Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 26 lis 2014, o 12:15

Coś działałeś z tym pierwszym tabletem w celu rozszerzenia pamięci dla programów?

Ostatnio przerzucałem mnóstwo romów przez swój telefon i z tego co się zorientowałem to partycje podczas zmiany romu się nie zmieniają, romy sa zawsze zapisywane w tych samych partycjach. Bez jakieś aplikacji typu fdisk załadowanej jako recovery raczej się nie obejdzie i robi się ryzykownie.

Przez ten cholerny jestem nie wyspany od tygodnia. Rom sobie wybrałem, jednak zostaje przy szajsungowatym modzie omega v29.
Ale uparłem się aby mail mi filtrował spam, jest tak funkcja w mailu S4, na youtubie jakiś gość z chinduskim akcentem pokazuje na s4, a u mnnie nie ma tego menu.
Wkurzyłem się na email samsunga i przerobiłem prawie wszystkie programy emailowe na google apps ale żaden mi nie podszedł , no to twardo poszukiwania samsung emaila z ekstraktowanych z innych ROMów S4, nawet z S5 który mi uwalił system, na szczęście wgranie ponowne Omegi 29 rozwiązało problem bez utraty danych. Aż dziś się poddałem i wróciłem do oryginalnego email szajsungowego. Ale z jedną różnicą, stwierdziłem że ustawię skrzynki pocztowe jako IMAP a nie POP3. I nagle porządane menu jest !!!!!!!!!!!!! Obrazek Nie chcę liczyć ile godzin spędziłem nad testowanie różnych programów pocztowych :wall: głupiego :wall: taka :wall: robota

Jescze mam pytanie a propo tinydeal, czy przed zamówieniem wiadomo z jakiego magazynu wysyłają towar?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 26 lis 2014, o 13:10

1. Odpuscilem
2. Holandia, nie zwróciłem uwagi. Sprawdze
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 13:12

Właśnie tu pojawia się przewaga powszechnie hejtowanych iPhonów.
Naciskam mail i działa (Exchange, POP3/IMAP, Google itp) - prosto i intuicyjnie.
Pamiętam jak żonie integrowałem kontakty w Androidzie z Exchange - mało tego dziadostwa nie rozbiłem o ścianę...
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 13:28

super_mario2 pisze:Właśnie tu pojawia się przewaga powszechnie hejtowanych iPhonów.

Ja hejtuje Iphony bo, nie podoba mi sie polityka firmy. Tzn "sprzedajmy cos dobrego" ale ogolmy klienta na lyso.
Uwazam OS za dobry, ale jak stanalem przed wyborem. Albo kupuje za 1300 euro Maca i nie pogram na nim, albo kupuje sobie za ta sama cene Della i jeszcze sam go sobie skonfiguruje i gram w najnowsze gry, nie mowiac juz o innych multimediach.

Oczywiscie mowa o lapkach

I to wszystko co chcialem powiedziec.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 13:48

Dlatego też mam Della :D
Nawet ostatnio dużo z nim walczyłem, żeby zechciał korzystać z Radeona zamiast Intel HD graphics w WOT.
Różnica w FPSach jest czterokrotna.
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 13:50

super_mario2 pisze:Nawet ostatnio dużo z nim walczyłem, żeby zechciał korzystać z Radeona zamiast Intel HD graphics w WOT.

Ja tez kupowalem pod WOT'a :piwo2:

PS. Masz juz jakac 10-tke?
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 26 lis 2014, o 13:54

Już sobie przypomniałem jak to było z wysyłką:
w dostępnych opcjach były podane:

Available Shipping Method Tracking NO. Estimated Delivery
Registered Air Mail(free) YES 15-30 working days
Singapore Post Registered Air Mail YES 12-20 working days
DHL Worldwide Express YES 4-7 working days (for remote areas clarification please check on http://remoteareas.dhl.com/jsp/first.jsp)
EMS YES 10-15 working days
China to United States Express YES 8-12 working days
China to United Kingdom Express YES 8-12 working days
China to Australia Express YES 8-12 working days
CHINA TO MIDDLE EAST EXPRESS YES 5-10 days
China to Russia Express (to door service) YES 15-20 Working Days
DHL Worldwide Express II YES 4-7 working days (for remote areas clarification please check on http://remoteareas.dhl.com/jsp/first.jsp )
CHINA TO MIDDLE EAST EXPRESS II YES 5-10 days
PostNL Registered Air Mail YES 10-15 working days
DHL Worldwide Express III YES 3-7 working days

