postępy mają dopiero być...
zamontowałem na próbe kfc32, bo mam z gps i kompasem to powinno samo wisieć, nie mogę jednak wystartować bo hexa reaguje wariacko na drążki. teraz się tego uczę, czy zmieniać pidy czy w radiu bawić się w dr&expo. wszystko poustawiane, skalibrowane, bez wibracji, tylko hexa chce robic flipy przy starcie. acha- przerobiłem rame, tzn otwory mocujące w centerplat, żeby ramiona były skierowane lekko do góry, jak w dji 800
sprawdziłem już wczesniej takie ustawienie ramion i faktycznie poprawia to stabilność.
ciekawa sprawa z tym kfc, bo rok temu probowalem to odpalic ze spektrumem i wszystko wariowało

teraz podpielem futabe i gra az miło

jedynie nie rozumiem dlaczego nie działa 8 kanał, w kfc "aux4".
pozatym probowalem to zaktualizowac ale aplikacje do wgrania firmware nie chcą działać, nie ogarniam tego
a wszystko po to zeby tego cholernego gps do nazy nie kupować
co do śmigieł w układzie "Y" to wyczytałem że gorne powinny mieć większą srednice, a dolne powinny mieć większy skok niż górne, takie zestawienie podobno jest najefektywniejsze. niestety srednice i skok trzeba dobrac sobie indywidualnie metodą prób i błędów. aż dziwne że jeszcze nikt nie robił testów ciągu takiego gotowego ramienia z dwoma motorami i w kombinacjach z różnymi śmigłami.
pozdro