Co dziś zrobiłeś ze swoją (nie tylko) latającą maszyną

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 06:42

Auto fpv? :D
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 14 maja 2016, o 06:51

Też obstawiam autko

Wysłane z mojego SM-G920F
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 14 maja 2016, o 07:06

Wygląda jak samochód, ale po co gyro?
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 88 razy

Postautor: VaderJK » 14 maja 2016, o 07:36

Tak to auto :-)

Z zyrkiem śmigłowcowym. Zamontowalem bo to jest buggy z napędem tylko na tył i na szutrze było ciężko nim ruszyć na dużym gazie... Zobaczymy jak żyrko pomoże ale w Internecie już takie pomysły mieli i dobrze się to sprawowało.

Obrazek

Obrazek

https://youtu.be/0ZjxBH1ci8w

To jest w trybie zwykłym, w HH trzyma kierunek.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 08:36

Chodzi o to, zeby trzymalo kierunek? Hehe, ciekawe. Mailem pare autek ale o tym nie pomyślałem.
Jesli zadziala to jestem bardzo ciekawy czy czułością daloby sie regulowac siłę "trzymania" - np na pokrętle,l
Wtedy moglbys dopasowywać w zaleznosci od powierzchni tak zby zarzucac lekko (bo fajne) ale bez obkrętek. Czy jakos tak.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 08:37

A jeszcze jedno... a jakis stare zapyziałe gyro ogonowe nie spelniłoby tej samej funkcji?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 14 maja 2016, o 08:56

To jest stare zapyziałe żyrko :-)
Latałem z takim w 2009r :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...

Postautor: VaderJK » 14 maja 2016, o 09:06

Dokładnie, a u mnie leżało takie i się nudziło...

Kiedyś go zamontowalem na lotki w samolocie i bardzo fajnie działało, nie było tak mocno podmuchow wiatru czuć...
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...

Postautor: VaderJK » 14 maja 2016, o 12:08

No to pojezdzilem, ogromna różnica w sterowaniu, super to działa, auto jest bardziej precyzyjne, można szybciej jeździć. Wreszcie mój 5 letni syn był w stanie sobie nim poradzić na szutrze.

Także polecam.

Tylko tyle że do tyłu prawie się nie da jeździć, trzeba mieć możliwość włączenia zdalnie zyroskopu.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 13:00

Jesli mozesz go zdalnie wlaczac to mozesz pewnie tez zrobic mixer:
- gaz do przodu- gyro na jakims poziomie
- gaz do tylu (ponizej neutrum)- brak gyra.
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...

Postautor: VaderJK » 14 maja 2016, o 13:32

Moja apka nie ma mixerow :-(
Sanwa MX-V
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 14:50

Aaa, myslalem ze helikowa jezdzisz, nie wiem dlaczego...
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...

Postautor: VaderJK » 14 maja 2016, o 18:47

Nie, na pistoletowej jest o wiele lepiej, do tego mój 5 letni syn już na niej sobie dobrze radzi.
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 119 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 14 maja 2016, o 19:37

VaderJK pisze:Moja apka nie ma mixerow :-(
Sanwa MX-V

Nie znam się za bardzo na tym, ale czy taki mikser do V-Taila nie dałoby się jakoś zastosować?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arch=mixer
Zamiast do AILE drugi pin wpinałbyś do kanału CZUŁOŚCI żyroskopu. A do miksera normalnie - gaz i żyro.
Jakby odpowiednio ustawić rewersy - to czułość żyra chyba by trzymało na normalnym poziomie, tyle, że przy np. dodawaniu gazu przełączałoby na HH.
Dobrze rozumiem?
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 maja 2016, o 19:38

A jezdzi na takiej klasycznej czy jakiejs mniejszej?
Moja (4.5l) ma problem ze wstecznym na duzych apkach, dlatego jej ostatnio kupilem wltoysa tf bo ten ma jakby odrobine mniejsza choc nie małą i tez jakby za duza.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 15 maja 2016, o 01:09

Musialbym puscic takie bluzgi, ktore by oddaly to co czuje, ze zgroza. Zeby oddaly ulge jaka czuje.
Twinstar.
Najpierw wisial chyba z rok na scianie jak wyrzut sumienia... No bo tam te serwa... HKowskie Coronki, niech je szlak...
tak sialy zakloceniami ze masakra.
No ale ja jak wklejam serwa to z zalozenia raczej na cale zycie pianki, wiec ich wypruwanie potem rowna sie mniej wiecej operacji przeszczepu serca. Zwlaszcza jak model ma byc w miare ladny jeszcze pozniej.
No i oswietlenie. tez zrobilem i nie bylo zle ale chcialem zeby bylo lepiej, ergo, zeby mocniej swiecilo.
Moc Airlighta jest ograniczona... wiec tam wtedy co te uklady budowalem stroboskopy i tak dalej... To wszystko bylo w tym kierunku.
No i w koncu miesiac temu chyba albo poltora zabralem sie za zloma i zaczalem operowac. Kroic, pruc kable, montowac nowe i tak dalej i tak dalej... w miedzyczasie a to nei bylo czasu a to checi i lezalo to talatajstwo zajmowalo pol pokoju rozbabrane... strach sie bylo do tego dotknac...
...
i dzisiaj w koncu skonczylem.

Never Again!!

Dwusilnikowy samolot - juz samo to powoduje poczworna ilosc kabli idacych do skrzydel (po dwa grube dodatkowo i po trzy cienkie, w sensie zyly - cale szczescie ze tam nie ma klap).
No ale oswietlenie nadrabia straty.

