Czym się zajmujemy....

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 18 maja 2015, o 11:10

Ja zawsze pokazuje kwotę na paczce i mówię że jak coś to sprawdź na alledrogo cenę i wychodzi jaki jestem oszczędny [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 18 maja 2015, o 11:26

Moja jest lepszym hakerę ode mnie, więc to nie przejdzie. Poprostu każde jak chce coś kupić, to uzgadnia z drugą połówką i tyle. Nie ma zbyt dużych konfliktów.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 18 maja 2015, o 11:42

tberent pisze:Ja zawsze pokazuje kwotę na paczce i mówię że jak coś to sprawdź na alledrogo cenę i wychodzi jaki jestem oszczędny [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]

Ty uważaj, bo tak jak UC będzie chciała potwierdzenie z paypala, ale zawsze wtedy będziesz mógł wykupić gift kupony :)
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 18 maja 2015, o 11:45

tberent pisze:Ja zawsze pokazuje kwotę na paczce i mówię

Lepiej byś wyszedł nic nie mówiąć a kwotę z paczki rozczytywalnie zamazując ;)
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 18 maja 2015, o 12:01

Najlepiej wychodzi jednak szachen machen :) Mirek tak mi wyprał Protosa, że kupiłem go mając jeszcze alzrc :) Oczywiście kupno w promocji za 200 bo Mirkowi trafił się kit P500 za 300 ;)
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1771 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 18 maja 2015, o 13:56

Ooo... widze ze wątek sie rozbujał:)
Informatyka. Dosc szeroko i ogolnie pojeta administracja: Windowsy, Linuxy, Unixy, bazy danych, sieci LAN, WAN, SAN, storage, backupy.
Programowanie - nie.
Webmastering - nie.
Ale krece sie w swiatku - w razie czego znam ludzi:)

Z innych hobby - byla jeszcze muzyka... ale obecnie jestem na odwyku od tego podobnie jak od akwarystyki.
Z muzyka jest o tyle trudniej, ze muzyki tez duzo slucham... no i czasami az sie prosi, zeby cos popsocic...
Ale ze roznie to wychodzilo przez cale Zycie, a jak ostatnio postanowilem sprobowac jeszcze raz, to granie w bandzie zaczelo byc powazna konkurencja dla latania... no to ... moze to smutne a moze nie, ale nie mialem dylematu z czego zrezygnowac.
Basu, gitary i blach perkusyjnych narazie nie sprzedaje, wiec zadna klamka nie zapadla... Z reszta nawet jakbym sprzedal to zawsze moge znowu kupic..;)

No i .. to chyba tyle...
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 148 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 18 maja 2015, o 17:12

Podoba mi się ten wątek :rotfl: Fajne wiedzieć, co kto robi zawodowo. Zawsze może się przydać.

Ja w pracy też serwisuję tyle, że Elektrownie, systemy gazowe i inne zakłady przemysłowe :banana:
Pracuję w firmie, która dostarcza, uruchamia i naprawia armaturę i automatykę przemysłową.
Armatura przemysłowa, to inaczej zawory (takie do pary, wody, gazu, czasem chemiczne).
Moja działka to rozwiązywanie problemów, uruchomienia i serwis (co ładnie nazywają z ang. trouble shooting & commissioning).
Jeżdżę więc po właściwie wszystkich Polskich elektrowniach, a często też za granicę (Rurociąg Yamalski, Grecja, Turcja, w tym roku duży projekt w Serbii... :wall: )

Na co dzień walczę więc z żelastwem (mechanika w przemysłowym wydaniu), hydrauliką siłową, systemami sterowania pneumatycznego i układami automatycznej regulacji.

Hobby to oczywiście modelarstwo RC (od ponad 25 lat) :dance:
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 18 maja 2015, o 17:36

Ja? Tylko latanie. Próbowałem skończyć MEL.... Trzy razy. Transport dwa razy. Oczywiście na Politechnice Warszawskiej. Górę wzięła licencja zawodowa, później latanie. Z tego żyję. Mając trzy lata mówiłem, że jestem pilotem akrobacyjnym i tłukłem dzieci w piaskownicy modelem Concorde'a. Obecnie w Omanie, jako pierwszy oficer na B737, wczesniej w Polsce również na B737 w EnterAir. Przed pojściem na duże samoloty latałem przez 4 czy 5 lat na małych, do czego pragnę wrócić po jak najszybszym powrocie do naszego Kraju. Nie wiem kiedy pierwszy raz leciałem samolotem, rodzice mówią, że miałem dwa lata. Pasję zaszczepil we mnie mój ojciec - kapitan w PLL LOT, od długiego czasu emerytowany. Razem z Kulą chodzimy do tej samej modelarnii. Kula trochę dłużej ode mnie, z racji wieku sasasasa ;-).
Mam (chyba ;-) ) jedno dziecko i żonę.

Hobby to to samo - modelarstwo rc, heliki, samoloty, szybowce. Lotnictwo. Żona czasami ma mnie dosyć, bo zamiast dup w internecie, to oglądam filmy z latania......

Ludzie mówią, że nie jestem poważny. (Urząd skarbowy twierdzi inaczej, na podstawie moch zeznań podatkowych) :-D.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1771 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 18 maja 2015, o 18:12

Jeesssuuu.. Kowal ... Twoja zona ma racje.... Jakie Ty masz nudne zycie... :masakra: :masakra:

Oczywiscie zartuje, tak naprawde Ci cholernie zazdroszcze...
Ja chyba za pozno usiwadomilem sobie ze taka droga w Zyciu wcale nie musi byc zamknieta dla mnie i JAKIMKOLWIEK lataniem zajalem sie AFAIK w 2009 roku, ... (zaczelo sie od dwukanalowej symy, ktora moja Ex kupila mi na walentynki).
A dawniej, za gowniarza.. Jedyne samoloty jakie budowalem i lataly to byly te z papieru. I mimo, ze w moim malym rodzinnym miasteczku jak sie okazuje jest pare osob ktore MUSIALY sie tym zajmowac wlasnie wtedy kiedy ja bylem gowniarzem to ... jakos sie z nimi rozminalem.
Najblizsze lotnisko wtedy to lotnisko PGR na ktorym stal AN-2, ktory latal duzo i czesto opryskujac okoliczne pola. Jego pamietam dobrze. Raz nawet takim lecialem... piekna i fascynujaca maszyna....
zadnej modelarni, zadnego aeroklubu w zasiegu... nic...
A potem byl twardy zyciowy reset i ciezki start od zera... juz na pewno nie w glowie bylo jakiekolwiek hobby, tylko jak przezyc i sie utrzymac... bynajmniej nie w powietrzu tylko nad powierzchnią :>
Szczesliwie jakos sie udalo... a teraz mam moje modele ;)

Tak wiec ... w najogolniej pojetym lotnictwie jestem takim troche przerosnietym szczeniakiem... ale co tam - fajnie jest, dobre i to;)
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 19 maja 2015, o 13:58

To może i ja?...
Specjalista Technolog Definicji Metod Produkcji w Michelin Polska S. A.
Ogólnie jakby kto nie wiedział, to kręcimy opony. Duuużo różnych opon. Ja akurat gotowe sztuki oglądam w pracy nieczęsto, ponieważ jestem bliżej półfabrykatów, ale generalnie pojęcia trochę jest.

Moje hobby to od jakiegoś czasu RC, o którym marzyłem od zawsze, ale nie było mnie stać. Tak więc zacząłem od mikrusa coaxial. Teraz mam 2x450, 500 i makietę do niej schowaną w piwnicy plus jakieś mikrusy normalne. Do tego samolot Cessna po tuningu i auto Summit, który topię w błocie bądź męczę w drifcie dla zabawy. Myślę też o żaglówce. Generalnie temat się rozwija.
Lubię też przyciąć w WOTa Niespełna 5,5k bitew, ale jestem niezły. Gdybym więcej ogarnął teorii, byłoby jeszcze lepiej, ale szkoda mi czasu...
Aha! Na rowerze też jeżdżę! Nawet wątek o konwersji na elektryka gdzieś napisałem. Ponad 1100km już zrobione -system działa genialnie! Na odejściu ze świateł banan ściąga mi uszy do tyłu

To tyle na tą chwilę. Czas na mnie. "Świat czeka na opony!"
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 19 maja 2015, o 14:06

Sekles, fajną oponkę macie na dziedzińcu przed biurowcem, a przynajmniej była tam jeszcze 2 lata temu ;) Pisało na niej, że jest największa na świecie, współczuję sprzątaczce która musi ją pucować z okazji świąt zakładowych :masakra:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 19 maja 2015, o 14:07

A ja zahodowalem własną oponke. Tez fajna. Nie utone.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 19 maja 2015, o 14:09

To nie oponka, tylko kaloryfer Ci się zapowietrzył...
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 19 maja 2015, o 14:18

Artja pisze:To nie oponka, tylko kaloryfer Ci się zapowietrzył...

miruuu pisze:A ja zahodowalem własną oponke. Tez fajna. Nie utone.

Cięcia były w MPCu i kordełkę na kaloryfer trzeba naciągać. Też mam swoją. A zakładowa? Stoi nadal. Jak się człowiek w środku ułoży to fajne z niej leże
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 19 maja 2015, o 14:20

Kaloryfer to miał być... a że wyszedł boiler... co zrobić ;)
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 19 maja 2015, o 19:48

To jak moje goodyeary wielosezonowe mi się skończą to teraz wiem kogo pytać o nowe :) :p Zaczyna się mam tworzyć fajny przegląd zajęć.. A rolnik jakiś jest ? :)
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 19 maja 2015, o 19:50

Jest ale szuka żony ;)
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 19 maja 2015, o 20:08

Jak tu znajdzie to bleee... to musi być jakaś straszna pokretowa raszpla...
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 244 razy

Postautor: pkali » 19 maja 2015, o 20:40

miruuu pisze:

Kaloryfer to miał być... a że wyszedł boiler... co zrobić ;)

Nie tak Panowie, nie tak... grzejnik nie kaloryfer i podgrzewacz, nie boiler ;).
A dlaczego się tak wymądrzam? Na co dzień mam przyjemność projektować i wykonywać m.in. instalacje grzewcze. Choć uparcie przez 10 lat (technikum i studia na PWr) dążyłem do projektowania oczyszczalni ścieków skończyłem jako instalator (dla klientów zawsze pan hydraulik ;) ). Kilka lat zmagałem się z przeróżnymi szefami, miałem epizod w korporacji, ostatecznie od 5 lat działam na własny rachunek.
O helikach marzyłem od momentu kiedy w latach 80-tych ojciec przytargał z zarobkowych wojaży po Niemczech, katalogi sklepów wysyłkowych. Pamiętam do dziś te klika stron z nieosiągalnymi dla nas zabawkami, także tymi latającymi. Od roku realizuję marzenia.
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 19 maja 2015, o 20:58

Ooo to jakbyś potrzebował sterowników do instalacji co to pisz :p
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX

Wróć do „Brudnopis”