Sorki, nie chciałem epatować

...
Sposób ustawiania/programowania ESC, nie tylko timingu - także innych niezbędnych często jego parametrów i funkcji - znajdziesz w instrukcji do danego ESC, zwanej
manualem i rozumianej przez wujka google pod takim hasłem. Przez ludzi z branży także, więc może już to wiesz.
Przy programowaniu co bardziej zaawansowanych ESC z drążka gazu w nadajniku (wygodnie jest też używać serwotestera zamiast nadajnika jako żródła sygnału programującego, którym porozumiewasz się z mikrokontrolerem ESC w celu przedstawienia mu Twoich żądań; zazwyczaj spełnia je bez szemrania

) dobrze jest pomóc sobie notatnikiem, bo czasem jest i 160 melodyjek w grupach znaczących, które trzeba rozróżnić i zapamiętać. Jeżeli znasz zapis nutowy to będzie jak znalazł

, jeżeli nie - to sam sobie go wymyśl na potrzebę chwili. Tak właśnie zrobiłem niedawno z jednym noname ESC, bez czterech stron sanskrytem paranoika się nie obeszło. Ale udało się i już lata.
A tak BTW - w tej zabawie wiedza jest bardzo pomocna, łagodnie ujmując... W rankingu wymagań co do wiedzy technicznej Hobby RC zajmuje wysoką (chyba nawet czołową?) pozycję.
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...