Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
andrejus
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 8 razy

Postautor: andrejus » 12 gru 2013, o 16:43

Turnigy FHSS 2.4GHz Transmitter Module - do czego to służy ?
Czy jest możliwość zapłaty w sklepie hobby... środkami które są na moim koncie pp? czy jedyną opcją jest karta?
Nie bój się tego że twoje życie kiedyś się skończy, ale tego, że może się nigdy nie zacząć
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 gru 2013, o 17:08

Modul podlaczasz do jakiejs porzadnej aparatury i olewasz ta kitowa. Tylko nie z kazda dziala.
Helikoptery
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2013, o 17:18

I oczywiście mozsz placic paypalem
andrejus

Postautor: andrejus » 12 gru 2013, o 17:51

Na koncie pp mam już środki, więc czy mogę je wykorzystać płacąc?
Nie bój się tego że twoje życie kiedyś się skończy, ale tego, że może się nigdy nie zacząć
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2013, o 18:02

Tak. Po to tam są :)
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 13 gru 2013, o 00:02

Aby uskutecznić rozwój swojej ścieżki kariery, z bólem w sercu muszę porzucić świat RC, przynajmniej na dobre 10-15 lat. Czas na to wspaniałe hobby, obdarły priorytety ambitnych planów życiowych. Dziękuję wam wszystkim za wspólnie spędzony czas, za wszystkie porady, wraz z dobrym humorem który towarzyszył od pierwszego momentu kiedy zagościłem na tym forum.

Sprzęt RC w który zgromadziłem, będę słony odprzedać chętnym (stosowne posty zamieszczę później).

Przede mną 2 lata bardzo ciężkiej roboty, na której muszę skupić swoją uwagę w 98%, stąd moja aktywność na forum będzie stopniowo topniała. Kto będzie chciał to może złapać mnie na email/tel (podam w pw). Raz jeszcze dzięki panowie! Połamania łopat i lotek ;)
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy

Postautor: AdamskY » 13 gru 2013, o 00:09

ja chyba tez... blizniaki to nie bajka to wyczyn... :dk:
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 13 gru 2013, o 00:21

Kowal nie śmiej sie, bo może i Ciebie spotkać...
Niech ktoś mi k... powie co to ta dederia bo mnie zaraz coś trafi... :wall:

Ale od początku... Moja corcia w przerwach pomiędzy:
Obrazek Obrazek

lubi posłuchać sobie tego:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HUeDtJDcfhU&feature=em-share_video_user[/youtube]

A mi potem gra po nocach we łbie i za nic nie moge rozkminić tej dederii. To jakiś zlepek, którego nie słysze, czy nieznana mi forma łojdadana??? :hammer:
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 13 gru 2013, o 00:47

Neo, harowac można czasem trzeba ale bez chwili relaksu czlowiek wypala się w blyskawicznym tempie! Chociaż biedronke sobie kup na przeczekanie!

AdamskY, nie boj żaby, dasz rade :) jeszcze troche i potem z gorki. Ja tez mialem ostre ostatnie 2 lata. Mala za mala żeby zabrać na lotnisko, jak jest czas żeby jechać to i tak szkoda bo się malo dzieciaczka widzi w tygodniu... ale dostrzegam swiatelko w tunelu. Moja juz zaczyna jeździć autkiem i rzucać orzelkiem. Na wiosnę będzie wspólna zabawa :)
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Podziękował: 28 razy

Postautor: Neomutant » 13 gru 2013, o 00:55

miruuu pisze:Neo, harowac można czasem trzeba ale bez chwili relaksu czlowiek wypala się w blyskawicznym tempie! Chociaż biedronke sobie kup na przeczekanie!

Patent nie polega na tym że będę harował dla kogoś, tylko na swój biznes, więc odstawiam RC, Strzelanie, Perkusję po to aby
ustawić się na resztę życia. Otwieram studio developerskie gier komputerowych, jest sporo roboty, a czasu niewiele.

Edit
A helikoptre mam i to nawet 3, ale nimi nie latam już od dawna, kosztem programowania.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 13 gru 2013, o 04:35

Neomutant pisze:Edit
A helikoptre mam i to nawet 3, ale nimi nie latam już od dawna, kosztem programowania.

