mwx pisze:Nie znajdę tego teraz, ale wygmerałem gdzieś wyniki testów większości znanych i lubianych marek LiPo, z których wynikało że te najcięższe i najbardziej hardkorowe przekraczają lekko 50C, jak są nowiutkie.
Realnie większość markowych baterii wypluwa 30-40C ciągłego prądu i to dla nas jest całkowicie, z zapasem wystarczające.
mwx pisze:Oczywiście męczenie jakiegokolwiek pakietu takimi prądami dłużej niż kilkadziesiąt sekund skończy się wygotowaniem jego wnętrzności, więc należy zadać sobie pytanie co tak na prawdę oznacza "continous load discharge".
Jeśli to miałoby być rozładowanie od maxa do odcięcia to pewnie nawet nie będzie 20C.
mwx pisze:Smutne jest to że producenci markowych baterii poszli w stronę marketingowych trendów znanych z chińskiego badziewia i też podają C z czapy x3
aikus pisze:....
To teraz nie wiem.... bo przyznam szczerze, że, jako, że moje pięcioletnie GENSy i SLSy ciągle mnie jeszcze zadowalają, to nie jestem na bieżąco....
....
Ale jak widzę, że ktoś wrzuca CNHL i Gensy do jednego worka to już mi to śmierdzi na kilometr pod wiatr, bo to tak jakby ktoś wymienił jakąś nową nieznaną nazwę samochodu a potem powiedział, że żaden polonez albo mercedes nie ma się co do tego równać
Po drugie, nie istnieje coś takiego jak 50C nie wyssane z palca.
Nie istnieje.
Nie ma na świecie pakietu, który by miał ten parametr prawdziwy.
BYĆ może istnieją pakiety, które mają prawdziwy parametr 20C. TO jest w miarę realne.
A jeśli myślisz inaczej - pomyśl jeszcze raz.
Po trzecie: komu tak właściwie właśnie odpowiedziałeś ...? I na posta z kiedy...? Szelmie na posta sprzed pół roku?
Rodzer pisze:
Rozumiem że post z przed pół roku jest postem nie aktualnym ?
Rodzer pisze:I osoby szukające informacji o polecanym pakiecie 6S powinny założyć nowy temat bo ten jest przestarzały tak ?
Rodzer pisze: To pytanie, po co wisi ten temat ? Dlaczego nie jest usunięty skoro jest tak przestarzały ?
Rodzer pisze:Nie wiem czym latasz i na jakim reglu latasz ale mój spartan 6S na reglu Hobbywinga Max8G2 160A powodował że gency 60C po prostu nie dawały rady , dopiero Ovonic 50C nie powodowały nagłych spadków napięcia i po chwili wzrostu . Gdzie gens powinien dać około 300A a nie odcinać regiel . Więc może parametr C jest kitem co nie zmienia faktu że na Ovonicu tego typu problemów nie miałem .
Co do Gensów to może zbyć ogólnie napisałem i sprecyzowałem . Mianowicie był to model Bashing , obstawiam że wyższe modele Gensów tego typu problemów nie mają .
mwx pisze:Mi się wydaje że trochę za dużą wagę przywiązujemy do marki tych akumulatorów bo z tego co gdzieś tam słyszałem to one i tak powstają w tych samych dwóch czy trzech fabrykach.
mwx pisze:Moje osobiste i absolutnie nieobiektywne zdanie jest takie że większość pakietów słabnie bo po prostu źle je traktujemy, niezależnie od marki czy ilości C.
mwx pisze:Oczywiście pewnie jest tak że niektóre pakiety mają gorzej sparowane cele i się po prostu rozjadą, ale nawet najlepszy pakiet można zarżnąć w trzech lotach albo ładując go i zostawiając nabitego na kilka dni. No i robiąc porównania trzeba by w zasadzie brać dwa nowe pakiety a nie jeden stary który już nie jedno widział i drugi prosto z półki.
mwx pisze:Informacja o tym że te Ovonic'i są dobre i przy okazji niezbyt drogie jest bardzo cenna, bo nic nie cieszy tak jak dobry cebula-deal
aikus pisze:Nom... A druga istotna rzecz, która tu działa w drugą stronę: jak kupujesz chłopie nowy pakiet to nie pałuj go kurvva twoja mać w pierwszym locie, bo nie wiesz ile czasu on leżakował na półce!!
Możesz mieć farta i kupić pakiet który został wyprodukowany dwa tygodnie temu.
Możesz mieć pecha i kupić pakiet, który został wyprodukowany pół roku temu.
W pierwszym przypadku stwierdzisz, że kupiłeś zaje**sty pakiet.
W drugim - że chvjowy.
A prawda jest taka, że w pierwszym przypadku pakiet miał szansę pokazać swoj potencjał a w drugim - właśnie go zajebałęś.
kudzu pisze:Tak zerknąłem na specyfikację pierwszych lepszych i widzę 60 A prądu ciągłego i 80 chwilowego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość