crash pisze:co z tym samopoziomowaniem? helik i ikon ma byc w poziomie, wtedy wybiera sie "set level" czy cos takiego i gotowe...
Heh nie jest tak prosto (to tylko marketing). Pierwsza sprawa to wstępne ustawienie czyli: kładziesz bąbelkową poziomicę lub jakąkolwiek inną na silnik(który powinien być z założenia idealnie mechanicznie równo ustawiony ) i tak podstawiasz heli na stoliku/nie_ruchomym_podłożu coś pod podwozie, żeby był idealnie równo. Następnie klikasz set level aby dokończyć wstępne ustawienie zapisujesz i odpinasz kabel.
Ustawiasz zmianę profili pod pstryki tak żeby mieć możliwość szybkiej zmiany. Przełączasz pstryk na profil z autolevelingiem i uruchamiasz heli bardzo delikatnie podnosząc go z ziemi od razu sprawdzając w którą stronę zaczyna Ci uciekać, jak już wiesz to lądujesz podpinasz kabel i w ustawieniach zaawansowanych dla wybranego profilu dodajesz lub odejmujesz offset kątów dla Alteronu i Elevatora z osobna. Wartości polecam maksymalnie zwiększać/zmniejszać o 2-3 stopnie. Tą czynność powtarzasz do momentu kiedy drift będzie sprowadzony do poziomu akceptowalnego, lub kiedy nie będzie driftu (mało którym ten wyczyn się udał ze względu na niedopracowanej funkcji autopoziomowania w Ikonie).
Oczywiście zanim to wszystko zaczniesz to wytoruj łopaty główne i ogonowe żeby pozbyć się wibracji i pod ikona podłóż zestaw kanapkę z gąbek pod żyro na wpół przekładana metalową płytką (nie przesadzaj z ilością bo to w ciąż ma być sztywna konstrukcja).
Inna kwestia to Ustawienie PID-ów na razie ich nie ruszaj, ale jak heli będzie się dziwnie zachowywał w powietrzu to możemy się ugadać na serwis.
Powodzenia !
crash pisze:czy do glowicy dfc pasuje ten sam szpindel czy juz z innej półki ma byc (chodzi o szybkie naprawy po crashu...)
Szpindel pasuje ten sam. Tylko starej głowicy nie wyrzucaj bo upgrade DFC to po części kanibalizm starej.
crash pisze:a uzywasz opcji governor?
pozdro

Nie, latam na krzywych. Latałem na ustawieniu Gov dla Regulatora Castle, ale kiepsko to działa (po wpisaniu w ustawieniach wszystkich parametrów i sprawdzeniu w logu po odbytym locie okazuje się że obroty są ok, ale nie podobały mi się oscylacje obrotów w ramach danego ustawienia rpm, możliwe że dobra regulacja w sofcie wyeliminowałaby ten problem ). Żeby uruchomić gov w Ikonie to musiałbym dokupić czujnik co dla mnie mija się celem bo krzywymi wybieram sobie dokładnie jak długo chcę latać i przy jakich obrotach.