Ja zrobiłem w tym roku trzy loty szybowcem, T700 rok po kupnie wisi na ścianie, a w glowie knuję plan na samolot benzynowy....też myślałem, żeby olać, ale w sumie rzucałem modelarstwo dwa razy. Raz kilkanaście lat temu dla jakiejs panny, później dla latania samolotowego.....zawsze wracałem. Nie chce mi się znowu odchodzić od tego hobby, od dziecka było. Stwierdziłem, że rok przerwy nic mi nie zrobi, skoro kiedyś dwa lata nie były problemem. Wracam do domu, odbębnię święta i trzeba dokończyć 700etkę, nawet fbl do niej kupiłem ostatnio..... i ten samolot jakoś mi spokoju nie daje......

Trzeba latać, jakoś tak bez tego latania człowiek picznieje.....

Adamski, moja ze mną na lotnisko jeździła, modelarnię razem z młodym odwiedzamy. Przyjdzie wiosna to plany mam ambitne. Juniora w teczkę razem z modelem i na pole na godzinkę, dwie. Fakt, faktem Ty masz podwójne szczęście.....ale da się zrobić wszystko. Ja muszę zmienić samochód, żeby pomieściły się rzeczy Juniora plus jakiś sprzęt do latania......

Latać, je%_#ć i się nie bać 8-)
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 13 gru 2013, o 04:37

Szczerze Ci przyznam, że lekko demoniczne.........
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 13 gru 2013, o 08:01

Kowal moja wyzdroweje to jej może kawalera pokaże? :) jakiś spacer trza...
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 13 gru 2013, o 08:13

Powodzenia z biznesem Neo. Mam nadzieję że jak sytuacja się ustabilizuje i czas pozwoli to zaczniesz się częściej pojawiać.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...

Postautor: lethe » 13 gru 2013, o 08:16

miruuu pisze:A mi potem gra po nocach we łbie

To jest właśnie ciekawe, człowiek nie pamięta ważnych spraw a takie rzeczy nie chcą wylecieć z głowy.
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...

Postautor: lethe » 13 gru 2013, o 08:21

Możesz nawet to połączyć, wykorzystać to co jest na koncie a system sam pociągnie brakującą kwotę z karty (oczywiście pod warunkiem że wcześniej ją dodasz).

Mi wiele razy ułatwiło to życie, niektórzy sprzedawcy na eBay-u oddają po zakupie mały procent wartości towaru i przy kolejnych zakupach fajnie jest to wykorzystać.

andrejus pisze:Turnigy FHSS 2.4GHz Transmitter Module - do czego to służy ?

Moduł nadawczy który działa jako adapter pozwalający sterować FBL100 innymi aparaturami niż ta z pudła. Fajna sprawa jak masz już porządne radio, jeśli nie to raczej szkoda zachodu.
andrejus

Postautor: andrejus » 13 gru 2013, o 08:46

Jak na razie wciąż mam problem z weryfikacją konta. Paypal podobno przelej jakieś grosze na moje konto bankowe w celu weryfikacji ale wciąż tego przelewu nie widzę. Karty dodać nie mogę, system twierdzi że wprowadzam błędne dane lub adres się nie zgadza, wszsytko sprawdzałem kilka razy. Powoli trace cierpliwość :wall:
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...

Postautor: lethe » 13 gru 2013, o 08:58

Nie wiem jak to wygląda z kontem bankowym ale przy karcie kredytowej jest odwrotnie - pobierają minimalną opłatę i po zakończeniu weryfikacji zwracają ją na konto PP. To ile czasu zajmie zależy od tego jak szybko operacja pojawi się na wyciągu z banku.

Z przelewem podejrzewam że może to potrwać do kilku dni.

Jeśli chodzi o kartę - jedyne co przychodzi mi do głowy to o upewnij się że adres który podajesz jest taki sam jak ten na który zarejestrowana była karta. Przy dopisywaniu swojej nie trafiłem na problemy, jak skończyła się ważność i wymieniałem na drugą to też całość przeszła bez komplikacji.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 13 gru 2013, o 09:42

miruuu pisze:Kowal moja wyzdroweje to jej może kawalera pokaże? :) jakiś spacer trza...

Można. ( w mordę, do czego to doszło. Zamiast na latanie modelami, a później piwo, to my sie na spacery z dziećmi umawiamy......)
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Intruz
Stały bywalec...
Podziękował: 12 razy

Postautor: Intruz » 13 gru 2013, o 09:54

Neo to za pare latek zabierzesz nas na wspólny przelot swoim prywatnym odrzutowcem :banana:
Powodzenia w biznesie.
HK-450TT PRO V2 Flybarless

Wróć do „Brudnopis”