Kupiłem modelarnię lotniczą

A tak na prawdę to głównie piankoloty. Bixlery, bety i inne wynalazki.
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: HeliBoomer » 24 paź 2024, o 01:47

Jak w temacie, kupiłem całą modelarnię po modelarzu (z tego co widzę głównie szybowcowym)

mam masę kadłubów, form do kadłubów, cześci szybowców, do nich itp, sporo (nowych w pudełkach i styropianach) skrzydeł po 2,3,4metry produkcji arthobby, jeszcze więcej węglowych kadłubów na belce ogonowej z pręta, wyglądają jak DLG oraz większe,masa ultra lekkiej laminatowej roboty, czasem wręcz koronkowej, sporo z napędami na składanych smigłach, postawione w wiekszości na serwach hitec, stąd pytanie: czy jest ktoś z Mazowieckiego kto zna temat? ja jestem dosyć zielony w szybowcach a chciałbym to dobrze wystawić, a część sobie zostawić ale wiedzieć co mam, Chętnie zapłacę za opinię, gotówką, złotym trunkiem w ładnej butelce lub dowolnie inaczej.

nie chce publicznie wycierać sobie mordy niczyimi danymi ale wiem (od Jego syna od którego to wszystko kupiłem) do kogo należała ta modelarnia (człowieka zmogła choroba) i mogę taką informacje udostepnić w wiadomości prywatnej to osoby ze środowiska szybowcowo-łódkowego (podobno) powinny kojarzyć nazwisko.
Latałem parapetami i dronami, jeździłem autami, pływałem łódkami, jak by się dało to bym pewnie wysyłał statki kosmiczne RC...ale finalnie wróciłem do heli, nic innego RC nie wymagało tyle treningów co heli żeby dojść do ściany przyswajania skilla, bo cały urok latania heli jest w tym że jest trudne...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1737 razy
Podziękowano: 1014 razy

Postautor: aikus » 24 paź 2024, o 14:21

Kojarzysz "TakiegoPatryka" ? Bywa na Regułach. Dużo wie, naprawdę dużo.
Mam do niego namiar, mogę zapytać czy mogę Ci podać.
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 24 paź 2024, o 14:23

pewnie że zapytaj :thumb:
Latałem parapetami i dronami, jeździłem autami, pływałem łódkami, jak by się dało to bym pewnie wysyłał statki kosmiczne RC...ale finalnie wróciłem do heli, nic innego RC nie wymagało tyle treningów co heli żeby dojść do ściany przyswajania skilla, bo cały urok latania heli jest w tym że jest trudne...
Awatar użytkownika
bjacek
Stały bywalec...
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 14 razy
Kontaktowanie:

Postautor: bjacek » 24 paź 2024, o 15:30

U nas w modelarni sporo osób zajmuje się szybowcami. Może mógłbym pomóc coś sprzedać. Nie chcę bawić się w żadne wystawianie i zarabiane, ale coś mogę upłynnić między swoimi. Jeśli chcesz, to podeślij tylko jakąś fotkę i będę gadał. Może być grupowa. Zwłaszcza jeśli chodzi o kadłuby i skrzydła do szybowców. Sam też szukam modelu, ale F3J lub F3B na wyciągarkę.
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 24 paź 2024, o 15:58

bjacek pisze:U nas w modelarni sporo osób zajmuje się szybowcami. Może mógłbym pomóc coś sprzedać. Nie chcę bawić się w żadne wystawianie i zarabiane, ale coś mogę upłynnić między swoimi. Jeśli chcesz, to podeślij tylko jakąś fotkę i będę gadał. Może być grupowa. Zwłaszcza jeśli chodzi o kadłuby i skrzydła do szybowców. Sam też szukam modelu, ale F3J lub F3B na wyciągarkę.

rozłożę to na trawce jak znajde chwile na dniach i pogoda pozwoli to cykne jakies foto

bo obecnie jest "styrta" szybowców :rotfl:
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 25 paź 2024, o 09:35

SMSek z numerem do Patryka poleciał - jest zgoda.
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 25 paź 2024, o 10:22

aikus pisze:SMSek z numerem do Patryka poleciał - jest zgoda.

tenkju majfrend :piwo:
Awatar użytkownika
Psychol
Elita forum...
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Psychol » 25 paź 2024, o 19:27

"Ten Patryk" to jest ten sam czarodziej od FrSky/RotorFlight, PIDowania, etc. Jak już masz kontakt z nim i w sumie niedaleko na Reguły to się zgadaj kiedyś na wizytę.
Lataj nisko i powoli... tak mi mowili.
Awatar użytkownika
HeliBoomer
Stały bywalec...

Postautor: HeliBoomer » 25 paź 2024, o 19:44

Psychol pisze:"Ten Patryk" to jest ten sam czarodziej od FrSky/RotorFlight, PIDowania, etc. Jak już masz kontakt z nim i w sumie niedaleko na Reguły to się zgadaj kiedyś na wizytę.

nie wiem czy to ten sam, ale z tym od Aikusa już wszystko umówione :rotfl:
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 25 paź 2024, o 21:25

Ten sam ten sam... No ma łep na tranzystorach!!
Mówiłem, że dużo wie.
Ja się ze słabymi ludźmi nie zadaje :swir:

Wróć do „Szybowce i motoszybowce”