Cześć :)

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
kubacki
Lider forum...
Podziękował: 114 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: kubacki » 1 lut 2016, o 06:16

Witam i ja koleżankę na forum, latać ,latać i jeszcze raz latać i nie poddawać się :thumb:
Goosky S2 Legend
XL Protos 380 V2
Spektrum NX10
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 1 lut 2016, o 08:58

I ja dołączam do powitań, oraz życzę samych sukcesów. ;)

wojtekr pisze:sterowanie nie aparaturą to chyba do dupy pomysł, przynajmniej jak na naukę rc bo jak gadżet na androida to pewnie może być.

Wszak nauka RC to przede wszystkim opanowanie ruchu gałek. Nie tylko ocznych. Za pomocą pada czy innych akcesoriów można sobie jedynie pograć w latanie, ale nauka z tego niewielka.
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
Nalpikat
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Nalpikat » 1 lut 2016, o 11:34

Mati pisze:I ja dołączam do powitań, oraz życzę samych sukcesów. ;)

wojtekr pisze:sterowanie nie aparaturą to chyba do dupy pomysł, przynajmniej jak na naukę rc bo jak gadżet na androida to pewnie może być.

Wszak nauka RC to przede wszystkim opanowanie ruchu gałek. Nie tylko ocznych. Za pomocą pada czy innych akcesoriów można sobie jedynie pograć w latanie, ale nauka z tego niewielka.

No właśnie miałam nadzieję, że jednak wielka :| Nie z tego mobilnego (bo to rzeczywiście taka sympatyczna gierka), ale myślałam, że jak pomęczę się z padem na PC to łatwiej w realu będzie wychodzić. Zresztą, samo „obcykanie” pada to już chyba dużo, co? Zwłaszcza, że w realu chwilowo ciężko ćwiczyć, bo pogoda nie sprzyja. A w ogóle to po pierwszych moich próbach z symulatorem strasznie bolały mnie ręce od pada :( No masakra jakaś. Ciężki mi się wydawał i do tego ja się jakoś strasznie spinam i cała „latam” za tym padem, jakby moje ruchy, skręty czy wymachy rąk coś mogły pomóc :masakra: Kurcze, prawdę mówiąc to wszystkie mięśnie mnie bolały – jak po maratonie jakimś
NieNatka
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 1 lut 2016, o 11:39

A w ogóle to bardzo dziękuję, za ciepłe powitanie Panowie. To naprawdę miłe, bo raczej spodziewałam się dezaprobaty z Waszej strony :D
NieNatka
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 1 lut 2016, o 14:36

Nalpikat pisze: Zresztą, samo „obcykanie” pada to już chyba dużo, co?

Nie mam pojęcia - mam słabo obcykanego pada, ale gały chodzą raczej płynnie - nie cykają za bardzo. ;)
Nalpikat pisze: Zwłaszcza, że w realu chwilowo ciężko ćwiczyć, bo pogoda nie sprzyja.

Miruuu chyba coś wspominał... hmm ... że to wina Kenobiego czy cuś?...

Nalpikat pisze: A w ogóle to po pierwszych moich próbach z symulatorem strasznie bolały mnie ręce od pada :( No masakra jakaś. Ciężki mi się wydawał i do tego ja się jakoś strasznie spinam i cała „latam” za tym padem, jakby moje ruchy, skręty czy wymachy rąk coś mogły pomóc :masakra: Kurcze, prawdę mówiąc to wszystkie mięśnie mnie bolały – jak po maratonie jakimś

Dlatego to się nazywa latanie sportowe. :D
Nalpikat pisze: ... raczej spodziewałam się dezaprobaty ...

Eeeee - dlaczego? Ja myślę, że jako "rodzynek" będziesz miała tutaj niezłe wyjście z progu, a za jakiś czas utrzesz nosa niejednemu pilotowi. ;)
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 1 lut 2016, o 15:34

Nalpikat pisze:No właśnie miałam nadzieję, że jednak wielka :| Nie z tego mobilnego (bo to rzeczywiście taka sympatyczna gierka), ale myślałam, że jak pomęczę się z padem na PC to łatwiej w realu będzie wychodzić. Zresztą, samo „obcykanie” pada to już chyba dużo, co?

