakiegoś czasu waszą stronkę i mogę tylko powiedzieć:
Pogratulować dobrej roboty. :thumb:
Możecie na mnie liczyć. :nw: :rotfl:
Jak was szukałem przez google - Forum Helikoptery RC, jesteście na drugiej stronie :hammer:
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 17 lis 2010, o 10:18

Witaj! Super że się pojawiłeś. :thumb:
Piotrek
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 17 lis 2010, o 13:07

Hej.
Jesteśmy JUŻ (!) na drugiej stronie :) A dlatego tak "daleko", że szukałeś forum a nie portalu...
Mało ważne.
Fajowo, że dołączyłeś!

Luke
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 18 lis 2010, o 13:48

No sie manko Hofman, żeś się szlajał po obcych landach aż wreszcie znalazłeś naszą spokojną przystań :thumb:
Witamy i możesz już zakasać rękawy :rotfl:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
hofman

Postautor: hofman » 22 lis 2010, o 05:31

Luke ty to masz łeb mate . :idea:
To rzeczywiście nie jest forum, widzę, że całkiem niezła baza wiedzy o helikopterach Rc się zrobiła.
Skupiałem się na forum a tu widzę, że nie o to chodzi piloci potrzebują takich nowinek, informacji o tym, co jest na rynku a wam to doskonale wychodzi. :banana:
Myślę, że zmiany w gogle na Helikoptery z Helikopterów mogłyby pozwolić większej ilości ludzi dotrzeć do waszego portalu przez forum.

Gmeracz skoro tak gmerasz przy tych helikach to zmierz mi te obroty w 450 bez łopat, bo nie daje mi to spokoju a obiecałeś, że zmierzysz. ;)
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 22 lis 2010, o 08:56

hofman pisze:Luke ty to masz łeb mate . :idea:
To rzeczywiście nie jest forum, widzę, że całkiem niezła baza wiedzy o helikopterach Rc się zrobiła.
Skupiałem się na forum (...)

No właśnie o to chodziło od zawsze. Forum musi być jako dopełnienie portalu, to najmniejszy "problem" z całości przedsięwzięcia. Samo forum to prosty samograj dla leniuchów ;) , a przy portalu trza się trochę napracować... :hammer:

Zdrówka!
Luke
JR DSX7

Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 22 lis 2010, o 13:28

hofman pisze:zmierz mi te obroty w 450 bez łopat, bo nie daje mi to spokoju a obiecałeś, że zmierzysz. ;)

Problem w tym że podczas testów wytrzymałościowych rozsypała mi się w locie alu skrzynka ogonowa i helik jak zestrzelony przyglebił. Nie mam na razie czego mierzyć, ale poszedłem do jakiś 3200 na ziemi więc może to wystarczy na razie

A co do portalu - faktycznie jest co robić, jak powiedział Luke, bo w końcu codziennie sprawdzamy masę miejsc w necie, ale za to niektóre sąsiednie fora zostały też zmobilizowane do robienia czegoś więcej niż tylko aktywności samego forum. I o to chodzi. Forum to łatwizna, tym bardziej że są dostępne gotowe silniki PHP.
Od śmigła... Sławek
hofman

Postautor: hofman » 23 lis 2010, o 09:42

To może trochę krytyki? :twisted:
Widzę, że skupiacie się raczej na nowościach, to bardzo dobrze, o ile nie dotyczy to działu Maszyneria.
Wiem, że na forum jest osobny dział usprawnienia strony, proszę o przeniesienie, jeśli to istotne. ;)
Nie chciałbym być odebrany tak, że wpadł Hofman z kopytami i rewolucje chce zrobić. :wow2:
Marzy mi się abyśmy docelowo uzyskali taki efekt, że w dziale maszyneria pojawią się wszystkie firmy produkujące helikoptery RC, z możliwością przeglądania zarówno firm produkujących jak i klas, do których się zaliczają, o ile to możliwe i póki jest to jeszcze do ogarnięcia.
Uzyskalibyśmy coś, czego nie ma w sieci a do czego każdy fascynat chciałby mieć dostęp, dlatego w „niusach” powinny pojawić się również starsze ciągle produkowane konstrukcje, na polskie warunki gdzie większość umie wymienić T-rex i Align to równie interesujące Newsy.
Z „innych i egzotyki” powinny zniknąć: Kasama, Century Radikal, Avant, X-cell, Synergy, Shape 9,0 w którym się zakochałem. Ten dział robi się wielki i mało czytelny.
Z Shape to chyba przesadziłem, bo powinien być w „egzotyce”, ale „egzotyka” powinna zajmować osobny dział nie „inne”, a może nie?
W każdym bądź razie sprawa jest do przemyślenia, tak ja to widzę z punktu widzenia świerzaczka, a co Wy na to :?:
Luke wiem, że trochę przy tym pracy, znowu kilkanaście godzin z życia ucieknie :wall: , ale myślę, że warto.
I gdzie jest Ramotny? :hammer: To dzięki niemu Heli Team wisi u mnie na przeglądarce już ponad pół roku. :thumb:
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 23 lis 2010, o 12:57

hofman pisze:To może trochę krytyki? :twisted:
o ile konstruktywna to zawsze mile widziana...
hofman pisze:Z „innych i egzotyki” powinny zniknąć: Kasama, Century Radikal, Avant, X-cell, Synergy, Shape 9,0 w którym się zakochałem. Ten dział robi się wielki i mało czytelny.
Na portalu zrobione (wydzielone). Na forum będziemy robić w miarę potrzeb (on request :))
hofman pisze:I gdzie jest Ramotny? :hammer: To dzięki niemu Heli Team wisi u mnie na przeglądarce już ponad pół roku. :thumb:
jestem jestem... :nw:
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 23 lis 2010, o 13:13

Ramotny pisze:Na forum będziemy robić w miarę potrzeb (on request :))

Ty to lubisz te zagraniczne słówka... :roll:
Ł.
JR DSX7

Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 24 lis 2010, o 00:39

Luke Skywalker pisze:Ty to lubisz te zagraniczne słówka... :roll: Ł.

Luke, przecież Ramotniak ciągle czeka, aż go wyhaczą panowie z Microsoftu... :nw:
Od śmigła... Sławek

Wróć do „Witajcie, to ja!”