omcKrecik pisze:
Z tym czujnikiem w przekładni toś się @Aikus przykleił do mnie Bogu ducha winnego... Takie po prostu mierzyłem i poznałem dokładniej, nie faworyzuję tego rozwiązania technicznego. Japońców nawet nie próbowałem mierzyć, bo już "na oko" zawyżały wyrażnie. Motocykle jeszcze bardziej, nawet o 15 - 20%, zwłaszcza w górnym zakresie wskazań. Wiadomo, dlaczego i po co.
omcKrecik pisze:Czyli przy rzeczywistych 87 km/h tacho może wskazywać 100 km/h (w tekście podlinkowanej powyżej strony jest błąd).
Dobrze, że te unijne dyrektywy nie dotyczą kolei i samolotów![]()
Dobrze też, że kierowcy firm kurierskich i liniowych pojazdów uprzywilejowanych wiedzą o tym zawyżaniu.
omcKrecik pisze:
A skoro Unia rzekomo tak się o Nas troszczy, to niech może wreszcie ukróci bandyckie poczynania VAG (Volkswagen Auto Group) w temacie masowego trucia gazem z wydechów.
miruuu pisze:A dla mnie prędkościomierz w aucie mógłby nie istnieć. I tak słucham tylko Janosika a ten elegancko mi przypomina gdy przekraczam 20kmh
miruuu pisze:Aikus, ale to nie janosik jest patologiczny tylko ja
W janosik ustawiasz sobie alarm dzwiekowy na przekroczenie prędkości w zakresie od 0 do 20kmh. Kierowca wybiera w którym momencie ma mu zawyc.
miruuu pisze:Ustawienie na zero - czyli na 51kmh w mieście w praktyce jest nie do użycia. Nie jesteś w stanie auta (i nie tylko) zawsze idealnie równo utrzymać. Żeby nie dostać uszo-swira musiałbyś jeździć po mieście zawsze 30kmh. Jeżdżąc powiedzmy z zamiarem 45kmh i tak będziesz wpadał na 51, 52, 50,5 idt. A jak będziesz słyszał dźwięk co chwile to wnpewnym momencie przestaniesz go słyszeć w ogóle. Dlatego ustawiłem sobie graniczne 20kmh.
miruuu pisze:Ja osobiście mam w zupie czy jadę 50 czy 51. Jak trzeba jadę ok 20, jak można jadę ok 50.
miruuu pisze:A przypominajka na 20 jest po to żeby uswiadamiac mnie o częstotliwości chwil zapomnieniai powiem Ci ze takie uświadamianie z czasem coś we łbie zmienia.zwlaszcza u kogoś kto żyje w przekonaniu ze nigdy nie zapierdala bo jest odpowiedzialny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości