Witam w świecie q-woodoo

Ja dziś też nie miałem szczęścia ale to w innym wątku

Kilkukrotne kalibrowanie nic nie zmienia, zrobić raz i potem manualnie przetestować. Trzeba przy zdjętych śmigach pomachac suwakiem szczególnie szybko dodając full gaz ze stanu niskich obrotów, mowa oczywiście o w zakładce motors i zobaczyć czy regulatory nie tracą synchronizacji, ocenić czy silniki równo się kręcą, czy osiągają prędkość maksymalną, czy nie "śpiewają".
Przynajmniej ja się bawię regultorami przez chwilkę aby ocenić czy nie ma problemów z synchronizacją bo jeśli są w zawisie może być cacy ale potem w locie przy ostrzejszych manewrach będą niespodzianki w stylu wywalenia quada na plecy i gleba.
Jak są problemy to czasami coś trzeba wyłaczyć albo podwyższyć timing, często pomaga zmiana wersji softu blheli, najnowszy niestety nie zawsze najlepszy.
Ostatnio też miałem problemy z Betaflightem 2.9 wgrywanym przez program Betaflight. Powrót do wersji betaflight 2.61 wgranej i ustawionej przez program Cleanflight usunął wszystkie problemy.
A objawy właśnie były takie że quad miał jakieś dygawki podczas prób w domu jak go trzymałem w ręku a na dworze po podniesieniu był bardzo chybotliwy, strasznie się wzbudzał aż do przewrotki, ciekawy objaw to też ze silniki rozpędzały się prawie sekundę po machnięciu drążkiem gazu w aparaturze na maxa co dziwne machnięciem suwakiem w zakładce motors dawało obroty max od razu.
Co do zasilania przez USB to skoro wszystko działa to bym nie rezygnował, można podłaczyć do USB i podpiąć pakiet, niestety regulatorów nie skalibrujemy ale skoro wszystko inne działa to warto spróbować.