MacGyverek pisze:Ja znowu wolę aplikację. No ale to kwestia gustu.
mwx pisze:może będzie apka i strona dla Aikusa równolegle
MacGyverek pisze:Szkoda tylko, że jeśli mamy prawo unijne które wprowadza regulacje, to nie wprowadza jednolitej aplikacji/stronki dla wszystkich państw członkowskich. My nakazujemy ale kazdy sobie .... coś tam skrobie
redb pisze:Nie wiem Aikus, czy to wszystko jest do końca takie oczywiste. Definicja drona jest bardziej ogólna niż wielowirnikowiec bo i samolot i helik rc się w niej mieszczą a sam chyba użyleś właśnie tego słowa zamiennie z wielowirnikowcem.
redb pisze:No i tu się robi zamieszanie bo my się wkurzamy, ze heliki to nie drony, droniarze nie chcą mieć nic wspólnego z helikami a parapety to parapety (do żadnej z grup nic nie mam). Jakbyś nie chciał tego rozgraniczyc to granica jest płynna, np. Ospray to co to jest, helik czy samolot?
mwx pisze:To przede wszystkim nie ma żadnego znaczenia. Każdy z tych sprzętów jest jakąś tam masą poruszającą się w przestrzeni powietrznej, zdolną uszkodzić przedstawicieli GA, albo kogoś na ziemi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości