Ramotny pisze:musiałby poruszać się z prędkością dźwięku...
Ramotny pisze:No bez przesady - jak puszcze samolocik z 10 piętra bloku moich rodziców to z całą pewnością będzie lecial dłużej niż pół minuty... albo ja nie czaje dżołka...
To chyba im większy tym stabilniejszy...Artu pisze:Zastanawiam się, nad skompletowaniem heli, który ma służyć do spokojnych, stabilnych lotów.
j.w.Artu pisze:(...)nie będzie wymuszał wytężonej pracy systemu stabilizacji w sprzęcie video, oraz będzie w stanie "udźwignąć" te dodatkowe 400-600G
Nitro?Artu pisze:Ideałem był by heli, który utrzyma się w powietrzu ok.15-20 minut
jedrus pisze:To chyba im większy tym stabilniejszy...?Artu pisze:Zastanawiam się, nad skompletowaniem heli, który ma służyć do spokojnych, stabilnych lotów.
z flybarem mniej wibracji bardzej stabilny (krotszy czas lotu), stabilizator lotu np. Flymentor, Co Pilot II, HeliCommand etc.Artu pisze:(...)nie będzie wymuszał wytężonej pracy systemu stabilizacji w sprzęcie video, oraz będzie w stanie "udźwignąć" te dodatkowe 400-600G
jedrus pisze:Nitro?Artu pisze:Ideałem był by heli, który utrzyma się w powietrzu ok.15-20 minut
Ramotny pisze:36,000m/28sek = 1280 m/s czyli samolociki (bez napędu!) musiałby poruszać się z prędkością dźwięku... to chyba jakaś pomyłka... raczej 28 minut jeśli już choć to i tak dałoby 200m/s.
Artu pisze:Ideałem był by heli, który utrzyma się w powietrzu ok.15-20 minut
Max S pisze:elektryk to jedyny wybor w mojej opini
jedrus pisze:Artu pisze:Ideałem był by heli, który utrzyma się w powietrzu ok.15-20 minutMax S pisze:elektryk to jedyny wybor w mojej opini
To ja o takich elektrykach jeszcze nie słyszałem... ale człowiek całe życie się uczy
jedrus pisze:Artu pisze:Ideałem był by heli, który utrzyma się w powietrzu ok.15-20 minutMax S pisze:elektryk to jedyny wybur w mojej opini
To ja o takich elektrykach jeszcze nie słyszałem... ale człowiek całe życie się uczy
wiesiek_kr pisze:Witam
Tak jak Kosmo cytował ja potwierdzam
16 min to lot w IDLUprzy krzywej/prostej gazu na 52,5-53 %
)
a baterie też nie świeżutkie mam!!
Helik który waży 3,8kg zaczyna się wznosić przy katach 0-0,5 stopnia:)
Ramotny pisze:Podobny temat trenował ostatnio Scroller na EPHeli - w końcu o ile pamiętam stanęło na co najmniej 700-tce. W mniejszym trudno będzie uzyskać długi czas przy sporym dociążeniu - dodatkowe 600g będzie wymagało kolejny 400 na dodatkowy/większy pakiet.
Max S pisze:Gasser (benzyna) możesz latać ponad 20min potem nitro 10min +
Obydwa te napędy generują dużo wibracji, olej z wydechu (na obiektywie), dym (gasser minimalnie)...
Ramotny pisze:Roadie pisze:poza tym alan ma dziwnie durna facjate
Nie sądzę żeby "facjata" wpływała na umiejętności (nie ważne czy duże czy małe) więc nie ma to ABSOLUTNIE ŻADNEGO znaczenia.
Roadie pisze:Nie napisalem, ze ma to jakies znaczenie -- ot, taka dygresja. A przeciez nie bede zakladal tematu, ze Alan ma durna twarz, choc nie wierze, ze nikt sie ze mna nie zgodzi. I nie twierdze, ze Alan jest durny. Mam kolege, ktory ma durny wyraz twarzy, a jest calkiem bystry i mowiac kolokwialnie - jest spoko.
Wiec bez obrazy Ramotny - poki Alan nie czyta naszego forum, to moge to napisac;)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości