Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 27 lis 2014, o 16:57

Ramotny pisze: Link2SD, TotalCommander i podobne działają

Czyli problem rozwiązany?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 27 lis 2014, o 17:59

Nie. Po pierwsze przenoszenie aplikacji nie dotyczy wszystkich i nie w całości. Po drugie ilość pamięci nie zmieniła się po zrootowaniu: nadal jest 2GB
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 27 lis 2014, o 18:26

Ale zawsze to lepsze niż nic.
Chyba nie zamierzasz sciągnąć całego google marketu.

Ramotny, a co z kolejnymy cacuszkami?

Czy telefon który ma 2G 900MHz a nie ma 3G 900MHz będzie współpracował z Aero2?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 28 lis 2014, o 08:16

Kenobi36 pisze:Ramotny, a co z kolejnymy cacuszkami?

Tak jak napisałem nieco wczesniej - po 54 dniach oczekiwania przyjechał CUBE U65GT TALK 98:
Obraz 007.jpg

Obraz 008.jpg

Obraz 009.jpg

Obraz 012.jpg

Antutu Benchmark: 29230
U65GT_dane.jpg

Jak na razie ma dwie przewagi nad Teclastem:
- hardware'owe przyciski głośności
- mniej zbędnego softu w 2GB ( :masakra: ) pamięci użytkowej.
- lepsze audio (zarówno elektronika jak i głośniczki)
- wbudowane radio FM
- wbudowany wibratorek
- lepsza główna kamera (lepsze odwzorowanie barw)
- ma akumulator 10Ah co pozwala (sprawdzone) na ok 10 godzin pracy non-stop (przynajmniej tak jak ja go używam)
Z minusów:
- jest dość ciężki (560g)
- kamera przednia jest głupio zamocowana/skalibrowana bo patrzy "prosto" więc jak się jest prosto przed tabletem to ona "patrzy" nad głową. Na szczęście ja w ogóle nie uzywam videoczatów więc to mi rybka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 28 lis 2014, o 10:20

no piekne cacko :)
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 28 lis 2014, o 11:33

Zastanawiałem sie po co ci Grzesiu tyle tabletów.
Teraz już wiem :-)
http://minnp.blogspot.com/2013/11/custo ... -from.html
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 28 lis 2014, o 11:58

Kenobi36 pisze:Zastanawiałem sie po co ci Grzesiu tyle tabletów.
Teraz już wiem :-)
http://minnp.blogspot.com/2013/11/custo ... -from.html
:)

Ja przepraszam że to tak głupio wygląda ale powód jest dość prozaiczny: od dawna nosiłem się z chęcią nabycia taba ale jakoś nie znajdowałem zastosowania do czasu aż rozmnożyła się ilość książek i czasopism w e-wersjach.
Wpierw nabyłem Biedronkowego myTaba (bo tanio) i złapałem bakcyla tyle że tamtem miał kiepściutki wyświetlacz więc...
kupiłem następny (Teclast P89) i tego użwam już dwa miesiące. W międzyczasie postanowiłem dla młodszej córci nabyć taba 10" żeby nie musiała dźwigać tony książek do szkoły czy koleżanek tylko brała taba (na dodatek jest w nim net). BG tak długo "realizowało" zamówienie że w końcu straciłem nadzieję że dojedzie i zamówiłem drugiego 10" ale z TinyDeal (Tam gdzie pierwszy 8" bo dostawa była bardzo szybka).
W międzyczasie stwierdziłem ze jednak 10" choć nie mieści się w wewnętrznej kieszeni kurtki to ma pewne zalety w stosunku do 8". WIęc stwierdziłem że skoro jedzie drugi 10" to zatrzymam go dla siebie. Notabene pierwszy 10" i drugi są RÓŻNE - #1 jest na MTK a #2 na Intelu :). WIęc będzie można je porównać...
ot taka historia...

A co będzie zbywać puści się na alledrogo...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 28 lis 2014, o 13:57

Córce trzeba było kindla kupic

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 28 lis 2014, o 14:12

Do książek kindle najlepszy, żona korzysta, ja nie czytam książek bo nie umiem czytać.

Jako że przymierzam się do chinfona, jak na razie skłaniam się do iOcean G7 (będę mógł napisać że mam najdłuższego) to cały czas drążę temat zmieniania wielkości dysków.

I zdaje się że nie będzie to skomplikowane ale przed jakimikolwiek operacjami warto mieć pewność że można wgrać jakiś recovery na którym można coś zdziałać. Choć jeśli ktoś tego już wcześniej nie wgrał recovery na ten sam model tableta to też jest ryzyko.

Tu się udało zmienić wielkość partycji:
http://www.oppoforums.com/threads/chang ... pile.8236/
Stąd ściagnąłem parted, i na S4 się uruchamia, trzeba przegrać do jakiegoś katalogu pliki z zipa, uruchomić konsolę i zmienić im atrybuty na wykonywalne (chmod 0755 plik) i można edytować partycję.

U siebie w S4 nie grzebałem bo nie ma takiej potrzeby bo przestrzeń na programy i wewnętrzną pamięć dyskową na zdjęcia i inne dane jest wspólna.

W sumie w iOcean G7 też nie wiem czy będę grzebał bo chyba ma podział 4GB na aplikacje 3,8GB na SD co powinno mi wystarczyć.
http://g02.s.alicdn.com/kf/HT1x3GzFMhcX ... gOFbXf.jpg
Bardziej mnie intryguje jak jest rozwiązana wspólna przestrzeń w S4, jest to najwygodniejsze rozwiązanie ale przeglądam telefon i nie widzę jak jest podpięty katalog DATA
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 28 lis 2014, o 14:37

Kenobi36 pisze:Jako że przymierzam się do chinfona, jak na razie skłaniam się do iOcean G7 (będę mógł napisać że mam najdłuższego)

Raczej, że będziemy równe chłopaki :swir:

Mam tego:
M pai MP-i9200+ MTK6592 Octa-Core Android 4.2.3 WCDMA Bar Phone w/ 6.5" FHD IPS, Wi-Fi, GPS - Black

I generalnie to chyba graniczny rozmiar jeśli chodzi o kieszeń. Przez zakupem testowałem różne rozmiary. 7 cali niby tylko troszke większe, ale kieszeń mówi już im :nono:

Póki co mam go pół roku i wszystko ładnie śmiga.

Obrazek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 lis 2014, o 14:41

Dodam tylko, jeszcze, że zaletą iOceana jest to, ze nie ma fizycznego guzika na przedzie, co oznacza, że za jakiś czas (ileś kliknięć) nie zacznie sie rypać, jak to miałem zarówno w iphonie (guzik wygaszania on/off) i htc (guzik) centralny. Jak widzać i markowe w tym względzie padają, wiec czajna na pewno ma czas ograniczony...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 28 lis 2014, o 14:49

Też rozważałem, ale odrzuciłem wszystkie telefony z które nie mają WCDMA 900/2100MHz bo nie wiem czy aero2 by na nich chodziło.

Dzięki za info że do kieszeni się jednak mieszczą. Rozumiem że pod pojęciem że się mieszczą oznacza że da się usiąść :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 28 lis 2014, o 15:05

Kolega pewnie ma na myśli spodnie ogrodniczki gdzie w kieszeni na klacie nawet apka się zmieści i można usiąść :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 28 lis 2014, o 16:25

:-)

Najbardziej to chciałbym 6", ale ogólnie wśród chinfonów ciężko znależć coś co by miało wszystko ok.
Albo ekran o niskiej rozdzielczości, albo brak WDCMA 900MHz, albo słaba bateria, albo słaby aparat, albo brak SD, miałem chrapkę na THL T200 ale nie ma WCDMA 900 ale jako nieliczny ma NFC.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 28 lis 2014, o 17:40

