Ł.
aureum pisze:Do Skywalkera: Jakich kleji uzywales?
Bartoszko pisze:Pamiętajcie, że nie każdy klej nadaje się do styropianu, czy depronu. Dotyczy to szczególnie kleju UHU - którego są różne gatunki. Najlepiej jest zrobić próbę, czy czasem nie okaże się, że nasza Cessna nie wyewoluowała i stala się bezogonowcem![]()
Ja swojego SU kleiłem żywicą 10 minutową (wcześniej też robiłem próbę, gdyż niektóre kleje dwuskładnikowe wytwarzają duże ilości ciepla a nawet stają się gorące w procesie wiązania i są nieodpowiednie do delikatnego styropianu).
Można jeszcze użyć dedykowanych do styropianu lepideł cyjanoakrylowych. Są takie dostępne w sklepach modelarskich i na Allegro. Oczywiście trzeba zaznaczyć że chodzi o klej do styropianu..! Można także użyc aktywatora (przyspieszacza) do CA.
Prędzej czy poźniej i tak zakupimy klej CA do styropianu + aktywator.. A czemu? Sami zobaczycie..!
aureum pisze:A moglbym poprosic o jakis przykladowy link co kupic do klejenia?
Gmeracz pisze:aureum pisze:A moglbym poprosic o jakis przykladowy link co kupic do klejenia?
Proszę bardzo, oto link:
http://Śmigasz.śmialutko.do.Custoramy.w.Szczecinie.pl i tam się pytasz obsługi. Poza tym większość dwuskładnikowych żywic (trzeba zrobić próbę jak pisał Bartek).
aureum pisze:Lerła Mełrlen ma lepsza :]
Bartoszko pisze:W tak zwanym międzyczasie zakupiłem samolot treningowy do utrzymywania nawyków.
Wróć do „Trenery, parkflajery i inne...”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość