Ciekawostki i niusy

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Lasiek
Domownik forum...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 1 mar 2016, o 21:32

Jazz pisze:Tego arcusa acromaster wciaga nosem, też się nad nim zastanawiałem ale acromaster ma dużo większe powierzchnie sterowe , mocowane na zawiasach a nie wypraski z epo.
Mogliby zrobic większy przynamniej elevator , a najlepiej wszystkie stery .

Z elewatorem się zgodzę no i rudder też łatwiej by się wisiało. Z tym że to jest samolot do F3a
pozdrawiam Bartek

heliki : G 380 k bar, G 570 k bar, G 500 k bar, G 700 kbar, G 700 brajan;
GauiX3 x2 k bar; Gaui x3 brajan, ALZRC 380 k bar, Agile 5.5 k bar
samoloty: Edge540 1,9m 35cm Edge 540 2,2m 55cm, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 190 razy

Postautor: Jazz » 1 mar 2016, o 21:34

No tak, ale ja tam wolę kupić pod 3d a jak chcesz nim latać F3a to zmniejszasz wychylenia i nie ma problemu.
Niestety w drugą stronę to nie działa :-)
Jakbym miał nim latać , to bym dał mocniejszy silnik i śmigło 13x6,5 - próbowałeś na takim śmigle latać ?
Lasiek
Domownik forum...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 1 mar 2016, o 21:49

Jazz pisze:No tak, ale ja tam wolę kupić pod 3d a jak chcesz nim latać F3a to zmniejszasz wychylenia i nie ma problemu.
Niestety w drugą stronę to nie działa :-)
Jakbym miał nim latać , to bym dał mocniejszy silnik i śmigło 13x6,5 - próbowałeś na takim śmigle latać ?

Nie chce mi sie do szafy zajrzeć jakie tam śmigło jest wiem że większe i z większym skokiem jak stockowe. No coż zdarzło mi się przywalić na pełnej kicie w ziemie z 200 m (polutowałm 3 s na 4 s i się celki w baterii rozlutowały) robiłem korkociąg i niestety brako prądu i z tego powodu smigło wymieniłem. Pokleiłem dziada i lata dalej pakiet się zapalił po uderzeniu smierdzi ale lata ;)
pozdrawiam Bartek

heliki : G 380 k bar, G 570 k bar, G 500 k bar, G 700 kbar, G 700 brajan;
GauiX3 x2 k bar; Gaui x3 brajan, ALZRC 380 k bar, Agile 5.5 k bar
samoloty: Edge540 1,9m 35cm Edge 540 2,2m 55cm, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 239 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 1 mar 2016, o 21:50

Ekran ale tylko troszeczkę.
30 USD to tyle co w PL, a musiałbym czekać.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 1 mar 2016, o 22:08

pkali pisze:A to wszystko na drewnianej półeczce w drewnianym domku :)

A na ostatniej półce na dole leży coś, co wygląda jak laski dynamitu, bez dwóch zdań, ma chłop jaja :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 mar 2016, o 22:11

A żonie powiedział, ze była promocja w Chinach ale trzeba było kupić 30 sztuk.

Jak miał bym t podpinać do ładowania i ustawiać, klikać to bym się chyba pociął
Helikoptery
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: tom74 » 1 mar 2016, o 22:57

Premiera 4 wersji DJI Phantom'a z nowymi technologiami na pokładzie:
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/dji ... owany.html
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom/Busa/BUSA_5.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bahus » 2 mar 2016, o 07:06

PiotrS pisze:Dziś dostałem VR BOX.
Na razie nie mogę wiele jeszcze powiedzieć poza tym, że już mam porysowany telefon podczas wsuwania go do środka :(
Chyba będzie zwrot.

Powiedz jakim cudem ?? Jaką wersję VR Boxa kupiłeś ?? Jaki masz telefon ?? VR BOX 2 ma kasetę, wbudowano w nią uchwyt taki sam jak do samochodów trzymający telefon za boki i jeśli tylko nakleiłeś pianki jak należy nie ma możliwości porysowania czegokolwiek... do tego telefon siedzi w kasecie głęboko więc ?? VR BOX 2 znajduje się na moim zdjęciu i wygląda dokładnie tak :
Obrazek
Tutaj uchwyt z VR 2 jak widać górna jego część (ten plastik za elementem ze śrubkami) jest ruchoma i tutaj przyczepiamy piankę nr.1 pianki nr 2 i 3 idą na dół. Jak powiększysz moje zdjęcie to zobaczysz jak to jest zamontowane u mnie. Nie udało mi się zrobić w żadnym momencie krzywdy mojemu galaxy S4.
Obrazek

a tak wygląda VR BOX 1 widzę że chyba w tym przypadku na siłę wciska się telefon w uchwyt... i nie jest ruchomy na sprężynie jak w VR BOX 2.

Obrazek

A tutaj SPECJALNIE DLA CIEBIE zdjęcia jak to wygląda u mnie... każde ze zdjęć możesz powiększyć klikając na nim.

Tutaj montaż pianek w kasecie VR 2
Obrazek

a tutaj jak głęboko chowa się sam telefon w kasecie... no chyba że wkładasz go w pokrowcu...
Obrazek
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 mar 2016, o 07:50

Mam LG G2. Niestety jest dość gruby i nie chowa się w kasecie tak jak Twój.
Porysowało się szkło, bo ociera o gogle podczas wsuwania. Gąbki nie mają tu nic do rzeczy, bo przylegają do krawędzi telefonu.

Kupiłem te gogle, bo to bardzo budżetowa alternatywa do gogli FPV, ale zapał coraz bardziej przygasa. Telefon się mocno grzeje i prąd z baterii (a LG G2 ma dobrą baterię) wycieka dość szybko. Na razie nie wiem jeszcze jak temat się u mnie rozwinie.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1737 razy
Podziękowano: 1014 razy

Postautor: aikus » 2 mar 2016, o 08:11

lenu pisze:
emas pisze:Obrazek

Taniej to by wyszło płytki do ładowania kupić i ze 2 porządne ładowarki :D

No faktycznie... To robi wrazenie, bo jest duze i ladnie poukladane, ale jak policzylem ilosc pakietow to mi wyszlo, ze to totalny przerost formy nad trescia - tyle samo pakietow ladowalem kiedys przy uzyciu dwoch ladowarek na przestrzeni 50x50cm - do tego robilem to na kamiennej posadzce obudowanej plytkami z kazdej strony - zero latwopalnych elementow dookola (lazienka).
A tutaj to drewno... :|
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...

Postautor: bahus » 2 mar 2016, o 08:59

PiotrS pisze:Mam LG G2. Niestety jest dość gruby i nie chowa się w kasecie tak jak Twój.
Porysowało się szkło, bo ociera o gogle podczas wsuwania. Gąbki nie mają tu nic do rzeczy, bo przylegają do krawędzi telefonu.

Kupiłem te gogle, bo to bardzo budżetowa alternatywa do gogli FPV, ale zapał coraz bardziej przygasa. Telefon się mocno grzeje i prąd z baterii (a LG G2 ma dobrą baterię) wycieka dość szybko. Na razie nie wiem jeszcze jak temat się u mnie rozwinie.

Dalej mi coś nie pasuje ... mój ma 7,9 mm http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxysivi9505/
a Twój 8,9 mm http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/g2/ przecież ten jeden milimetr zgodnie z tym co widzisz na moim zdjęciu jak głęboko S4 siedzi nie może robić aż takiej różnicy.