Kenobi36 pisze:Dzięki za info że do kieszeni się jednak mieszczą. Rozumiem że pod pojęciem że się mieszczą oznacza że da się usiąść :-)

można, ale tylko raz :rotfl:
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 28 lis 2014, o 18:20

:D

Ze snartfonami zacząłem poźno i pierwszy smartfon miał3.6 co wydawało się optymalne bo miał być nały. Ale jak się więcej korzystało to 3.6 okazało się mało więc nastepny miał być 4.6..5, bo samsung note wydawał się za duży i to był bład, trzeba było brać note. Wiec teraz telefon który kupię nie bedzie za mały :D , co najwyżej za duży. A przy tej cenie mogę zmieniać co rok a przy okazji pisklaki przestaną otwierać dzioby jak będzie częstrza rotacja :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 lis 2014, o 18:31

Kenobi36 pisze:Dzięki za info że do kieszeni się jednak mieszczą. Rozumiem że pod pojęciem że się mieszczą oznacza że da się usiąść :-)

O ile nie nosisz spodni, w ktorych odciskaja sie jajca to teoretycznie usiadziesz.
Teoretycznie bo ja raz na jakis czas przy usiądzięciu w dzinsach spowodowalem chwilowe odgiecie skutkujace odcieciem zasilania z baterii. Generalnie to mam juz odruch wyjmowania przed siadaniem na wszelki. Dlatego uwazam ze wiekszego sie nie da.
Z mniejszym z kolei jest tak, ze jak kupisz mniejszy to za rok i tak kupisz wiekszy. Przy 6.5 cala ograniczaja czynniki niezalezne...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 6 gru 2014, o 08:54

http://www.pfmrc.eu/index.php?/topic/50 ... o-pracownię-modelarską

Uwaga na kradzione rzeczy - okradziono pracownię modelarską.

Edit
Link poprawie jak bede przy kompie
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 7 gru 2014, o 11:01

Ładnie mu wysprzątali pracownie :masakra: załamka po całości.
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 gru 2014, o 16:40

Grywacie czasem na telefonach? Mnie od czasu do czasu (głównie w podróżach) bierze chętka, żeby pograć, ale pograć w coś "dobrego". Nie wiem czy juz tak się zestarzałem czy o co chodzi, ale wśród milionów dostepnych gier ciężko o coś wciągającego. Tysiące gównianych gierek o mega pojemności, z dostepami do wszystkiego... ale żeby coś w nich ciekawego poza kolorami było... :gas:

Wychowałem się na klasykach, tych klasykach z lat 90tych. Dla których uciekało sie z lekcji, żeby pograć dłużej nim przyjdą starzy... Żeby przejść kolejną misję, wyprodukowac kilka czarnych smoków :ugeek: ubić niemca ze starego wolfstaina, odbudować miasto po trzęsieniu ziemi... Warcrafty, Hirosy, Simcity, Red Alerty... Jeszcze w swoich pierwszych wydaniach. W grach liczyła się fabuła, myślenie i sprawność. Jak przeglądam obecne rankingi "najlepszych gier na androida" to po prostu załamka. Nie wiem już sam czy aż taki stary pierdziel się zrobiłem, czy ta "dzisiejsza młodziesz" odurniała do reszty czy o co kaman... :masakra: 99% to gierki prostrze od klasycznego arkanoida z ta różnicą, że wymagają gigów ramu, iluś rdzeni, dostępu do mojej lokalizacji, zdjęć, kontaktów i najlepiej mikropłatności...

Marzy mi się giera, która wciągnęłaby mnie tak jak kiedyś zasysały klasyczne (a może i nawet kultowe) strategie i sprawiła, że codzienny czas w komunikacji miejskiej stał się przyjemniejszy...

Wróć do „Brudnopis”