Do tego kable moga byc albo krotkie tak ze ich laczenie i rozlaczanie to bedzie ginekologiczna robota w srodku kadluba za kazdym skladaniem/rozkladaniem samolotu albo beda tak dlugie, ze potem bede cale to klebowisko upychal w kadlubie i przygniatal skrzydlami.
Wybralem opcje nr 2. pomny doswiadczen z peirwsza wersje w ktorej wybralem opcje nr 1 i byla to kolejna rzecz ktora mnie zniechecala do tego modelu.

Teraz zobacze. Musze troceh polatac po nocach albo po zmierzchach... zobacze jak mi sie bedzie chcialo i czy w koncu bedzie tak mocno i ladnie swiecil jak chcialem.

Dzis juz nie dam rady.

Jezu ale ulga.
Hangar nareszcie moge posprzatac bo w takim pierdolniku zylem od chyba dwoch miesiecy...
nie zdawalem sobei sprawy jakie to jest obciazajace psychicznie...

Jeszcze troche a bym to wszystko oblal benzyna i podpalil.

A bym sie browarka teraz napil... a nie mam ...
A juz wszystko pozamykane... a do statoila mi sie jechac nie chce...
trudno... obejdzie sie.
Mam jeszcze jakies niedobre wino, ale az tak to mi sie nie chce pic...
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 15 maja 2016, o 06:27

aikus pisze:Musialbym puscic takie bluzgi, ktore by oddaly to co czuje, ze zgroza. Zeby oddaly ulge jaka czuje.
Twinstar.
Najpierw wisial chyba z rok na scianie jak wyrzut sumienia... No bo tam te serwa... HKowskie Coronki, niech je szlak...
tak sialy zakloceniami ze masakra.
No ale ja jak wklejam serwa to z zalozenia raczej na cale zycie pianki, wiec ich wypruwanie potem rowna sie mniej wiecej operacji przeszczepu serca. Zwlaszcza jak model ma byc w miare ladny jeszcze pozniej.
No i oswietlenie. tez zrobilem i nie bylo zle ale chcialem zeby bylo lepiej, ergo, zeby mocniej swiecilo.
Moc Airlighta jest ograniczona... wiec tam wtedy co te uklady budowalem stroboskopy i tak dalej... To wszystko bylo w tym kierunku.
No i w koncu miesiac temu chyba albo poltora zabralem sie za zloma i zaczalem operowac. Kroic, pruc kable, montowac nowe i tak dalej i tak dalej... w miedzyczasie a to nei bylo czasu a to checi i lezalo to talatajstwo zajmowalo pol pokoju rozbabrane... strach sie bylo do tego dotknac...
...
i dzisiaj w koncu skonczylem.

Never Again!!

Dwusilnikowy samolot - juz samo to powoduje poczworna ilosc kabli idacych do skrzydel (po dwa grube dodatkowo i po trzy cienkie, w sensie zyly - cale szczescie ze tam nie ma klap).
No ale oswietlenie nadrabia straty.

Do tego kable moga byc albo krotkie tak ze ich laczenie i rozlaczanie to bedzie ginekologiczna robota w srodku kadluba za kazdym skladaniem/rozkladaniem samolotu albo beda tak dlugie, ze potem bede cale to klebowisko upychal w kadlubie i przygniatal skrzydlami.
Wybralem opcje nr 2. pomny doswiadczen z peirwsza wersje w ktorej wybralem opcje nr 1 i byla to kolejna rzecz ktora mnie zniechecala do tego modelu.

Teraz zobacze. Musze troceh polatac po nocach albo po zmierzchach... zobacze jak mi sie bedzie chcialo i czy w koncu bedzie tak mocno i ladnie swiecil jak chcialem.

Dzis juz nie dam rady.

Jezu ale ulga.
Hangar nareszcie moge posprzatac bo w takim pierdolniku zylem od chyba dwoch miesiecy...
nie zdawalem sobei sprawy jakie to jest obciazajace psychicznie...

Jeszcze troche a bym to wszystko oblal benzyna i podpalil.

A bym sie browarka teraz napil... a nie mam ...
A juz wszystko pozamykane... a do statoila mi sie jechac nie chce...
trudno... obejdzie sie.
Mam jeszcze jakies niedobre wino, ale az tak to mi sie nie chce pic...

Fotka, albo to nieprawda :D

Wysłane z tapatalk. Android forever.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...

Postautor: VaderJK » 15 maja 2016, o 06:48

Miruuu że wstecznym też ma problem, druga ręką sobie radzi - więc cofa tylko prosto.

Ale do innych samochodów - zabawek które są przerobione na modelarskie (serwo + esc brushed+ odbiornik) to mam taką najtańsza i stosunkowo nieduża apke z HK quanum.
[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/d85bd3478913a0a084530928fe47bcbf.jpg[/img]

I na niej już normalnie hamuje.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 15 maja 2016, o 09:54

zborecque pisze:Fotka, albo to nieprawda :D

Obrazek
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 15 maja 2016, o 09:55

aikus pisze:
zborecque pisze:Fotka, albo to nieprawda :D

Obrazek

Jest denaturat. To lepsze niz piwo, którego Ci zabrakło. Raz się musisz przemóc to już potem pójdzie ;)

Wysłane z tapatalk. Android forever.

Wróć do „Brudnopis”