Witajcie.

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
redb
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 60 razy

Postautor: redb » 24 sie 2010, o 10:11

Nazywam się Michał i jestem z Lublina. Helikami interesuję się już od kilku lat ale dopiero od 2 stać mnie na to hobby i zakupiłem Belta CP. Jestem dobrym przykładem człowieka z pasją ale bez krzty talentu :rotfl:. Przez te 2 lata głownie wpadam w odwiedziny do kumpli z kretowiska ew. ryję w ziemi jak dzik w poszukiwaniu żołędzi. Nie radzę sobie z tą piekielną machiną i po za zawisami nic nie jestem w stanie wykonać (choć na symku latam swobodnie). Mam nadzieję, że doradzicie nieco w sprawie okiełznania tego potwora i w końcu polatam trochę "postępowo".

Pozdrawiam.
‐------------------‐----------
Hurricane 425 | Belt CP vel. trup | Dron homemade | XL 380 | XL 700
Taranis X9 lite S
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 24 sie 2010, o 10:30

Belt to maszyna potulna jak baranek. Znam takich, którzy zaczynali od Kinga... ;)

Witaj wśród nas!

Łukasz
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Beier
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Postautor: Beier » 24 sie 2010, o 10:46

Witam kolegę!
Belt to jednak niezbyt korzystna maszyna... Polecałbym Ci o ile fundusze pozwolą zakupić Reksa 450 lub 500. Jedną mam na sprzedaż ja a drugą nasz szacowny admin Luke Skywalker. Modelarstwo heli nie jest tanie - w Belcie CP producent poszedł na wiele (nawet za wiele) kompromisów. Jak miałem Belt'a to np. serwo potrafiło odpracowywać na ramie a nie na tarczy ze względu na miękkość plastiku z którego rama była wykonana. Przepaść pomiędzy modelami E-SKY a ALIGN, GAUI, OUTRAGE jest ogromna. Również chciałem jak najtaniej ale po ciągłym kretowaniu zmieniłem wyznanie :P
T-Rex 700 Nitro LE
DX7
Awatar użytkownika
redb
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 60 razy

Postautor: redb » 24 sie 2010, o 11:20

Uwierz, że od roku myślę, czy z taką 500 pomimo większego kosztu nie byłoby o wiele mniej zachodu co w rezultacie udowodniłoby, że ta różnica w cenie jest tylko pozorna. Jednak z drugiej strony ciągle wierzę w to, że problem tkwi między ziemią a drążkami radia i z tego modelu coś się wycisnąć jednak da. Wymieniłem już głowicę i skrzynkę ogonową na alu, zakupiłem nowe gyro (Futaba GY240), serwa (TowerPro SG90 + Hitec HS-81), pakiety (2x Rhino 2250), radio (JR DSX-7). Po takich modyfikacjach to ustojstwo musi w końcu polecieć :lol:.
‐------------------‐----------
Hurricane 425 | Belt CP vel. trup | Dron homemade | XL 380 | XL 700
Taranis X9 lite S
Awatar użytkownika
Beier
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Postautor: Beier » 24 sie 2010, o 11:32

Oczywiście możesz próbować. Jak widać niektórzy umieją latać Beltem więc jest to wykonalne. Ja próbowałem pół roku bez powodzenia. Kupiłem T-Rex 450 SPORT i zacząłem latać :) Oczywiście symulator nieodzowny.
T-Rex 700 Nitro LE
DX7
Khiledim
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Khiledim » 24 sie 2010, o 11:46

Luke Skywalker pisze:Znam takich, którzy zaczynali od Kinga... ;)

:) :) :)
Bartek, Olsztyn.
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 24 sie 2010, o 12:53

redb pisze:Uwierz, że od roku myślę, czy z taką 500 pomimo większego kosztu nie byłoby o wiele mniej zachodu co w rezultacie udowodniłoby, że ta różnica w cenie jest tylko pozorna. Jednak z drugiej strony ciągle wierzę w to, że problem tkwi między ziemią a drążkami radia i z tego modelu coś się wycisnąć jednak da. Wymieniłem już głowicę i skrzynkę ogonową na alu, zakupiłem nowe gyro (Futaba GY240), serwa (TowerPro SG90 + Hitec HS-81), pakiety (2x Rhino 2250), radio (JR DSX-7). Po takich modyfikacjach to ustojstwo musi w końcu polecieć :lol:.

Przede wszystkim bardzo dokładnie wyreguluj flybar - Belt/King są bardzo wrażliwe na flybar i jeśli będzie źle wyregulowany ("prostopadle/równolegle") to będą kłopoty bo za cholerę nie będzie stabilny...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...

Wróć do „Witajcie, to ja!”