Artu pisze:W pewnym momencie, w tego typu modelach jest więcej CA niż styropianu/styroduru czy innego paskudztwa![]()
Niektórzy na lotnisku, są również zaopatrzeni w glutguna na pakiety LiPo
Mati pisze:Hehh - wyobraził mi się combat. Taki z soplami hotgluta i z poprzyklejanymi opuszkami palców...A obok modelarz z wagą. Za to bez opuszków...
miruuu pisze:
Po jakimś czasie wyglądał tak...
miruuu pisze:Bo to chyba jest tak, że trzeba przejść syndrom pierwszego kombata
miruuu pisze:Picowac nie ma co. Ale fajnie machnac w jakim kolorze i rypnac oznaczenie z szabloniku tekturowego czy coś...
Mati pisze:A jak się toto objawia?
Mati pisze:Wybaczcie, że się tak rozmarudziłem odnośnie "plasticzanych dynksów", ale trochę mi się utkło. Jakoś nie mam u kogo popodglądać ni też macnąć, wujek Google nie współpracuje, ja nie chcę spierdzielić bo to ważne mocowania. Potrzebne mi wskazówki...
Mati pisze:A! No to pewnie. Przecież nie będę latał albinosem![]()
mikegsx400 pisze:wklej je w koncu na CA i przyspieszacz...
miruuu pisze:Mati pisze:Hehh - wyobraził mi się combat. Taki z soplami hotgluta i z poprzyklejanymi opuszkami palców...A obok modelarz z wagą. Za to bez opuszków...
Mój pierwszy kombat wyglądał tak:
Artu pisze:Niewybaczalnym jest, że w swoich rozterkach, nie korzystasz z tak przydatnego narzędzia, jakim są zdjęcia![]()
Ty pokazujesz, my odpowiadamy co i jak
Artu pisze:W sumie, Masz dużo czasu, to czytaj: Budowa elektrycznego kombata WW2 ESA cz.1Poprawej stronie jest duuuużo linków do innych artykułów
miruuu pisze:I przychylam się do tego co napisał Artu. Dawaj foty z budowy na bieżąco. Nie tylko po to, żeby odpowiedzić na Twoje pytanie, ale żeby wyłapywać też błędy o które nawet nie zapytasz nie mając pojęcia, że coś jest nie halo.
Na początek ważne jest też dobre uzbrojenie modelu w węgiel. I moim zdaniem "standardowe" wzmocnienia są niewystarczające...
Mati pisze:Na wzmocnienia jest właśnie ten moment chyba idealny.
Instrukcja wskazuje jak zrobić model z założenia pod zawody, czyli bardzo lekko. Twój powinien być kreto i idiotoMati pisze:Wzmocnienia wklejone według instrukcji.
Mati pisze:Czy dobrze rozumuję, że Uhu Por jest zamienny z CA, tylko CA jest szybszy? A z przyspieszaczem jeszcze szybszejszy?
Pacze i nie widze. Może dlatego, że zmęczyłem się tym mim pierdzieleniem.Mati pisze:Mam jeszcze jedną - bardzo poważną wątpliwość, ale nie będę jej ujawniał do momentu, aż ktoś zauważy "nieprawidłowość". Niechże się jeszcze trochę nacieszę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość