Wszystko wygląda super na pierwszy rzut oka

Niestety ale dokładniejsze oględziny i proces budowy pokazuje, że jakość balsy no nie jest najlepsza

To największa bolączka tego modelu, problem jest na jednym ze skrzydeł i wewnątrz kadłuba

Cały proces składania ponadto przebiegł bez większych problemów, choć instrukcja no nie jest precyzyjna, a to mój pierwszy model tej klasy.
Maszyna wyposażona w tym momencie:
Silnik Turnigy Aerodrive SK3 - 3536-1050kv ma toto kopa

Śmigło Graupner elektro Prop 12x6
Regulator SanRis ICE 40A pasuje lepiej do samolotu niż do heli

Serwa TowerPro MG90S
LiPo z 450 S3 2200 45C
Tu pojawia się pytanie nr 2 jaki kołpak użyć do śmigła VOX 12x6 bo nic nie chce mi pasować, a oryginał PA no trochę cena jest wysoka w stosunku do całego modelu.
Zmiany od podstawki:
Popychacze wywaliłem oryginały i zamontowałem snap z kulką z tytanowym drutem, waży tyle samo a no jest bez porównania stabilniejszy i ma możliwość regulacji
Linki i końcówki ogona podobnie wszystko wymienione na sztywniejsze, ale nadal mi nie leży, chyba serwo wyląduje na tyle kadłuba połączę ogon na sztywno jak w innych maszynach PA
Na razie tak to wygląda po poskładaniu, jeszcze regulacja i czekamy na lepszą pogode.
A i jeszcze jak chronicie swoje maszyny w transporcie, bo toreb u nas brak na rynku, a szkoda byłoby rozkminić w transporcie