To już sporo. Rzekłbym nawet, że naprawdę dużo. W końcu poza charakterystycznymi "grzybkami" i krótszym skokiem, drążki pada, chodzą tak samo jak drążki aparatury. Poniekąd. Jeśli na tym jesteś w stanie latać, to z apką będzie tylko łatwiej ;).
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 1 lut 2016, o 21:26

Mati pisze:Nie mam pojęcia - mam słabo obcykanego pada, ale gały chodzą raczej płynnie - nie cykają za bardzo. ;)

Hahahaha No to musisz szybko nadrobić zaległości z tym padem, w końcu nie samym lataniem człowiek żyje, czasem trzeba pocykać też :D Dobrze, że chociaż gały chodzą płynnie to przynajmniej kark Cie nie boli :P
Mati pisze:Dlatego to się nazywa latanie sportowe. :D

Hahaha. No przecież. No tak :)
Mati pisze:Eeeee - dlaczego? Ja myślę, że jako "rodzynek" będziesz miała tutaj niezłe wyjście z progu, a za jakiś czas utrzesz nosa niejednemu pilotowi. ;)

Fajnie by było, ale tu u Was aż lepko od testosteronu, więc ja tak entuzjastycznie tego „wyjścia z progu” nie widzę. Ale dzięki za słowa otuchy ;)
I spokojnie, nie mam ambicji nikomu nic ucierać :)
NieNatka
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 1 lut 2016, o 21:30

Pan Byku pisze:To już sporo. Rzekłbym nawet, że naprawdę dużo. W końcu poza charakterystycznymi "grzybkami" i krótszym skokiem, drążki pada, chodzą tak samo jak drążki aparatury. Poniekąd. Jeśli na tym jesteś w stanie latać, to z apką będzie tylko łatwiej ;).

No właśnie! I to chciałam usłyszeć. Dziękuję Panie Byku :D
NieNatka
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 1 lut 2016, o 23:49

Pan Byku pisze:... W końcu poza charakterystycznymi "grzybkami" i krótszym skokiem, drążki pada, chodzą tak samo jak drążki aparatury...

No tak. Mówiłem przecież, że pady mam słabo obcykane. Zapomniałem o grzybkach, zatrzymując się na etapie Pegasusa gdzie były wyłącznie klikacze. A potem to już jakieś lasery i inne kinectyczne dobrocie techniki odwalały za mnie całą robotę... :masakra: To zmienia postać rzeczy. ;)
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 5 lut 2016, o 00:02

Nalpikat pisze: zabawy dżojstikiem przed PC i playstation mam obcykane

Wiesz, musisz bardziej uwazac na slowa na tym forum ;)
Witaj :)
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 5 lut 2016, o 00:29

przemek pisze:
Nalpikat pisze: zabawy dżojstikiem przed PC i playstation mam obcykane

Wiesz, musisz bardziej uwazac na slowa na tym forum ;)

To gdzie była wtopa? Dżojstik? PC? Playstation? A może "obcykiwanie" czy tam "cykanie"? hmm
Za skojarzenia nie odpowiadam jak coś, bo zawsze coś się komuś z czymś kojarzy^^
No przepraszam... jeśli się pogrążam :|
NieNatka
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 5 lut 2016, o 05:33

Haha. Przemek, pocieszyles mnie, bo myslalem ze tylko ja... :D
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 5 lut 2016, o 08:02

Powitać, lepiej późno niż za późno ;)
Pozwolę sobie nie zgodzić się z koncepcją braku odpowiedzialności za skojarzenia, chociaż częściowo uznaję linię obrony przekierowującą na kojarzącego wysterowanie dalszego rozwoju sytuacji :piwo2:

@Miruu... czy powłączałeś już stosowne filtry? :mrgreen:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 5 lut 2016, o 10:24

Artja pisze:Powitać, lepiej późno niż za późno ;)
Pozwolę sobie nie zgodzić się z koncepcją braku odpowiedzialności za skojarzenia, chociaż częściowo uznaję linię obrony przekierowującą na kojarzącego wysterowanie dalszego rozwoju sytuacji :piwo2:

Hehehe… No dobrze dobrze, przyznaję się. Mam w tym udział – i to nie mały :) Miało mieć kontekst podwójny i miało być śmiesznie :) Jest ok :D
No chyba po tym poście nikt nie miał złudzeń...
Nalpikat pisze:Hahahaha No to musisz szybko nadrobić zaległości z tym padem, w końcu nie samym lataniem człowiek żyje, czasem trzeba pocykać też :D Dobrze, że chociaż gały chodzą płynnie to przynajmniej kark Cie nie boli :P

:P

Artja pisze:@Miruu... czy powłączałeś już stosowne filtry? :mrgreen:

Tjaaa… Mati, „Rodzynek” mówisz? … i „niezłe wyjście z progu”? ;)
...
Witaj Artja… Witaj^^
NieNatka
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 5 lut 2016, o 12:05

Kurcze, no zgrabnie wybrnęła... :piwo2:
A Mati będzie teraz stał w kąciku, miętosił berecik i próbował zdekodować rodzynka na progu :vhappy:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 5 lut 2016, o 12:13

No nie wiem nie wiem. Najpierw trzeba z nim zrobić porządek, żeby nie grał tylko w ten komputer...
Mati pisze:Zapomniałem o grzybkach, zatrzymując się na etapie Pegasusa

bo grzybek nieużywany... zanika.... :masakra:
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 5 lut 2016, o 13:37

Artja pisze:...A Mati będzie teraz stał w kąciku, miętosił berecik i próbował zdekodować rodzynka na progu :vhappy:

Dobra dobra. ;) Przecież wiem, że berecika się nie miętosi, bo się może antenka połamać.

miruuu pisze:bo grzybek nieużywany... zanika.... :masakra:

No tak, ale od zbyt częstego używania grzybków też nic dobrego nie wynika. :)

Nalpi
Nalpikat pisze:Tjaaa… Mati, „Rodzynek” mówisz? … i „niezłe wyjście z progu”? ;)

Podtrzymuję ;) Można zrobić test. Potajemnie wyślę Ci swoją babcię Walkerę i gdzieś w wątku nieśmiało napomkniesz, że chciała byś to oblecieć. Zobaczymy jaka będzie frekfencja pilotów oblatywaczy i mechaników na polu. Zooobaczymy... :rotfl2:
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 5 lut 2016, o 17:53

Mati pisze:Można zrobić test. Potajemnie wyślę Ci swoją babcię Walkerę i gdzieś w wątku nieśmiało napomkniesz, że chciała byś to oblecieć. Zobaczymy jaka będzie frekfencja pilotów oblatywaczy i mechaników na polu. Zooobaczymy... :rotfl2:

Jeśli coś wspomni, że babci trzeba sutka wymienić to frekwencja będzie raczej mizerna :mrgreen:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 5 lut 2016, o 19:12

Artja pisze:Jeśli coś wspomni, że babci trzeba sutka wymienić to frekwencja będzie raczej mizerna :mrgreen:

:vhappy:
Babcia nie ma SUTka :shock: - można jej co najwyżej naciągnąć paseczek... Albo zapiąć regla... 8-)
Awatar użytkownika
Nalpikat

Postautor: Nalpikat » 5 lut 2016, o 19:15

Mati pisze:Podtrzymuję ;) Można zrobić test. Potajemnie wyślę Ci swoją babcię Walkerę i gdzieś w wątku nieśmiało napomkniesz, że chciała byś to oblecieć. Zobaczymy jaka będzie frekfencja pilotów oblatywaczy i mechaników na polu. Zooobaczymy... :rotfl2:

Oj tam oj tam, bez przesady :D Gdyby w awatarze zamiast wyłupiastookiej ważki blądwypasione selfie z dziubkiem było, to frekwencja mogłaby być pokaźna… w końcu – jak słusznie zauważyłeś – to latanie sportowe :mrgreen: Ale Mati… sportowe, a nie ekstremalne. Tak w ciemno z „babcią Walkerą”??? Nie sądzę nie sądzę ;)
NieNatka

Wróć do „Witajcie, to ja!”