Panowie - utknąłem. Pomocy.
Brain2 BT i odbiornik FrSky RX6R nie chcą ze sobą zagadać.
Według schematu sygnał SPort (i zasilanie odbiornika) podłączyłem pod CH3 w Brainie i wybrałem w Wizardzie FrSky SPort. Schemat podłączeń mówi o dodatkowym (opcjonalnym) kabelku o nazwie MSH 51645 który trzeba podłączyć do Sat w Brainie i SBus w odbiorniku. Dokupię jakby co, ale martwi mnie, że kabelek ma trzy żyły (-+S), a RX6R ma wyprowadzenia SBus In i SBus Out czyli dwa sygnałowe...

...No i kaj to wciś?
Im dłużej szukam, tym więcej sprzecznych informacji. Do tego dochodzi sygnał odwrócony SPort...
Jak zachęcić te dwa gagatki do przyjaźni bez obecności siwego dymu?

Więcej szczegółów:
Odbiornik zbindowany z radiem w trybie D16 - W aparaturze (Taranis X9D+) wyświetla XJT D16 - komunikacja pomiędzy radiem i odbiornikiem działa poprawnie. Wychylenie gałki powoduje wychylenie serwa wpiętego do odbiornika.
Brain wydaje się działać poprawnie. Pamięta zmiany ustawień i komunikuje się przez BT. Serwa na razie milczą, ale wychodzę z założenia że Brain ich nie odpala bo nie ma jeszcze potrzebnych informacji.
Wszystkie elementy układanki włącznie z OpenTX i modułem nadajnika zaktualizowane do najnowszych wersji oprogramowania.
Więcej grzechów nie pamiętam...