Do tego nie wiem na czym się bawiłeś ale mnie Cmoar pozwolił spokojnie obejrzeć półtoragodzinny film i zostało ponad 60% baterii... Fakt że ostatnio Samsung dodał automatyczną optymalizację aplikacji w celu oszczędzania baterii no ale żeby aż tak ... Myślę że na Trinusie spokojnie mógłbym polatać ze 2-3 godziny...
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 mar 2016, o 09:23

Po Twoim porannym poście sprawdziłem jeszcze raz, czy na pewno wkładam telefon maksymalnie głęboko. Wkładam.
Jeżeli zachowasz maksymalną ostrożność, jest niewielka szansa, że cały telefon schowa się poniżej krawędzi szuflady.
Ale to jest zabawa na maksa. Zawsze któryś róg chce wystawać na zewnątrz.

Tzn. da się, ale generalnie poszukam rozwiązania z innym sposobem wkładania.

A..... no i potwierdzam, że ten problem z wycięciem na nos o którym było napisane w recenzji to raczej problem wydumany. Poza wkładaniem telefonu sprzęt wydaje się być OK.
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...

Postautor: bahus » 2 mar 2016, o 09:40

A jeszcze jedno pytanie ... próbowałeś go obrócić o 180 stopni ?? No i spróbowałbym bez tylnej pokrywki baterii w telefonie :lol: sama szuflada powinna przytrzymać bez problemu baterię a telefon pójdzie niżej... do tego masz lepsze chłodzenie.

No i jak go widzę w 360 stopni http://www.gsmarena.com/lg_g2-3d-spin-5543.php to wygląda na to że przycisk na plecach może bruździć ... może on wychyla Ci smartfona powyżej szuflady ...
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 mar 2016, o 09:58

tylnej pokrywki na telefonie jeszcze nigdy nie zdejmowałem, i chyba dla tych gogli tego nie zrobię ;)
wolę wybrać inny model gogli
jest 14 dni na zwrot
teraz tego nie sprawdzę, ale to chyba nie ten przycisk, on jest odsunięty od centralnej części, ale to jeszcze w domu wybadam
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: tom74 » 2 mar 2016, o 15:30

moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom/Busa/BUSA_5.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 2 mar 2016, o 20:03

Ciekawy artykul. Warto przeczytac wszystko łącznie z, o dziwo, mądrymi komentarzami.
:)
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 254 razy

Postautor: Kowal » 2 mar 2016, o 22:13

Aikus, zgadzam się, chociaż mi gopro służy. Zwłaszcza dzieciakom do ujęć z kaszki, zupki, basenu, nocnika itd.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 2 mar 2016, o 22:45

Ja nie mowie, ze to zla kamera, ale biorac pod uwage jak cudnie dziala Mobius a przy tym jakie grosze kosztuje... :dk:
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 254 razy

Postautor: Kowal » 2 mar 2016, o 22:46

Ale taka prawda. Porównując koszty vs. jakość, to gopro wypada kiepsko. Zwłaszcza do zastosowań takich jak nasze - amatorskich. Ja miałem akurat fazę i znalazłem w dobrej cenie, ale dzisiaj bym nie kupił go pro.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
jano
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 4 razy

Postautor: jano » 3 mar 2016, o 00:34

Mam tego Arcusa naprawdę pięknie to lata. Jest to wersja mini modelu Amethyst konstrukcji Wolfganga Matt'a zawodnika ze światowej czołówki F3a. Model dobrze wykonany, montaż zajmuje nie więcej niż godzinę. Przed pierwszym startem stery ustawione w neutrum, start i moje wielkie zdziwienie, samolocik leci prosto jak po szynach, zero trymowania. Latam na Gensach 3s 2200, regiel stockowy, silnik zmieniłem na Emax GT2820/06 985 kv, śmigło początkowo APC 13x6,5 zmieniłem na węglowe do wielowirnikowców tego samego rozmiaru. Waży tylko 9g., silnik szybciej wkręca się na obroty i wytwarza wyraźnie większy ciąg, winda jest taka że aby zatrzymać model w pionie trzeba ująć dużo gazu. Na zagranicznych forach polecają sprawniejszy setup: akumulator 4s 1800 Glacier, silnik Cobra 2820-14, śmigło węglowe Falcon 13x6,5 no i wymiana serw na cyfrowe MKS DS6100.

Wróć do „Brudnopis”