Dobry!
Jako, ze dostalem wyzej wymieniony samolot na dzien ojca, to podziele sie opinia.
Montaz: jak przystalo na produkt MPX, przebiegl bez problemow, choc byla mala wtopa, ale nie jestem na 100%pewny czy to partanina moja, czy producenta, tj mimo ze staralem sie skleic polowki kadluba idealnie rowno (i moim zdaniem sie udalo) to skrzydla wyszly pod roznym katem (zaklinowania?), ale tak czy srak, poradzilem sobie i jest lux
Setup: po przekopaniu for(-ów, -umów

) polskich i zagramanicznych padlo na:
*serwa: te co akurat malem w szufladzie i sie marnowaly, tj 2xhk292, tgy306 i hs55
*silnik: budzetowo - Turnigy D3542/4 1450KV
*ESC: j.w. - HK 2-4S 60A SBEC
z racji ze 306tka na ogonie nie pomaga odpowiednio wywazyc fruwaka skrocilem kable od silnika i regla tak zeby caly zestaw napedowy znajdowal sie 'na przedzie'.
Oblot: CG i wychylenia sterow ustawione zgodnie z instrukcja, i DF polecial jak po sznurku

minimalne trymowanie i kilkuprocentowe expo sprawilo jakbysmy sie znali od dawna
Na pakietach 3S 2200 lata przyjemnie szybko, a na 4S jeszcze przyjemniej

i jeszcze szybciej, ile dokladnie w kmh - nie wiem, no i dla kazdego szybko bedzie inaczej, ale duzo szybciej niz kombaty z NPN. Na pierwszy model raczej sie nie nadaje, na drugi tez srednio, raczej na trzeci lub kolejny, z racji osiaganych predkosci, zwrotnosci i dosyc duzej masy.
Reasumujac:Fajna, szybka, zwrotna dzida do poganiania sie po niebie, jako docelowy kombat, jak juz kogos znudzilo ciosanie pianek z NPN i pochodnych (oczywiscie nic im nie ujmujac, bo to tez swietne modele w swojej cenie), zasilany chyba najpopularniejszym pakietem 3S 2200. Przewinelo sie gdzies przez ten watek jakoby DF byl modelem wrednym, wpadajacym chetnie w korkociagi i sprawiajacym inne dziwne problemy - byc moze, jesli byl zle wywazony lub/i wychylenia sterow byly robione na oko. Jesli bylo wg instrucji, nie ma mowy o dziwnych zachowaniach. Szybuje zupelnie przyzwoicie i mozna zejsc do calkiem malej predkosci zanim przepadnie.
chyba tyle
focia na zachete:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.