Na logikę "PostNL" oznacza wysyłkę z holandii. To potwierdził numer nadawczy w trackingu "RS196007545NL"
i taki też rodzaj przesyłki wybrałem
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 26 lis 2014, o 14:22

super_mario2 pisze:Właśnie tu pojawia się przewaga powszechnie hejtowanych iPhonów.
Naciskam mail i działa (Exchange, POP3/IMAP, Google itp) - prosto i intuicyjnie.
Pamiętam jak żonie integrowałem kontakty w Androidzie z Exchange - mało tego dziadostwa nie rozbiłem o ścianę...

Ha Ha Ha
A co tam działa? Jak tam nic nie ma, jesteś skazany na ograniczenia i nic z nimi nie zrobisz.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 14:29

Mam IS-7, ale dostaję nim taki łomot, że aż wstyd.
Muszę się jeszcze sporo nauczyć. Na razie gram 8-9 tier.
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 14:32

super_mario2 pisze:Mam IS-7, ale dostaje nim taki łomot, że aż wstyd.
Muszę się jeszcze sporo nauczyć. Na razie gram 8-9 tier.

IS-7 spoko czolg :thumb:

Ja mam arte 9 tieru i gasze takie is7 na jeden hit :banana:
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 14:33

która jest taka kozacka ?
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 14:35

super_mario2 pisze:która jest taka kozacka ?

a taka:
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 26 lis 2014, o 14:37

Kenobi36 pisze:

Ha Ha Ha
A co tam działa? Jak tam nic nie ma, jesteś skazany na ograniczenia i nic z nimi nie zrobisz.
No chyba że Jailbreak... :)
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 14:47

Ramotny pisze:No chyba że Jailbreak... :)

No ale Grzesiu, kupujesz telefon za 700 euro i nie mozesz przeslac koledze fotki przez BT. Ja troche wiecej oczekuje od telefonu za 700 euro niz Jailbreak, aby moc uzyc BT etc. A co ma powiedziec osoba ktora nie wie co to Jailbreak.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 26 lis 2014, o 14:50

karol pisze:

No ale Grzesiu, kupujesz telefon za 700 euro i nie mozesz przeslac koledze fotki przez BT. Ja troche wiecej oczekuje od telefonu za 700 euro niz Jailbreak, aby moc uzyc BT etc. A co ma powiedziec osoba ktora nie wie co to Jailbreak.

To był żart... Ja osobiście też NIENAWIDZĘ urządzeń które mają tylko to co mają na dodatek są oprogramowane nieelastycznie i nieintuicyjne. Pod tym względem przez lata bezkonkurencyjna była Nokia.
Ajsronów nie uzywam i nie będę używał.
I oczywiście konieczność Jailbreakowania, Rootowania czy innego włamywania tez uważam za absolutnie durne... ale z drugiej strony 95% użytkowników w zupełności wystarczy to co i jak jest wbudowane... Tylko te 5% freaków ciągle coś dłubie (vide nieco wyżej :) )
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 15:18

Kenobi36 pisze:

Ha Ha Ha

To co działa mi zupełnie wystarczy, jest szalenie intuicyjne, łatwe, proste, skuteczne i funkcjonalne.
To co widziałem na Androidzie niestety się nie umywa.

Prosty task - napisz długiego maila na komórce. Dyktowanie głosowe na iPhonie działa rewelacyjnie. Na Androidzie też, tylko nie da się w praktyce niczego napisać...
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 26 lis 2014, o 15:21

karol pisze:

Karol, kiedyś mnie takie rzeczy irytowały, ale w praktyce zmieniło się podejście.
Ludzie nawet na Androidach rzadko wysyłają fotki bluetoothem. Jest Facebook, Instagram, Spotify - ludzie inaczej teraz korzystają z multimediów. Patrzę na to szczególnie pod kątem użytkowania multimediów przez moje dzieci.
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 26 lis 2014, o 15:42

OK dwie systacje.

