Stanowczo zgadzam się z wiktoriusem.
Aikus - jak Ci lubię tak to napiszę..Tyś je leniwa 4/lierowka
Zapraszam do mnie zobaczysz co znaczy REGULACJA
kosiarki. Serio nie szydzę nie nabijam się . Pierwszy dzień szarpałem się z moją ( kosiarką) jak Reksio z boczkiem . Ziomek przyjechał tu pomacał tam pomasował ...Teraz żona raczej wątła kobietka pali to z palca . Wystarczy podciągnąć tłok pod górne położenie i szarpnąć palcami na 3 cm . Nie ramieniem a palcamj . Dobrze ustawiony zapłon działa cuda .
A teraz niespodzianka od dawna 4 takty mają mechanizm ułatwiania rozruchu przez uchylenie zaworów wydechowych .
Nie będę tu produkował wywodów bo Kobamix też o tym wspomina na YT. Poniżej pewnej prędkości obrotowej wału wydech jest stale uchylony . Chodzi o to że zapłon mieszanki ma zakręcić tłokiem ( wiem wałem nie tłokiem czepiacie się ) co przyspiesza rozruch . . I wracamy do paluszków nie chodzi o to by sprężać mieszankę jak Koksu po koksie a tylko przerzucić tłok przez gpz i wtedy nastąpi zapłon . Resztę załatwi pomysłowość inżynierów z fabryki . Skoro daje radę uruchomić kosiarkę 11 letnia kuzynka to coś w tym jest .
Regulacja i jeszcze raz regulacja .
A elektryczny rozrusznik?
Nie neguję ale
Po operacji kręgosłupa rok siedziałem w domu . Dosłownie rok siedziałem . Po co się ruszać skoro są takie czy inne udogodnienia . Stracilem 19 kilo mięśni. Bo było wygodnie ruch nie bolał. Całe społeczeństwo staje się coraz słabsze przez brak ruchu .
Pamiętaj jeśli ćwiczysz palce osiągniesz efekt niezależnie czy chodzi o kosiarkę czy kobietę

Dodam że ćwiczenie paluszków pomaga przy wszystkich kosiarkach . Tych latających rownież
Koleżanka Edyta:
Nam na 1600m wystarcza 0,4 L plusk minusk .
Przy pierwszym uruchomieniu zużyłem ok 2 L i cała kosiarka była oklejona spalinami z benzyną . Dlatego będę nudzić i marudzić - regulacja zapłonu gaźnika i serwis .
Serwis już teraz ustawiamy na jesień bo tak wygodnie . Na wiosnę sprzęt gotowy . Daje to czas na zakupy np - filtr powietrza 4,50 allegro vs 60 zł Leroy Merlin, olej 38 zł internet / 98 zielony sklep itd itd .
Noże kupiłem hurtem bodaj 14 szt18 zł eBay. I oryginalne kliny do wału miękkie z alu po 30 groszy szt plus przesyłka .
Każdy jest kowalem swego losu ale sporą część ludzi lubi ból i nie zabiera klejnotow z kowadła

bo są zbyt leniwi by poszukać towar taniej
Jedni twierdzą ze jestem hoojem inni przeciwnie że anioł . Wszyscy mają rację. Traktuję ludzi z wzajemnością. ;-)