Witajcie! ;)

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: szkubi » 3 lut 2013, o 13:43

Cześć!
Mieszkam w Gdańsku i jestem studentem 3 roku na Politechnice Gdańskiej na kier. Mechanika i budowa maszyn. W modelarstwo helikopterowe zacząłem się bawić w październiku zeszłego roku kupując od jednego z użytkowników innego forum (ale zauważyłem, że na tym forum też już jest) KDS'a 450s. Zainteresowania tym hobby sięgają kilku lat wstecz ale nie było możliwości finansowych żeby wystartować (teraz też mogłoby być lepiej ale na utrzymanie 450'ki wystarczy ;)). Przebrnąłem przez etap zawisów i zacząłem loty postępowe. Na symku ośmielam się wisieć na pleckach i latać dużo bardziej dynamicznie postępowo ale to tak jest kiedy nie wisi nad tobą groźba rozwalenia modelu.
Na przyszły sezon snuję nieśmiałe plany zakupu jakiejś 500'tki ale to jeszcze dosyć odległe plany bo chciałbym też kupić jakiegoś znośnego kita 450'ki i przełożyć do niego bebechy z KDS'a bo mechanika w obecnym modelu jednak ma sporo luzów no i marzy się alu + CF ;p. To by było na tyle o mnie. Teraz mam pytanie czy są tutaj jacyś helimaniacy z Trójmiasta i okolic? Fajnie by było sobie polatać z kimś, wymienić się doświadczeniami i po prostu pogadać o wspólnym hobby ;)

Pozdrawiam!
KDS 450s + KDS K-7XII ---> SPRZEDANY
Tarot 500 ESP złożony i oblatany ;D
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 3 lut 2013, o 17:00

Witamy na pokładzie :)
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 4 lut 2013, o 08:25

Witaj na forum, jeśli szukasz miejsca gdzie w świetnej atmosferze można porozmawiać o tematach związanych z modelarstwem to bardzo dobrze trafiłeś :thumb:

Swoją drogą zastanawiam się ile minie czasu zanim zostaniesz dogłębnie przeszkolony w temacie ulepszania wody hmm
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 4 lut 2013, o 15:28

lethe pisze:Witaj na forum, jeśli szukasz miejsca gdzie w świetnej atmosferze można porozmawiać o tematach związanych z modelarstwem to bardzo dobrze trafiłeś :thumb:
Wyjąłeś mi to z ust.

lethe pisze:Swoją drogą zastanawiam się ile minie czasu zanim zostaniesz dogłębnie przeszkolony w temacie ulepszania wody hmm
Tego mi nikt nie wyjmie. Nie pozwole na to :)
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...

Postautor: szkubi » 4 lut 2013, o 17:14

Widzę, że całkiem fajna atmosfera tu panuje. Jak znajdę więcej czasu to bardziej będę się tutaj udzielał ale na razie sesja i muszę przez to przebrnąć.

Są tutaj jacyś helimaniacy z trójmiasta? Bo jak przeglądam to forum i jedno z "sąsiednich" to wszędzie w większych miastach (Warszawa, Wrocław, Szczecin, Kraków...) są jakieś ekipy, które się zbierają i wspólnie latają a w Gdańsku i okolicy straszna posucha. Czasami ktoś się odezwie z pytaniem o coś do polatania do domu ale nikogo kto by miał coś większego i regularnie latał na zewnątrz ;/
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 4 lut 2013, o 17:18

Nie pamiętam z którego forum ale kojarzę ze w trójmieście lata więcej osób niż myślisz. To tak ma pocieszenie :)
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...

Postautor: szkubi » 4 lut 2013, o 17:22

Podejrzewam, że lata tutaj więcej osób ale nikogo nie mogę w sieci znaleźć. Wiem, że w aeroklubie w Pruszczu Gdańskim latają ale żadnego kontaktu nie ma. Mam wrażenie, że tutaj jest taka sterylna zamknięta grupa. Ale mam nadzieję, że się mylę ;p

Wróć do „Witajcie, to ja!”