1. Mam Iphona i moja zona tez

Psuje nam sie samochod w buszu nie ma neta. Trzeba zrobic zdjecie jednej czesci od auta i pojechac stopem do miasta. Kazdy musi miec telefon bo latarka niezbedna :(

Jak przesle zdjecie z telefonu na telefon, Jak tylko JA ... moge zrobic zdjecie bo ja mam nowszego Iphona :wall: i zdjecie wyjdzie lepsze w ciemnosci ???

2. Jestem na polu mam quadro i Phona. Quadro ma cos walniete z PID'ami. Szkoda wracac do domu, a laptopa nie ma ze wzgledu na przekonania. Jest soft pod Andka do ustawiania, a moj BT w Iphonie nie dziala bo. Producent stwierdzil ze ja nie potrzebuje BT.

A tak na powaznie. Ta sa utrudnienia w mniejszym lub wiekszym stopniu :)
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 26 lis 2014, o 15:59

super_mario2 pisze:
Kenobi36 pisze:

Ha Ha Ha

To co działa mi zupełnie wystarczy, jest szalenie intuicyjne, łatwe, proste, skuteczne i funkcjonalne.
To co widziałem na Androidzie niestety się nie umywa.

Prosty task - napisz długiego maila na komórce. Dyktowanie głosowe na iPhonie działa rewelacyjnie. Na Androidzie też, tylko nie da się w praktyce niczego napisać...

Przetestowałem dziesięć klientów poczty i tylko jeden mi odpowiada, wątpię aby iphone wstrzelił się moje upodobania, ze pięć razy próbowałem różnych produktów apple i uważam że są to produkty dla ludzi "ograniczonych" i takich zadowalają.
Jest jeszcze druga grupa, LANSERÓW czyli jak to napisałeś "kto ma dłuższego". Przykładem jest moja córka która jako jedyna ma iPADa (i ostatnio marzy się jej się iPhon) w domu, 5 minut bytowania z tym tabletem wystarczył mi aby zaspokoić moje ciekawskie rządze a jedyny wart dłuższej uwagi program to była jakaś gra. I mogę się o niego potykać a raczej nie podniosę i nie włączę.

Z dyktowania nie korzstałem, nawet nie próbowałem.

Natomiast zadam ci prostsze zadanie, jesteś w jakimś programie, włączyłeś ustawienia, wszedłeś w podmenu ale nie wiesz co wpisać więc musisz się przełączyć do emaila, czy jest jest jakiś sposób aby się szybko przełączyć czy trzeba się 3 razy cofnąć wyjść z programu a potem znowu kilkoma krokami wejść w podmenu konfiguracji?

Ramotny pisze:I oczywiście konieczność Jailbreakowania, Rootowania czy innego włamywania tez uważam za absolutnie durne... ale z drugiej strony 95% użytkowników w zupełności wystarczy to co i jak jest wbudowane... Tylko te 5% freaków ciągle coś dłubie (vide nieco wyżej :) )

To podstawa frajdy, mam tweakowany telefon i tweakowanego goblina - taka natura.
Choć S4 chodził fabrycznie półtora roku bo nie było potrzeby modyfikowania, dopiero ostatnia tematyka pociągnęła mnie do zmian.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 26 lis 2014, o 16:08

Kenobi36 pisze:Natomiast zadam ci prostsze zadanie, jesteś w jakimś programie, włączyłeś ustawienia, wszedłeś w podmenu ale nie wiesz co wpisać więc musisz się przełączyć do emaila, czy jest jest jakiś sposób aby się szybko przełączyć czy trzeba się 3 razy cofnąć wyjść z programu a potem znowu kilkoma krokami wejść w podmenu konfiguracji?

Tak, klikasz 2 razy przycisk "początek", włącza się nazwijmy go taskmanager, w nim w podglądzie widzisz treść maila/notatki albo przełączasz się na niego.
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...

Wróć do „Brudnopis”