Usprawnienia forum: Wy mówicie - my robimy :)

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Synthax2
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Synthax2 » 5 lut 2011, o 00:44

Super duża garść newsów, dzię ku je my :)
http://f3cpl.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 5 lut 2011, o 00:55

Na zdro wie!
PS.: Jest pierwsza w nocy a my dziubiemy... :twisted:
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 5 lut 2011, o 01:31

Pot lał się po... tyle :nw:
Naszło na obowiązki w domu
Tyle newsów, że nie nadążaliśmy obrabiać ;)
A u nas, jak wiadomo nie wystarczy news, trzeba go sprawdzić zweryfikować... Poczytać, pomyśleć... A i tak inż wstrzymał mój jeden babol dosłownie w locie... Czujny skubaniec ;)

Ale wiesz, jak to jest. Jesteśmy tylko ludźmi. Człek zmęczony po pracy, obowiązki domowe swoje prawo mają...
Ale Grześ ma takie dwie antenki wystające z głowy (a może nie tylko...) które mu mówią, że ktoś śmiał tknąć forum i od razu tu wskakuje :juppi: :vhappy: :banana: :hammer: :nw: :thumb: Ale ogólnie Job was done ;)

(zanim wysłałem już miał donos na komórę, że będzie nowy news.... he he he)
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 6 lut 2011, o 00:30

Synthax2 pisze:Super duża garść newsów, dzię ku je my :)

Dokładnie tak. Dobra robota Panowie :thumb:
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 6 lut 2011, o 21:11

Grześkowi udało się wyłączyć licznik w Brudnopisie. Oczywiście to, co już "nabił", zostaje. Ale więcej nie będzie tykać.
Postulat był bardzo słuszny, więc został wprowadzony w życie w trybie natychmiastowym :thumb:

Luke
JR DSX7

Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 6 lut 2011, o 23:05

Luke Skywalker pisze:Grześkowi udało się wyłączyć licznik w Brudnopisie. Oczywiście to, co już "nabił", zostaje. Ale więcej nie będzie tykać.
Postulat był bardzo słuszny, więc został wprowadzony w życie w trybie natychmiastowym :thumb:

Luke

:nw: :nw: :nw: :nw:
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator

Postautor: Luke Skywalker » 10 lut 2011, o 15:07

Tomek pisze:Dział maszyny latające bez JRa??? :mad2: to są jakieś Jaja i brak szacunku :mrgreen:

I właśnie dlatego tego działu nie było. Po co tworzyć działy, w których ruch jest zerowy? Żeby stworzyć pozory "bogatego" forum?!...
Tyle dni stoi pusty i nic nie wskazuje, aby miał się zapełnić. A dla 1-2ch wątków spokojnie wystarczy dział "Inne".

Ł.
JR DSX7

Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1789 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 31 mar 2011, o 14:58

Tak sobie pomyślałem o jednej rzeczy... Bo zacząłem się interesować troche samolotami i z tego co dostrzegłem, to nie jeden heli maniak posiada jakiegoś "na boku" ;)
Może wartoby stworzyć jeden dodatkowy dział / poddział, w którym zrobiłoby się zrzutkę wszystkich kwestii dotyczących tego tematu?
Większa rozbudowa takiego miejsca pewnie nie byłaby konieczna. Wszystko do jednego worka prawdopodobnie by wystarczyło...

Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...

Postautor: AdamskY » 31 mar 2011, o 16:46

Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 31 mar 2011, o 16:57

Nie zauważyłem. Dzięki :)
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 14 lip 2011, o 21:48

Panowie, polecam lekturę, warta poczytania, przemyślenia i ewentualnego zabrania głosu na tym forum lub na Waldku.

http://heli.waldorf.pl/viewtopic.php?t=7915&start=15
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 15 lip 2011, o 09:15

Tak tak. Lektura warta czytania i przemyślenia. Na tym forum chyba największą ilość postów/pytań dot. lamy napisałem ja :hammer:
Póki co jednak dział nie jest zbyt zabrudzony niepotrzebnymi postami i możnaby pomyśleć o jego uporządkowaniu już na tym stadium rozwoju, bo teraz będzie dość łatwo to wykonać.

Mój pomysł/propozycja jest taka:
1. Zakładamy 2-3 tematy dotyczące lamy. W jakims sensownym podziale, np. budowa, naprawa, latania... Coś w tym stylu...
2. W każdym z nich w pierwszym poście robimy liste uporządkowanych pytań i odpowiedzi.
3. Jeżeli pojawi się nowe pytanie, które nie było wcześniej ujęte, dorzucamy do pierwszego postu. A nowego posta kasujemy.
4. Blokujemy mozliwość zakładania nowych tematów w dziale "lama".

W ten sposób mielibyśmy świetny podręcznik i duże szanse, że plaga durnych pytań nie dopadnie w przyszłości i tego forum...

To taki luźny, wymyślony na poczekaniu pomysł. Nie twierdze, ze najlepszy, ale moze dzieki niemu ktoś zaproponuje coś lepszego...
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 15 lip 2011, o 22:14

Kowal pisze:Panowie, polecam lekturę, warta poczytania, przemyślenia i ewentualnego zabrania głosu na tym forum lub na Waldku.

http://heli.waldorf.pl/viewtopic.php?t=7915&start=15

Temat śledzę ale z racji konfliktu interesów oraz permanentnego banowania Heli-Team u Waldka głosu nie zabieram.

Po krótkiej naradzie między mną a mną kolega Miruuu został awansowany do rangi moderatora działu Lama - Niech Moc Będzie z Tobą Miruuu! :nw:
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...

Postautor: AdamskY » 16 lip 2011, o 10:41

aż się pokusiłem i odpaliłem Tor'a żeby po raz 1 od pol roku wejść na Waldorf forum (bo mam bana na zakres IP :juppi: ) i widzę ze tam się nic nie zmieniło, jest tam pewna "klika" ludzi którzy tolerują tylko siebie na wzajem a do nowych odnoszą się z pogarda i dystansem.

Panowie, to jest pewne bardziej niż to ze helika zawsze wróci na ziemie, każdy nowy początkujący użytkownik forum będzie miał 10 tys pytań typu: jaki helik?, po co?, na co?, dlaczego?.
Tego się nie uniknie i moim zdaniem ograniczanie możliwości pisania takim użytkownikom można porównać do dyskryminacji.
Jeżeli nawet nowy user napisze, zapyta o coś co już było, wystarczy mu podać linki do istniejących postów i niech czyta
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, o 11:42 przez AdamskY, łącznie zmieniany 1 raz.
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 16 lip 2011, o 11:07

A ja uważam że niezależnie czy trzeba zmieniać i ograniczać czy nie, kto ma rację a kto nie, o co zapyta nowy user a o co nie (moje pierwsze posty też były mało zorientowane) miejsce na dyskusję o tym jest na zainteresowanym forum a nie tutaj. I tyle.
Piotrek
chorus
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 3 razy

Postautor: chorus » 16 lip 2011, o 14:21

Każde forum ma inny klimat i o ile pamiętam "to" powstało z myślą o tym by nie powielać błędów waldorfa i epheli.
Na razie się to udaje, więc tak trzymać :thumb:
Robert
Awatar użytkownika
jedrus
Elita forum...
Podziękował: 69 razy
Podziękowano: 63 razy

Postautor: jedrus » 16 lip 2011, o 14:22

Amen
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 16 lip 2011, o 17:45

Ramotny pisze:Po krótkiej naradzie między mną a mną kolega Miruuu został awansowany do rangi moderatora działu Lama - Niech Moc Będzie z Tobą Miruuu! :nw:

I po co się tyle mądrowałem? Teraz wyjdzie, że dobry to jestem tylko w gębie... :rotfl2:
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 16 lip 2011, o 18:50

Pisz tego tutka, jak będę w stanie to pomogę :)
Piotrek
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 16 lip 2011, o 19:16

miszcz_waw pisze:Pisz tego tutka, jak będę w stanie to pomogę :)

Przyznaję że przez długi czas zastanawialiśmy sie z Lukiem jak uniknąć tego problemu jaki został podniesiony na Waldorfie i doszliśmy do wniosku że jedyna szansa na "spacyfikowanie" postospamu jest niestety regularna produkcja tutoriali i FAQ-ów do lamy i podobnych tak by pojawiające się pytania od leni móc jednym zdaniem przekierować.
Niestety pytań - często durnych a jeszcze częściej bylejakich (składnia, gramatyka, formatowanie) jest sporo bo ludziska są leniwi i uważają że - skoro zadali sobie trud wystukania kilku liter to - "im się należy". I niestety to będzie powracać jak bumerang. Jedyna rada to wyczerpujące tutoriale i FAQi.

Kolega Miszcz_waw dołączył w moderoniedoli do Miruuu :) o co mam nadzieję się nie obrazi... :nw:
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...

Wróć do „Brudnopis”